![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
În exemplele sus-menționate, nu numai că n-au crezut în Dumnezeu, dar l-au sfidat urât. Dacă nu credeau, însă rămâneau în treaba lor, nu-i pedepsea astfel. Altfel știu mulți care ar fi putut muri de mult, dacă era valabil pentru toți necredincioșii de rând.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am zeci si zeci de colegi ce blestem la greu despre Dumnezeu & co., si inca sunt vii si sanatosi.
|
||||
|
||||
![]()
Si eu am avut un prieten care a avut o experienta asemanatoare.Eram cu el intr-o zi cand l-a miruit un calugar pe strada si dupa ce am facut vreo cativa pasi a inceput sa se stearga si sa scuipe si sa blesteme. Dupa vreo luna s-a imbatat la o petrecere si a cazut de la balcon si asa si-a dat duhul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa nu ne speriem de cei care platesc nevinovati,de ex J Lenon.Moartea lor nevinovata,poate fi si un pas catre mantuirea lor. Dumnezeu nu uraste,si din cei mai mari hulitori,poate faci sfinti,asa cum a fost ap Pavel. Cand Dumnezeu vorbeste unui suflet ,acela se inmoaie ca ceara. |
|
|||
|
|||
![]()
De fapt Dumnezeu nu i-a omorât, ci și-a luat fața de la ei.
|
|
||||
|
||||
![]()
Indiferent ce i s-ar intampla omului in viata, de Dumnezeu sa nu se desparta. Indiferent cat de mare ti-ar fi durerea, cat de parasit te-ai simti, nu te dezlipi de Dumnezeu .Roaga-te, vorbeste cu El cum stii, cum simti, sincer si permanent. Poarta-L cu tine in suflet, nadajduieste in El. De te-ar dezamagi intreaga omenire, iti ramane Un Prieten- Hristos. Ia-L exemplu - cat a suferit- nevinovat fiind, cat a stiut sa fie de bun,cat bine ne-a lasat. Numai asa te ridici din suferinta.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar crede cineva ca Dumnezeu l-a facut pe un om sa il impuste pe Lennon de 6 ori pentru a se razbuna? Gasesc extrem de ingrijorator faptul ca multi oameni se bucura cand un om "rau" pateste un rau. Aceasta este o interpretare dupa ureche a ideii orientale Karma, care nici in religiile originale nu avea acest sens. Last edited by Andrei B.; 26.07.2011 at 16:00:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Milioane de oameni .. milioane de declarații așa-zis ateiste ...
In general ei vor să arate că "sunt raționali" .. că sunt "independenți" .. (și în general declarațiile sunt făcute când aceste persoane sunt destul de tinere ..) ---- Personal nu cred că există atei ... Sunt unii care se declară atei (agnostici ...) Dar cred că fie mint (din diverse motive, cum ar fi "epatarea"), fie nu-și dau seama de ce spun ... Treaba lor ... pot declara ce doresc ... (din partea mea) ![]()
|
|||
|
|||
![]()
iuliane, eu estimez ca majoritatea oamenilor sunt de fapt atei
nu te speria, nu te judec pe tine sau pe altcineva de aici, o zic din experienta personala, adica si eu sunt vinovat altfel nu as putea vorbi, si orice om ar trebui sa isi puna intrebari asa: - sunt cu adevarat credincios daca doar ma deplasez spre cladirea Bisericii? - sunt cu adevarat credincios daca doar ma laud cu faptele bune pe care le fac eu si alti crestini? - sunt cu adevarat credincios daca doar folosesc credinta ca pretext sa ma cert cu altii si sa ma uit urat la ei pentru ca sunt altfel? intrebarile astea mi le-am pus eu odata si am constatat ca pot fi smerit in fata lui dumnezeu, un ateu care-si spune credincios cu ce e diferit de un ateu care isi spune ateu? oare dumnezeu nu isi poate face lucrarea si prin atei, asa cum a facut-o prin samaritean? pana si lucrarea de a-i smeri pe credinciosi (macar pe cel de fata) |
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca s-ar accepta ca Dumnezeu ar face lucrari si prin altii cu ce s-ar mai hrani demonul orgoliului fundamentalist care se crede doar el privilegiat?
Referitor la pedeapsa , pedeapsa poate fi si aparent violenta asa cum o corectie necesara poate fi perceputa ca o violenta , o volenta aparenta este si indeparatrea obligatorie a raului , impotriva vointei lui prin forta. Cind copii tai sint atacati de hoti si de tilgari nu stai si te uiti la ei ci le dai o piatra in cap sa ii alungi. Altfel ce iubire si grija ai de ei? Sau credeti ca Dumnezeu e de cirpa si ca nu are orice instrumente sa faca ordine ? Pedeapsa nu vine asupra celui nevinovat iar daca sint si ei atinsi atunci ori aveau si ei o vina ori se va avea grija apoi sa fie rasplatiti. - pedeapsa nu vine decit ca o reactie impotriva altei reactii -este ca si cum tu lovesti cu pumnul un zid asteptindu-te ca zidul sa nu iti provoace nici un rau findca se presupune ca este inocent. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine la creat pe dumnezeu? | rafella | Generalitati | 28 | 30.04.2016 07:23:14 |
Pe cine pedepseste Dumnezeu? | alexandra75 | Intrebari utilizatori | 14 | 25.09.2012 01:01:21 |
cine crede in soarta ? | pocoo | Vrajitoria | 46 | 18.07.2011 21:09:02 |
cine mai crede in cuvantul prietenie? | alinutza0707 | Nunta | 30 | 22.03.2011 14:52:27 |
|