![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
intr-adevar de jurat nu se jura niciodata... adica sa nu mai juri niciodata... ce e DA sa fie DA si ce e NU sa fie NU ...
acum in legatura cu juramantul pe care l-ai facut .. daca sa il tii sau nu ... depinde cum iti dicteaza inima .. si depinde despre ce ai facut promisiunea, ca intr-un fel asta este ... daca este despre ceva de bine, care crezi ca este pe placul lui Dumnezeu, sa faci o chestie buna, sau sa nu mai faci o chestie rea, atunci poti sa il tii in continuare, dar daca este despre ceva rau, de genu sa ascunzi ceva rau, sau sa faci ceva rau in continuare, nu cred ca mai este bine de tinut. in general daca tot e sa faci o promisiune, care are mai mult sau mai putin tenta de juramant, sa fie despre ceva bun, ceva pozitiv, sa nu faca rau la nimeni, in mod direct sau indirect, depinde de persoanele implicate, nici macar tie si sa fie pe placul lui Dumnezeu ... tot ceea ce nu tine de astea, nu iti mai bate capul cu promisiuni. |
|
||||
|
||||
![]()
gresit... este posibil sa juri pentru a accentua sinceritatea ta sau supunera , dar asta numai in cazuri necesare. De exemplu cand era armata obligatorie se jura ca isi va sluji tara sau la judecata( Jur sa spun adevarul si numai adevarul).Si daca ai marturisit acest pacat si ti-ai facut canonul este iertat.
|
|||
|
|||
![]()
Problema e ca l-am facut intr-un moment in care eram confuz si foarte trist si nu stiam ca atat de grav sa juri. Am jurat ca nu mai fac un anumit pacat, dar, de cand mi-a fost iertat, ma tenteaza foarte mult ideea de a-l face si nu vreau sa incalc din nou juramantul, mai bine fac un pacat mai mic decat unul mare. (nu de parca mi-as dori sa il fac, dar nu sunt sigur ca nu il voi mai face niciodata).
Nu cred ca ma veti intelege dar va multumesc pentru ajutor. |
![]() |
Tags |
intrebare juramant pacat |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare despre Dumnezeu | cred_cu_adevarat | Generalitati | 2 | 24.06.2012 02:01:13 |
juramant | Simona_da | Nunta | 12 | 27.04.2011 22:18:21 |
Juramant | grgsc_mrs | Generalitati | 12 | 07.08.2010 21:35:04 |
Despre juramant | strajeru | Secte si culte | 0 | 26.11.2007 01:36:37 |
juramant | alinuta | Calugarul | 13 | 12.08.2007 20:52:06 |
|