![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu vroiam surse pentru afirmatia ca: ,,Nu numai că era de acord să fie venerați sfinții catolici,"
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce sursă mai bună doriți decât chipul Sfântului Francisc, cu nimb în jurul capului, pictat în biserică de mâna ieromonahului Arsenie, servul lui Dumnezeu ?
|
|||
|
|||
![]()
Unii i-au pictat chiar si pe Socrate si alti filozofi care erau pagani, deci mult mai grav.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=71 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare, decât să venim cu explicații trase de păr, nu ar fi mai simplu să credem că ieromonahul Arsenie Boca avea convingerea că sărăcuțul Francisc este printre sfinții lui Dumnezeu ? In cartea “Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca”, Editura AGATON, Colectia “Ortopraxia”, Fagaras, 2004, la paginile 94-95 gasim urmatoarele, la capitolul “Catolici”: “Cu privire la Biserica Ortodoxa si cea Catolica, parintele zicea ca sunt doua strane ale aceleiasi Biserici” (Sora Aurica Tinca, Manastirea Sambata). Despre catolici a spus: “Biserica Catolica este aproape fara greseala”.(Gheorghe Silea, 45 ani – Sambata de Sus) Acum, poate că pictura cu pricina ne apare mai puțin greu de înțeles...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stim pe cine va mantui Dumnezeu din alte confesiuni, dar am citit ca se vor mantui si altii in masura in care sunt ortodocsi in vietuire. Last edited by anna21; 07.12.2010 at 21:25:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa ma ierti, dar o asemenea afirmatie, in cazul ca nu este scoasa dintr-un anumit context sau daca nu se vrea doar un alt fel de a spune ca nimeni din afara Bisericii nu se mintuieste, este o mare ineptie. Cum poate cineva care nu marturiseste ortodox sa vietuiasca ortodox?! Poate un catolic practicant sau un protestant practicant sa traiasca ortodox? Iata ecumenismul disimulat, chiar grosolan, in invatatura “ortodoxa”! Omul este pacatos si meschin, dar trebuie sa facem eforturi sa vedem si sa intelegem dincolo de interesele noastre marunte, sa primim Adevarul asa cum este si sa ne purtam cu curaj crucea. Dumnezeu Hristos a spus raspicat: “Mama mea și frații Mei sunt aceștia care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l îndeplinesc” (Luca 8:21). Eu n-am gasit nimic in Scriptura care sa arate ca ar fi loc si pentru altii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt marturii ale altor oameni (care ar fi putut interpreta altfel cuvintele lui). Aceasta carte a fost editata cu binecuvantarea unui ierarh? Nu am nicio idee despre pictura pe care a facut-o. Aici nu pot sa emit nicio parere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doi-lea rind, sfintul Francisc nu avea cum sa recomande cuiva sa traiasca departe de Cristos, avind in vedere ca in Italia acelor vremuri nu era nici o biserica ortodoxa, iar acea femeie nu ar fi putut sa se spovedeasca sau impartaseasca (iar pentru catolici aceasta impartasanie inseamna cea mai importanta forma de comuniune cu Cristos, lucru pe care sfintul Francisc ii indemna pe toti sa-l faca cit mai des). In al trei-lea rind, sfintul Francisc, ca de altfel toti sfintii catolici, au fost supusi papei (lucru care contravine credintei ortodoxe). Dupa ce a parasit casa natala si a inceput intemeierea ordinului, nu a facut nimic pina papa nu i-a aprobat regula de viata. In momentul in care papa, cu greu, i-a aprobat regula de viata, (prima lui regula era atit de grea incit foarte multi din consilierii papei nu erau de acord cu ea. Fratii nu trebuiau sa posede absolut nimic,nici macar un ban, iar hrana si imbracamintea trebuia cersita, sau trebuiau sa munceasca pentru ea). Apoi, in vremea sfintului Francisc s-au purtat cruciade, iar sfintul Francisc, cu toate ca a fost impotriva lor (considera ca rugaciunea si iubirea sincera de aproapele poate intoarce pe oricine la Cristos), nu a facut o greva sau revolutie in Biserica Catolica. S-a supus deciziei papei (chiar a insotit cruciatii si , impreuna cu citiva frati, au fost singurii care au putut vizita Mormintul Sfint; chaiar si turcii au fost impresionati de el, dar si el a fost impresionat de turci, pentru ca se rugau de cinci ori pe zi, iar in Biserica Catolica numai calugarii se roaga de sapte ori pe zi, crestinii obisnuiti nu au aceasta obligatie). Nu in ultimul rind, aceasta poveste nu e consemnata pe nicaieri, in toate cartile pe care le-am citit eu despre sfintul Francisc. Deci consider ca e o inventie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Episcopii catolici | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 145 | 16.11.2016 08:14:07 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
"sfinti catolici" | umilinta | Biserica Romano-Catolica | 7 | 04.04.2008 10:31:14 |
Ortodoxi-Catolici | daniel7 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.12.2007 18:39:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|