![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite exemplul: Nela care da sfaturi! Si precis ca are copii!!!! Stii bine ca nu la toti le da copii, oricat s-ar ruga. Si totusi unora le da copii, tomai prin tratamente. Cine s-a sfintit in viata de familie si cum? La cine te referi? Au avut casnicie normala, sau alba? Exact ceea ce a facut Nela acum aici, zice parintele Cleopa sa nu facem. 20 la fundul altuia.
|
|||
|
|||
![]()
Am ajuns sa o vedem si pe asta,mireni care il corecteaza pe parintele Cleopa!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Dumnezeu face lucrurile intr-un fel, neindoielnic o face spre folosul nostru, chiar fara sa o stim! REu nu stiu de ce mi se intampla un lucru sau altul (in special daca le percep ca stranii, neuzuale), dar Dumnezeu stie, nimic nu este la intamplare. De aceea este bine sa nu cartesti impotriva purtarii Lui de grija doar pentru ca nu o intelegi! Nu are rost sa ne revoltam si sa o "tinem pe a noastra" impotriva invataturii bisericii, impotriva lectiilor de viata, impotriva tuturor.. Ca poate intr-o zi Dumnezeu va spune: faca-se voia ta (adica a omului) si isi retrage mana de pe om, lasandu-l dupa mintea lui pacatoasa. O sa-ti caut link catre cuvintele parintelui Rafail Noica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cei care nu pot face copii - si pot fi si eu in situatia asta - sunt atatea solutii dar din pricina egoismului nostru nu le luam in seama (adoptie, chiar daca pare atat de dificil, ingrijirea copiilor sarmani, abandonati ...ia exemplu parintelui Tanase de la Valea Plopului care are in grija 328 de copii!!). Citeste Vietile Sfintilor si vei descoperi atatia care s-au sfintit in viata de familie! (si eu sunt la inceput, ma minunez de cati s-au sfintit in viata de familie)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca sunt multi care ar vrea sa adopte si nu pot (si eu m-am gandit la adoptie). Exista legi aspre, institutii care blocheaza, etc. De multe ori Dumnezeu impiedica si adoptia. De ce? Nu stiu. Nu cunosc situatia acelui preot si de ce tine dansul 328 de copii si nu-i da spre adoptie, cand sunt atatia doritori. Am citit putin link-ul pe care mi lai dat si am si cartea. Nu scrie acolo despre viata lor intima, daca au postit si cat si cum. Unii au avut copii, de altii nu se stie, sau nu au avut. Lor le-a dat Dumnezeu destine speciale si taria de a le infrunta. Inteleg ca s-au sfintit prin martiriu, deci nu are legatura cu discutia noastra. M-a socat puternic povestea cuplului Sf. Adrian si Natalia si n-am inteles cum s-a putut asa ceva. De ce? Au renutat unul la altul, la familie, la cununie si mi se pare ca aveau si un copil. Asa a vrut Dumnezeu? Si daca da, de ce? Daca nu, cine i-a invatat sa faca asa ceva?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Acestea auzindu-le Ioachim s-a mîhnit și s-a dus de la biserica Domnului foarte întristat, rușinat și defăimat și i s-a întors lui praznicul acela în plîngere și bucuria praznicului aceluia în tînguire. Și nu s-a întors atunci la casa lui, de mîhnirea cea mare, ci s-a dus în pustie, la păstorii turmelor sale, și acolo a plîns pentru două lucruri: pentru nerodire și pentru defăimare și ocară. Apoi, adu-cîndu-și aminte de Sfîntul Avraam strămoșul, căruia i-a dat Dumnezeu fii după ce îmbătrînise, a început a se ruga Domnului cu dinadinsul, ca și el de aceeași binecuvîntare să se învrednicească, ca auzit și miluit să fie, ca să se ridice ocara lui dintre oameni și să se dea rod însoțirei lui la bătrînețe, precum oarecînd lui Avraam, ca să poată a se numi tată de fii, iar nu ca un neroditor și lepădat de Dumnezeu să rabde de la oameni ocară. Și a adăugat la rugăciune post, patruzeci de zile, nevrînd să guste pîine. "Nu voi da - zicea - gurii mele hrană, nici mă voi întoarce la casa mea, ci lacrimile me-le să-mi fie mie hrană și pustia aceasta casă, pînă ce va auzi și mă va cerceta pe mine Domnul Dumnezeul lui Israel". Asemenea și Ana, femeia lui, în casă șezînd și înștiințîndu-se că arhiereul nu a vrut să primească darurile lor, ocărîndu-i pentru nerodire, și că bărbatul ei, de mîhnire, lăsînd-o pe ea, s-a dus în pustie, plîngea cu nemîngîiate lacrimi. "Acum - zicea - sînt mai ticăloasă decît toți: de Dumnezeu lepădată, de oameni defăimată și de bărbat lăsată. Deci de care lucru mai întîi voi plînge? Oare pentru văduvia mea sau pentru nerodire? Oare pentru sărăcia mea sau că nu m-am învrednicit a mă numi maică?" Și se tînguia cu amar în toate zilele acelea. Iar o slujnică a ei, anume Iudit, o mîn-gîia pe ea, dar nimic n-a sporit, pentru că cine putea să o consoleze pe dînsa?!" Sursa:http://paginiortodoxe.tripod.com/vss...im_si_ana.html |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfaturi date altora... | sophia | Generalitati | 1 | 01.12.2010 23:17:44 |
Sfaturi date altora | sophia | Generalitati | 0 | 01.12.2010 23:17:42 |
ROMANII si razboiul altora... | Trandafir_Alb | Generalitati | 0 | 05.01.2010 18:38:53 |
caut date contact | guiumihai | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 02.09.2008 18:04:04 |
Minunatiile naturi date de Dumnezeu | alexa.oni | Generalitati | 3 | 01.01.2008 15:58:15 |
|