![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
"Suntem buricul pământului, avem cele mai frumoase femei din lume, am luptat cu turcii, suntem speranța planetei" Andrei Plesu
Serios acum, daca nu erau niste voievozi viteji si evlaviosi care sa le fi tinut piept turcilor (printre care un Mihai Viteazul care sa fi adus mana Sfantului Nicolae de la Bari sau un Brancoveanu care sa fi preferat sa moara crestin, fara de care nu se mai inchinau azi niste pelerini in fata moastelor Sfantului), am fi avut o tara plina de moschei si minarete. Nu stiu de unde atata frustrare, oameni buni. Sa ii multumim lui Dumnezeu ca traim intr-o tara ortodoxa si cat de cat civilizata, in care este PACE, in care avem atatea comori, biserici si moaste, in care iti poti face cruce fara sa patesti nimic! S-a varsat sange pentru pamanturile astea de care ne este noua rusine acum... Insa, ca sa fiu on topic, cred ca trei mari defecte are romanul, in aceasta ordine: 1. Nu pune genunchiul la rugaciune (credinta are, hai, si frica de Dumnezeu, dar nu se roaga); 2. E fricos cat cuprinde, din cauza lui 1. 3. E fraier si se lasa fraierit, din cauza lui 2. Prost nu e, in nici un caz.
|
|||
|
|||
![]()
a fi român în sensul profund presupune o anumită specificitate care lipsește cu desăvârșire azi la noi în tară....românii sunt un popor superb, format în jurul creștinismului și modelați după virtuțile acestuia, care au reușit să își păstreze ființa națională de-a lungul unui context istoric infernal fără a se lăsa vitregiți sau dezumanizați de acesta...nu e vorba de "hai să ne pupăm în oglindă" sau mai știu eu ce alte ironii care privesc românismul de pe o poziție pseudo-culturală ci e vorba de a nu ne bate joc de un capital imens moștenit de la înaintașii noștrii....eu caut cartea lui Stăniloaie "ortodoxie și românism" pe care nu am citit-o încă dar pe care sunt sigur că o să o recomand în stânga și în dreapta după ce o să o termin :)
p.s. : problema nu e deci cu românii ci problema e că nu mai sunt români în țară Last edited by VladCat; 05.12.2010 at 23:21:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Si-n timpul domniei lui Stefan cel Mare, se platea tribut turcilor, tineri romani! Si uite ca au trecut cateva secole de atunci, si romanii au mers mai departe spre ''Romania dodoloata'', si atunci ca si acum, tot crestini ortodocsi suntem! Numa' ca romanii de acum se impiedica ''de-un ciot''!!
''Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu'' Doamne ajuta Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by VladCat; 06.12.2010 at 01:16:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti recomand sa dai un search pe google: biserici ortodoxe romanesti in Europa....ai fi suprins sa vezi cate sunt. Si ma mai repet inca o data, faptul ca noi urmam dreapta credinta nu inseamna ca suntem poporul ales!!!!!!!!!!!
Dumnezeu nu ne iubeste numai pe noi romanii, ca urmam dreapta credinta, ci Bunul Dumnezeu ii iubeste si pe cei pacatosi, si nu doreste moartea lor, ci intoarcerea lor la adevarata credinta! Bunul Dumnezeu e peste tot in lumea asta, nu doar in Romania, si aici afara, simti intr-adevar ajutorul cerut Maicii Domnului, Sfintilor si Bunului Dumnezeu! Io nu stiu la care popor roman te referi, noi ca popor roman, nu avem o anume trasatura fizica carasteristica pt majoritatea romanilor, ba din contra aici afara suntem asemanati cu rushii!!! Singura noastra caracteristica e dreapta credinta: ortodoxia! Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
un popor NU are numai caracteristici fizice...eu vorbeam de zestrea spirituală moștenită și care constă într-o serie de caracteristici sufletești pe care evident ni le-a oferit ortodoxia...de altfel am amintit și mai devreme că atunci când Sf. Apostol Andrei a adus creștinismul în Dobrogea poporul român nu era încă format deci noi ca neam ne-am format în jurul creștinismului....deci poporul român are o serie de trăsături caracteristice ca urmare a dreptei credințe și care se traduc în spirit de jertfă, demnitate umană, milostenie etc......trăsături care s-au manifestat începând cu evul mediu sub conducerea unor voievoz drepți (și unii chiar sfinți) și până în ziua de azi în tot felul de contexte printre care se pot aminti atitudinea soldaților și a civililor în cele două războaie mondiale, rezistența anti-comunistă din munți și închisori ș.a. ....aceste trăsături devenind atât de strâns legate de condiția de român s-au manifestat într-o anumită măsură și pe la românii mai puțin evlavioși (oricum nu erau ca cei de azi) iar lucrul ăsta nu este lipsit de profunzime teologică fiindcă în comuniunea în care am fost lăsați să trăim, ceiălalți (contemporani sau înaintași ai noștri) se pot învrednici pentru noi. http://blog.patermihail.ro/arhive/1204 e o cateheză ținută de părintele Mihai care a slujit la Antim...acum nu știu în ce mânăstire mai e....eu am ascultat doar prima parte. Last edited by VladCat; 06.12.2010 at 15:26:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare e mandru de religia lui.. oare nu vede nimeni o urma de subiectivism? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dacă mă nășteam în SUA nu aș fi ajuns așa ușor la dreapta credință dar Dumnezeu ar fi ținut cont de lucrul ăsta în judecata Lui. plus că există și exemple ca cel al lui Serafim Rose sfânt ortodox american. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Romanilor!!!:) | AndruscaCIM | Generalitati | 2 | 15.05.2012 23:18:38 |
Comunicatul BOR referitor la protestele romanilor | maria32 | Generalitati | 7 | 23.01.2012 01:52:10 |
Sfantul Andrei - Apostolul romanilor | Dumitru calin | Intrebari utilizatori | 0 | 01.12.2010 00:12:15 |
re-alfabetizarea romanilor | jefferson | Generalitati | 6 | 17.05.2010 15:25:47 |
Cinism si sfidare la adresa romanilor : | Iustin32 | Generalitati | 17 | 30.08.2008 19:06:07 |
|