![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spune-ne care sunt aceste rigori. Multe lucruri am invatat din mers, dar unele nu se pot invata asa! Citat:
Zaharia, iarta-ma ca eu nu pot sa ma exprim ca si tine, caci sunt saraca in cuvinte, dar tu ai dat glas gandurilor si dorintelor mele EXACT ASA CUM TREBUIE SI CUM SE CUVINE SA FIE! |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt și eu de părerea că e un topic bun, care merită pus și în acțiune.
Mult depinde de fiecare in parte, cum e ,ce creință și educație are, dar nu în ultimul rând ce iubire are față de Sfânta Treime, față de Sfânta Fecioară Maria, s.a. și față de aproapele. Căci cu dragoste față de aproapele foarte multe putem face, și cu un cuvânt bun spus la timp si cu o faptă buna ,nobilă ,dar mai ales și cu rugăciunea. Un mare creștin ortodox a spus:"Dacă voi părinții nu puteți să vorbiți cu copiii voștri despre Dumnezeu, vorbiți cu Dumnezeu despre copiii voștri." Slavă lui Dumnezeu că mai sunt mari Sfinți care nu au avut in copilărie e educație crestină ,dar au ajuns la cunoașterea adevărului prin dorința lui Dumnezeu si a lor si și-au apărat credința cu prețul vieții. De ce vă spun asta ,și probabil vă întrebați ce legătura are cu topicul, vă spun asta fiindcă foarte mult contează și educația. De ce spun anume educatia! fiindcă cu părere de rău, și din păcate ,și aici în Republica Moldova sunt unele din aceset situații. Sunt de părerea ca fiecare din noi când v-a vedea pe cineva ca face lucrurile care le-ati menționat in topic, sa ne apropiem de el cu dragoste si cu smerenie sa îl îndreptăm corect. Un om a fost odată la un mare preot și l-a întrebat cum să îl ajut pe apropapele mai mult- Știți ce a răspuns preotul? Să fii un exemplu bun și demn de urmat pentru toți." Imi place foarte mult acest sfat. Preotul printr-un scurt răspuns a spus foarte multe. Ci schimbarea incepe din fiecare din noi înșine! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
|
|||
|
|||
![]()
Am zis ca n-am sa intru o perioada mai indelungata, dar citind acest topic, nu rezist pacatoasei ispite si cum sunt un om slab, iaca-ta-ma-s si pe mine cu parerea mea. Nu ca ar conta ca oricum am vazut ca ea a fost spusa si de alte persoane pe care le apreciez, dar asa, ca sa intaresc intr-o oarecare masura un... curent de opinie...
Sunt de acord ca "Somnul Ratiunii naste monstri", dar acum nu mai putem vorbi de "nastere" ci de cum sa scapam de invazia monstrilor nascuti cu mult timp in urma? Vad pe alocuri dandu-se vina pe cei 7 ani de-acasa. Din pacate cadem in aceeasi grava greseala de a invinui ceva sau pe cineva, in loc "Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte, Sfanta jertfa cu pace a o aduce!" Orice atitudine de constrangere si ingradire a libertatii omului, de orice natura ar fi ea, este o ofensa si starneste revolta, cu atat mai mult in mijlocul celor care nu prea au multe in comun cu Biserica. Dar nu numai... Puneti-va oricare de aici, indiferent cat calm credeti ca aveti, cat sunteti de induhovniciti, in situatia jenanta de a vi se atrage atentia (in biserica mai ales) asupra unui aspect (corect sau nu, asta chiar nu conteaza). Atunci sa va vad cat de "intelept" veti raspunde si va veti stapani. Cu atat mai greu sa abordezi pe cineva din afara bisericii. In ultimul timp, chiar credeam despre mine ca ma pot stapani in astfel de cazuri, dar Dumnezeu mi-a aratat duminica trecuta cat sunt de superficial in credinta mea. Era dupa terminarea Sfintei Liturghii, iar parintele urma sa faca slujbe pentru jertfe la morti, dar si pentru vii. El era inca in Sf. Altar, dupa ce a tinut predica si a miruit, iar diaconul a inceput cantarile atat de cunoscute pentru cei adormiti. Mesele erau pline cu colive si parastase, iar separat erau si pentru vii. Auzind acestea, am mers sa aprind lumanarile, asa cum de altfel procedau si altii. O doamna bine, a venit sa-mi atraga atentia ca sa nu aprind la morti ca parintele face pentru vii intai. I-am zambit si i-am raspuns ca deocamdata eu ascult slujba pentru morti. Sotia mea a incercat sa ma convinga sa nu aprind intrucat doamna era o "persoana importanta" din oras si nu se poate sa nu stie ea... Ei, asta m-a cam scos din sarite si i-am spus ca pentru mine, doamna este o snoaba daca n-are habar ce se canta in strana! (Sotia mea nu vine regulat la biserica si nu am pretentia de la ea sa stie, dar ma deranja ca se alia unei doamne cu shtaif care s-a bagat fara sa-i ceara nimeni). Discutia s-a prelungit si acasa si nu intelegeam cum am putut sa ma tulbur atat de mult pentru o nimica toata, cand puteam sa spun simplu: "Bine!" si sa-mi vad de ale mele, indiferent de comentariile ei de "doamna bine". Ideea este ca, daca neintelegerea si tulburarea se poate naste si intre doua persoane din aceiasi tabara, care mai au si pretentia ca sunt... induhovnicite, ce sa mai spunem cand conflictul este intre tabere complet diferite? La ce ar trebui sa ne asteptam? Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Insist pe cei șapte ani de acasă ! Insist pe o familie sănătoasă și o educație corespunzătoare . În rest constatăm o degradare în toate și mai cu seamă în sistemul de învățământ ! Conceptul de familie creștină a devenit o simplă lozincă, ceva izolat și nu numai . Zaharia de data asta a fost mult mai aproape de Adevăr, a fost mult mai tranșant , dur dar adevărat de astă dată !
atitudine, indiferenta |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va rog haideti sa intindem iar mana | mara2008 | Umanitare | 0 | 17.12.2010 05:40:54 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Secte si culte | 443 | 04.08.2010 14:38:35 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. | Remus-Emilian | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 19.01.2007 23:22:02 |
|