Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2010, 16:24:07
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Mult ma bucur cand vad ca au fost si sunt persoane care lasa totul pentru Hristos. Astazi il pomenim pe Sfantul Evanghelist Matei, cel care a renuntat la slujba, "lasand toate" pentru Hristos. Despre el, Sfantul Luca spune: "Si dupa aceasta a iesit si a vazut un vames, cu numele Levi, care sedea la vama, si i-a zis: Vino dupa Mine. Si, lasand toate, el s-a sculat si a mers dupa El. Si I-a facut Levi un ospat mare in casa sa. Si era multime multa de vamesi si de altii care sedeau cu ei la masa" (Luca 5, 25-27).

Marturisesc ca in prezent nu am puterea sa fiu asemeni acestor persoane. Cred ca de multe ori ne laudam ca putem face multe pentru Hristos, dar daca am fi pusi in situatia lui Matei, cred ca am gasi multe explicatii pentru a nu-I urma.

La multi ani celor ce poarta numele Sfantului Matei.

Costele, o sa-i I urmam toti, vrand, nevrand- situatia actuala a noastra ca popor incercat, oropsit, jefuit- o cere.Credinta nu ne-o pot lua.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 16:38:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Costele, o sa-i I urmam toti, vrand, nevrand- situatia actuala a noastra ca popor incercat, oropsit, jefuit- o cere.Credinta nu ne-o pot lua.
Rodica , cerinta era sa lasi totul cind AI CE LASA( si cine lasa ceva?:), nu "vrind-nevrind" cind golanii si derbedeii manelisti din conducere te aduc la sapa de lemn dupa care sa afirmi cu jale ca "credinta nu ne-o pot lua".
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 16:43:23
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Rodica , cerinta era sa lasi totul cind AI CE LASA( si cine lasa ceva?:), nu "vrind-nevrind" cind golanii si derbedeii manelisti din conducere te aduc la sapa de lemn dupa care sa afirmi cu jale ca "credinta nu ne-o pot lua".

Citind viata Sfantului Vasile cel Mare am regasit aceasta idee- Sfantul asa a facut- si era bogat. Nu este singurul- atati Sfinti au lasat onoruri, bogatii, confortul si I-au urmat convingator lui Hristos, incat credinta lor dreapta a ajuns pana la noi- iata de ce era nevoie de jertfa Sfintilor.Ma gandesc ca Mantuitorul ne invita la a-I urma in invataturi si cred ca este lucrul cel mai important- sa facem voia Lui.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 16:49:19
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Citind viata Sfantului Vasile cel Mare am regasit aceasta idee- Sfantul asa a facut- si era bogat. Nu este singurul- atati Sfinti au lasat onoruri, bogatii, confortul si I-au urmat convingator lui Hristos, incat credinta lor dreapta a ajuns pana la noi- iata de ce era nevoie de jertfa Sfintilor.Ma gandesc ca Mantuitorul ne invita la a-I urma in invataturi si cred ca este lucrul cel mai important- sa facem voia Lui.
Da Rodica, bogatii, este posibil sa fi lasat totul, dar familii, nu cred SUB NICI O FORMA, deoarece a lasa copilul si nevasta care depind de tine iti ASIGURA UN BILET DIRECT IN GHEENA ! asta sigur, fara discutii si inainte-vedere!

da, poate daca erau singuri si putrezi de bogati, si la un moment dat, au hotarit acest lucru, de avinde totul si a deschide o minastire sau a dona totul la o minastire asa cum se si obisnuia.
In Italia, ca maicuta nici nu intrai la minastirile bune de oras daca nu te prezentai cu zestrea la poarta minastirii(adica lasai TOTUL si te dedicai lui Hristos( catolicii de aici cunosc fenomenul)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
matei

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
toate acatistele...! myself00 Rugaciuni 0 26.05.2012 00:26:24
Iisus - a urmat niste scripturi. Ar fi putut sa aleaga altfel? sophia Din Noul Testament 32 16.04.2012 03:38:36
Rugaciuni de toate nevoile dorelcid Resurse ortodoxe on-line 4 02.09.2011 10:02:04