![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
La ce vă referiți mai exact ? În ce constă diferența dintre botezul băieților și botezul fetelor ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
probabil "asa o zis domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS E mai bine sa facem dupa cum spune Biserica, nu dupa cum ne taie capul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai permiteți-mi să observ că numele Domnului este scris cu majusculă, atât de creștinii care nu raționează, cât și de cei care raționează. Desigur, dușmanii Lui și ai oamenilor vor scrie acest nume cu literă mică.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ia uite unde au ajuns salbaticii din orientul mijlociu daca nu s-au obisnuit sa puna sub semnul intrebarii diverse. cum garantezi tu ca din ce care au scris carti in numele domnului nu au trecut si prin perioade de ratacire? imi aduc aminte de o intamplare reala. la un spital din romania (logic) a avut loc un caz de malpraxis (nu intru in detalii) in urma caruia doi copii au avut de suferit, spre disperarea parintilor. parintii primului copil si-au facut o cruce mare, au zis "asa a vrut domnul" si l-au luat acasa sa-si "duca crucea". parintii celuilalt copil, nefiind asa dusi la biserica (in acest caz, zic eu, din fericire) dimpotriva, nu s-au multumit cu vrerea domnului, ci s-au zbatut sa descopere vinovatii, sa dea spitalul in judecata , sa determine schimbarea neregulilor din acea institutie si sa-si vindece copilul. oare unde era romania la ora actuala daca majoritatea dobitocilor ce si-au zis timp de sute de ani "asa a vrut domnul" s-ar fi dedicat indreptarii situatiei, ar fi pus intrebari si ar fi schimbat norme postulate de catre popi? oare este o coincidenta ca o tara sau natiune, cu cat este mai fanatica si needucata cu atat este mai saraca, plina de avorturi, crime si nenorociri? dumnezeu a lasat si moderatia, fara doar si poate. pacat ca unii nu au suficient curaj (curajul de care vorbea savatie bastovoi) sa-si puna capul la contributie lasand toate urmarile faptelor lor pe seama domnului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
btw, de fel nu utilizez diacritice sau majuscule , din motiv de comoditate. sper sa nu ma bata academia romana, ca nici la inceput de propozitie nu folosesc majuscula. daca erai un bun crestin nu cautai taman raul intr-o maniera de scriere, situatie sau judecata. nu-i asa? Last edited by eu_rationez; 01.12.2010 at 22:18:26. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, Biserica e lipsita de pacat. Fac precizarea ca ea nu trebuie identificata cu o persoana.
Nu am spus niciodata ca omul nu trebuie sa fie activ, el trebuie sa fie impreuna lucrator cu Dumnezeu in lume. Problema e ca de multe ori se crede a fi singur in lume si de aici apar o serie de necazuri. Poate vom discuta pe un alt topic despre faptul ca Dumnezeu respecta liberatea omului, despre faptul ca El ingaduie sa se intample anumite lucruri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
În sfârșit, comparația cu poligamia din vremea patriarhilor nu rezistă. Acela care avea autoritate să schimbe această regulă, a schimbat-o. S-a întâmplat același lucru cu regulile intrării în altar ? Nu am auzit. Dacă s-a întîmplat, atunci trebuie să ne aliniem noilor reguli.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preoteasa gitul/capul preotolui? | bmd | Preotul | 93 | 11.01.2014 11:33:57 |
Capul Sfantului Ioan Botezatorul | Ekaterina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 29.08.2012 18:13:08 |
Capul Sfantului Andrei - din nou in Romania | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 29.10.2011 00:30:18 |
Barbatul crestin si ispitele femeii - de data asta | sophia | Tinuta in Biserica | 492 | 02.07.2011 11:43:54 |
|