Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2010, 22:27:11
Smila1 Smila1 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Daca te simti mai cinstita nu iinseamna ca si esti mai cinstita cu ajutorul unei carpe.

Lumea nu mai are simtul masurii in opinia mea.
Asta nici n-am spus. Doar ca incerc in acest fel sa fiu mai onorabila.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2010, 01:25:27
alex_geani alex_geani is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.12.2010
Thumbs up buna

Buna....sunt noua pe aici,si am citit postarile voastre si sincer am ramas socata!Voi toti va dati buni crestini,dar comite un mare pacat,a critica pe cineva cum se imbraca,nu cred ca ar trebui ca voi sa "interziceti" ca cineva sa imbrace cum vrea el,ea....si cum ??daca porti hijeab si abaya inseamna ca nu mai esti crestin??aveti voi puterea de a exclude pe cineva din crestinism???sau Dumnezeu poate face asa ceva???si daca sunteti intradevar buni crestini,ar trebui sa va luati dupa biblie si dupa icoane,,,fecioara Maria de ce purta abaya,si val???in viata de zii cu zii?si de ce toate femeile purtau????si de ce in biblie Dumnezeu zice sa te imbraci modest si decent?????Modest si decent in cea ce descrieti voi,este moda in ultimi 100 de ani pt ca ai acum 200-2000 de ani femieia se acoperea toata!!!femeia la tara de la glezne pana la gat era acoperita,si capul la fel!haideti sa lasati modernismele si totusi sa nu judecam cuvantul Lui Dumnezeu dupa ERA in care traim!Eu daca port o haina gen musulmana,ce inseamna ca nu mai sunt crestina???asta este in mintea voastra!dupa cum ziceti voi conteaza sufletul...atunci de ce aveti ceva de "scornit" in asta????daca o persoana se simte bine cu batic pe cap si halat...aveti ceva impotriva?si de ce sa nu ma primeasca preotul in biserica?daca face preotul asa ceva nu este crestin!Dumnezeu indeamna sa nu judeci omul dupa aspect,si sa il iubesti dupasuflet si sa il respecti...deaia sunt atatea certuri,razboaie si controverse pt ca crestinul are ceva de comentat si frustari!mai bine puneti pret pe cuvantul lui Dumnezeu si nu pe cuvantul la babe si preoti..nu ei ma accepta in casa Domnului ci Dumnezeu in casa Lui si o vorba MARE:
DIAVOLUL CIOCANE LA MINTE,DUMNEZEU CIOCANE LA INIMA...sper ca intelegi ce am vrut sa zic...o zi buna
Reply With Quote
Vechi 18.12.2010, 17:49:27
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex_geani Vezi mesajul
Buna....sunt noua pe aici,si am citit postarile voastre si sincer am ramas socata!Voi toti va dati buni crestini,dar comite un mare pacat,a critica pe cineva cum se imbraca,nu cred ca ar trebui ca voi sa "interziceti" ca cineva sa imbrace cum vrea el,ea....si cum ??daca porti hijeab si abaya inseamna ca nu mai esti crestin??....
zi repede ... Iisus Hristos este Dumnezeu si Fecioara Maria e Maica Domnului ... sau poate nu esti de acord?
Reply With Quote
Vechi 19.12.2010, 23:39:53
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
zi repede ... Iisus Hristos este Dumnezeu si Fecioara Maria e Maica Domnului ... sau poate nu esti de acord?
Eu cred in cele 10 porunci ale lui Dumnezeu...si nu zic ca Iisus este Dumnezeu...Dumnezeu este unul singur...si de ce sa zic ca Iisus este Dumnezeu???scrie undeva in biblie asta????nu zic ce zice lumea...si la doamnele de mai jos ce au scris cu sexy si altele...ma ingrozesc...voi sunteti credincioase sau ce???este forum corect in care trebuie sa te descrii fizic???asta nu e un pacat sa te autoapreciezi???nu conteaza cum esti tu frumoasa,sexy,politicoasa...conteaza ce a zis Dumnezeu in biblie,cum te indeamna sa fii tu....nu cum zici tu sa fii.....cred ca trebuie sa faceti ce zice Domnul si nu niste simpli oameni ce se autoapreciaza atat..
P.S: Exista un singur si mare Dumnezeu,precum a zis si el in cele 10 porunci...el este Stapanul tuturor celor vazute si nevazute!!nu sunt 2
Reply With Quote
Vechi 19.12.2010, 23:54:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
..si de ce sa zic ca Iisus este Dumnezeu???scrie undeva in biblie asta????
Poftim ?
Nu, nu scrie. Pasajele din Biblia dv în care scria asta au fost decupate și se află la Turnul de Veghere.

Citat:
asta nu e un pacat sa te autoapreciezi???
Nu, nu este. Uneori e o mică eroare împotriva virtuții smereniei. Dar păcat nu este. De ce întrebați ? Scrie în Biblie că autoaprecierea e păcat ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.12.2010, 23:56:42
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Poftim ?
Nu, nu scrie. Pasajele din Biblia dv în care scria asta au fost decupate și se află la Turnul de Veghere

Nu, nu este. Uneori e o mică eroare împotriva virtuții smereniei. Dar păcat nu este. De ce întrebați ? Scrie în Biblie că autoaprecierea e păcat ?
Da...mandria de sine,lauda...este tot autoapreciere
Isus a ingenuncheat si s-a rugat (Mateu 26:29) Cui s-a rugat? Acest fapt demonstraza ca omul este supus lui Dumnezeu. O persoana care se roaga nu poate fi Dumnezeu cand el singur se roaga la Dumnezeu. Dar Biserica insista sa-l faca pe Isus Dumnezeu cu toate ca el niciodata nu a spus acest lucru. Biserica a inventat o noua religie care nu are nimic de a face cu invataturile lui Isus . Crestinismul sustine ceva opus invataturilor lui Isus.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:00:57
Junior Member

Implicit

Imi puteti da niste argumente in textul asta,va rog!
Un tamplar sau Dumnezeu?

Isus a invatat meseria de tamplar de la Iosif . A fost crescut de acesta de la varsta de 12 la 18 ani .Isus avea 18 ani cand Iosif a murit si a continuat sa practice meseria de tamplar pentru a-si intretine familia, pana la varsta de 30 de ani cand a primit revelatia divina si a plecat pentru a-si continua acesta misiune care a durat 3 ani. Deci Isus a fost tamplar timp de 18 ani (de la 12 la 30 de ani)
Evangheliile nu mentioneaza nimic despre Isus in acesta perioada.Ele vorbesc despre nasterea lui si despre viata lui pana la varsta de 12 ani.Dupa aceea sar direct in perioada misiunii lui.Perioada dintre 12 si 30 de ani este total ignorata in cele 4 Evanghelii ale Noului Testament. DE CE? Daca cei care au scris Evangheliile au scris si biografia lui Isus de ce au ignorat perioadat de la 18 ani pana la 30 de ani. Nu este o intrebare interesanta? Poate cei care au scris Evangheliile nu au ignorat aceasta perioada din viata lui Isus ,poate ca textele aveau parti care lipseau .Sau este posibil ca Evangheliile originale sa nu fi inclus acesta perioada .In ambele cazuri , acesta perioada poate fi in mod intentionat trecuta cu vederea sau omisa pentru ca ei nu au stiut cum sa descrie aceasta perioada din viata lui Isus.A fost Isus-Dumnezeu sau tamplar? Pur si simplu meseria de tamplar nu se potriveste cu imaginea de Fiul lui Dumnezeu ,de aceea Biserica a omis aceasta perioada de 18 ani de tamplarie.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:10:11
Dona_Maya Dona_Maya is offline
Banned

Implicit

Citat:
Da...mandria de sine,lauda...este tot autoapreciere
Mandria de sine..lauda?? ..autoaprecierea??

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.
Iar pentru ca nu sunt un patruped,stiu sa ma autocaracterizez adica autoapreciez corect.Daca imi da cu plus,e deranjant?

Citat:
Isus a ingenuncheat si s-a rugat (Mateu 26:29) Cui s-a rugat? Acest fapt demonstraza ca omul este supus lui Dumnezeu. O persoana care se roaga nu poate fi Dumnezeu cand el singur se roaga la Dumnezeu. Dar Biserica insista sa-l faca pe Isus Dumnezeu cu toate ca el niciodata nu a spus acest lucru. Biserica a inventat o noua religie care nu are nimic de a face cu invataturile lui Isus . Crestinismul sustine ceva opus invataturilor lui Isus.
Ultima oara cand am combatut un sectant,asa in toata splendoarea mea, era sa il arunc pe geam.Aici nu am geam.Deci ma abtin.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2010, 22:51:28
Dona_Maya Dona_Maya is offline
Banned

Thumbs up Buna

Citat:
Buna....sunt noua pe aici,si am citit postarile voastre si sincer am ramas socata!Voi toti va dati buni crestini,dar comite un mare pacat,a critica pe cineva cum se imbraca,nu cred ca ar trebui ca voi sa "interziceti" ca cineva sa imbrace cum vrea el,ea....si cum ??
Eu de exemplu sunt o femeie sexy .Nu cred ca m-a inzestrat Dumnezeu cu frumusete sa o ascund.Mi se pare o mare dovada de fariseism sa mergi la biserica toata acoperita si baricadata si cand ajungi acasa sa incepi sa iti barfesti vecina, sa te certi cu sotul,sa pizmuiesti pe cumnata ca are si tu n-ai, etc..
Freud spunea ca fiecare persoana are 3 personalitati : una care o arata lumii,una care crede el ca o are si una care o are de fapt!
Asa si cu mersul la biserica..Cautati mai bine cele sfinte si o sa aflati ca nu ambalajul conteaza, ci ce este inauntrul sau.
La manastire cand merg, caut sa imi acopar capul si umerii daca e vara, dar ce e frumos si la Dumnezeu ii place si nu mi s-a atras niciodata atentia ca nu as fi imbracata corespunzator.Ba chiar e frumos sa vezi cum iti zambesc calugarii si sunt extrem de binevoitori cu tine..:-).Ei stiu sa faca diferenta intre a avea inima ingenuncheata in fata lui Dumnezeu si a ingenunchea propriu-zis ca asa e bine..sau asa se face..

Last edited by Dona_Maya; 18.12.2010 at 22:58:40.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2010, 23:17:07
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dona_Maya Vezi mesajul
Eu de exemplu sunt o femeie sexy .Nu cred ca m-a inzestrat Dumnezeu cu frumusete sa o ascund.Mi se pare o mare dovada de fariseism sa mergi la biserica toata acoperita si baricadata si cand ajungi acasa sa incepi sa iti barfesti vecina, sa te certi cu sotul,sa pizmuiesti pe cumnata ca are si tu n-ai, etc..
Freud spunea ca fiecare persoana are 3 personalitati : una care o arata lumii,una care crede el ca o are si una care o are de fapt!
Asa si cu mersul la biserica..Cautati mai bine cele sfinte si o sa aflati ca nu ambalajul conteaza, ci ce este inauntrul sau.
La manastire cand merg, caut sa imi acopar capul si umerii daca e vara, dar ce e frumos si la Dumnezeu ii place si nu mi s-a atras niciodata atentia ca nu as fi imbracata corespunzator.Ba chiar e frumos sa vezi cum iti zambesc calugarii..:-)
Dar daca ne imbracam decent, fara sa incercam sa atragem priviri fata de fizicul nostru si nici nu ne barfim vecin nu e mai bine?

Nu va cunosc si nu stiu cum va imbracati si nici nu ma priveste, oricum nu fac referire la persoana dumneavoastra. Vreau sa spun ca a fi sexy nu implica a fi si frumos. Frumusetea, dupa parerea, mea implica echilibru si verticalitate in fapte in curatia sufletului si implicit si in exterior deoarece suntm trup si suflet nu numai suflet sau invers.
Iar la cat de pacatosi suntem barbatii asta ne-ar mai lipsi, sa ne mai ispiteasca in plus si vreo femeie prin vestimentatie indecenta.
Si cand spun echilibru nu vorbesc de hainele pe care le poarta musulmancepe pe strada (care acopera si fata).

Alta problema pentru femeie e ca este o patima grava a atrage priviri printr-o vestimentatie ispititoare, e vorba aici de mandrie, vanitate.

Ca sa vedem cat de ortodox gandim exista un mod simplu de a verifica: "Ce ar face Hristos sau Maica Domnului in situatia mea?"
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
despre imbracaminte si machiaj oana72 Generalitati 183 19.11.2012 08:59:59
Baiat mort la 17 ani are nevoie de imbracaminte, incaltaminte si sarmale spre_rasarit Umanitare 12 16.02.2012 20:53:20
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42