![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna dimineata. Citind din pasajele din Sfanta Scriptura de pe site astazi, mi-am adus aminte de o intrebare pe care o am de ceva timp: de ce Iisus, pe cruce fiind a strigat catre Tatal "Si la al noualea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se talmaceste: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit? " ?
L-a parasit Dumnezeu intr-adevar sau si-a pierdut Hristos increderea in Dumnezeu Tatal? |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a avut 2 naturi:omeneasca si dumnezeiasca.
Doar din cauza naturii sale omenesti,apar uneori unele limitari fata de Dumnezeu,sau aparente separari de Dumnezeu.Episoadele de aparenta subordonare a lui Hrisots fata de Dumenzeu sunt cunoscute in Evanghelie. Cuvintele de sfarsit ale Mantuitorului sunt cuvinte de adanca suferinta,in care natura omeneasca isi striga durerea.Si ajung sa o strige,chiar si in persoana lui Hristos ,care era si Dumnezeu totodata.Deci daca chiar Hristos a strigat asta, a strigat in numele intregii umanitati,care prin alungarea din Eden,a fost alungata in chip real din harul lui Dumnezeu . Hristos s-a purtat pana in ultima clipa ca un om,pana la ultimile Sale cuvinte,tocmai pentru ca invierea ca un Dumnezeu,sa fie si mai stralucitoare,si pretul Jertfei sale si mai mare |
|
|||
|
|||
![]()
Prin aceste cuvinte,Cristos isi releva natura umana,cea supusa caderii si slabiciunii !
Da ! In acele momente dure si-a pierdut pentru o clipa credinta si speranta in Dumnezeu ! Ce e mai asemanator decat cu starea noastra umana ?! Oare noi nu ne pierdem si ne regasim credinta de "n" ori,in functie de evenimentele cu care ne confruntam de-a lungul vietii ?! In orice caz, Dumnezeu are intelegere pentru asemenea situatii ! Eu asta cred ! |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles. Multumesc pentru raspunsuri.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos nu si-a pierdut pentru nici o clipa credința și speranța în Dumnezeu. Doar și el era o persoană din Sfânta Treime. Cum să cadă Dumnezeu ? Cum să fie supus stricăciunii și căderii ??? Mare atenție la ce spuneți !!!!!!!!!!!!! Hristos a procedat în acest fel deoarece, nu a vrut ca satana să știe că El este Fiul lui Dumnezeu, căci astfel nu l-ar mai fi ispitit; știind că nu are nici o șansă să-l ispitească. Astfel, păstrând aceasta mare Taină, Hristos s-a lăsat răstignit pentru ca apoi să coboare în pântecele pământului (semnul lui Iona) și să golească tot iadul, luând pe toți drepții Vechiului Testament, totodată scoțând pe Adam și Eva; ducându-i în Împărăția Cerurilor, al cărei prim locuitor nu a fost un sfânt , ci un tâlhar cu obrajii plânși de mustrarea păcatelor personale. Dacă o singură picătură de sânge al lui Hristos, poate să spele păcatele întregii lumi, cum oare să cadă Hristos?! De-ar fi știut satana că Hristos este Fiul lui Dumnezeu, s-ar fi lăsat păgubaș, fără să-l mai bată în cuie pe cruce, fără să-i mai ceară să faca pâini din pietre, fără să-i mai făgăduiască toate bogațiile pamântului ca să i se inchine . DE CE ???? ....pentru că toate bogățiile pământului erau deja ale lui Hristos, fiind și EL Dumnezeu în Treime, alături de Tatăl și de Duhul Sfânt. Mare atenție ! "Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lamurire cip-uri!!! | ionell | Generalitati | 53 | 19.02.2009 17:08:13 |
Lamurire | Thheo | Pocainta | 2 | 21.11.2008 20:10:09 |
O lamurire | lucyan | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 19.02.2008 19:49:45 |
Lamurire, va rog! | dana_anghel2000 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 24.08.2006 16:03:26 |
|