Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2010, 15:21:59
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am mai auzit de aceasta afirmatie dar niciodata n-am vazut si citatul original. In orice caz, daca a spus asa ceva si se referea la sfintii de dupa Schisma si nu la cei de dinainte, noi consideram ca e o greseala. Si nici macar nu e canonizat, altii care erau sfinti au facut greseli mult mai mari, Fer. Augustin Filioque si predestinarea, Sf. Grigorie- apocatastaza. Mai e un duhovnic care avea aceleasi idei, parintele Tofil Paraianu, care se pare ca a fost un ucenic al par. Arsenie Boca. In schimb toti ceilalti mari duhovnici romani au avut alte pareri, opuse. Iar sfintii ortodocsi au fost transanti. Nu are importanta ca un parinte are o greseala.
Daca va postez o scanare cu pagina din cartea despre Arsenie Boca in care se descrie cum a spus Parintele ca putem venera sfintii catolici (si se referea in special la Sf. Anton), veti fi convins ?

In al doilea rand, nu ma mai uimeste de mmult atitudinea duplicitara a unor asa zis ortodocsi care se raporteaza la Sfintii Parinti sau la alti mari duhovnici ortodocsi mai ceva decat adventistii la Biblie, dar numai in masura in care acestia le sustin ideile.

A spus Arsenie Boca ca sectarii vor merge cu Biblia sub brat in iad ? Mare dreptate avea !!!

A spus Arsenie Boca ca si sfintii catolici pot fi venerati ? Gresea !!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2010, 15:52:11
addavv addavv is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Daca va postez o scanare cu pagina din cartea despre Arsenie Boca in care se descrie cum a spus Parintele ca putem venera sfintii catolici (si se referea in special la Sf. Anton), veti fi convins ?

In al doilea rand, nu ma mai uimeste de mmult atitudinea duplicitara a unor asa zis ortodocsi care se raporteaza la Sfintii Parinti sau la alti mari duhovnici ortodocsi mai ceva decat adventistii la Biblie, dar numai in masura in care acestia le sustin ideile.

A spus Arsenie Boca ca sectarii vor merge cu Biblia sub brat in iad ? Mare dreptate avea !!!

A spus Arsenie Boca ca si sfintii catolici pot fi venerati ? Gresea !!

Nu stiu ce spunea parintele Arsenie Boca pentru ca am citit foarte putin din scrierile lui.
Dar nu e posibil ca el sa se fi referit la Sf. Antonie cel Mare (caruia catolicii ii spun Sf. Anton)?
Si in acest caz ar fi vorba despre un sfant comun, dinainte de marea schisma.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2010, 16:00:24
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de addavv Vezi mesajul
Nu stiu ce spunea parintele Arsenie Boca pentru ca am citit foarte putin din scrierile lui.
Dar nu e posibil ca el sa se fi referit la Sf. Antonie cel Mare (caruia catolicii ii spun Sf. Anton)?
Nu. Se referea la sfintii catolici.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 23:30:09
Eirene Eirene is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.01.2011
Wink

Citat:
În prealabil postat de addavv Vezi mesajul
Sf. Anton s-a nascut in 1195, deci nu are cum sa fie acelasi!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 23:01:09
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit "Doctorita Bisericii Teresa de Avilla" si "Fericita" Angela

Dupa ce am citit presupusele lor intalniri cu Domnul Iisus Hristos.. am ramas cu gura cascata!!! NU EXISTA NICI O URMA DE STARE DUHOVNICEASCA in trairile lor, seamana cu totul altceva!!
Vechi 29.01.2011, 23:13:08
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Dupa ce am citit presupusele lor intalniri cu Domnul Iisus Hristos.. am ramas cu gura cascata!!! NU EXISTA NICI O URMA DE STARE DUHOVNICEASCA in trairile lor, seamana cu totul altceva!!

In ce calitate, sau cu ce autoritate vii si iti dai cu parerea? Iti dai seama ca ce spui tu n-are nicio valoare pentru vreun catolic, e limpede, da?
Pai si daca stii asta deja, de ce te mai deranjezi sa afirmi ceva despre care oricum nu cunosti nimic?
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 23:19:17
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
In ce calitate, sau cu ce autoritate vii si iti dai cu parerea? Iti dai seama ca ce spui tu n-are nicio valoare pentru vreun catolic, e limpede, da?
Pai si daca stii asta deja, de ce te mai deranjezi sa afirmi ceva despre care oricum nu cunosti nimic?
Simplu: in calitate de crestin ortodox, care posteaza pe un site crestin-ortodox.
Dar nu am scris pentru tine neaparat.
Cunosc ca am citit:
Iata un exemplu foarte caracteristic pentru Tereza de Avilla :” adeseori Hristos imi spune: De acum Eu sunt al tau si tu a mea. Aceste mangaieri ale Dumnezeului meu ma fac sa ma rusinez nespus. In ele simt si durere si desfatare, impreuna. Aceasta este o rana prea dulce(…).Eu am vazut un inger care tinea in mana o sulita lunga de aur cu varf de fier pe care ardea o mica limba de foc. Acest inger, din cand in cand imi infingea sulita in inima si in alte organe ale trupului meu. Iar cand o tragea inapoi, atunci mi se parea ca mi se scoate afara tot launtrul meu. Durerea din cauza acestor rani a fost atat de puternica incat eu gemeam, dar si desfatarea a fost atat de mare incat nu puteam sa-mi doresc sa inceteze vreodata aceasta stare. Cu cat de adanc imi intra in mine sulita, cu atat mai mult crestea durerea, dar si desfatarea devenea mai puternica, mai dulce.” (25)
Angela vedea in Sfanta Cruce patul de nunta(!). Insusi Hristos ii face marturisiri: “Eu nu in gluma m-am indragostit de tine”.
Vechi 30.01.2011, 20:11:39
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Implicit

Citat:
Simplu: in calitate de crestin ortodox, care posteaza pe un site crestin-ortodox.
Dar nu am scris pentru tine neaparat.
Cunosc ca am citit:
Iata un exemplu foarte caracteristic pentru Tereza de Avilla :” adeseori Hristos imi spune: De acum Eu sunt al tau si tu a mea. Aceste mangaieri ale Dumnezeului meu ma fac sa ma rusinez nespus. In ele simt si durere si desfatare, impreuna. Aceasta este o rana prea dulce(…).Eu am vazut un inger care tinea in mana o sulita lunga de aur cu varf de fier pe care ardea o mica limba de foc. Acest inger, din cand in cand imi infingea sulita in inima si in alte organe ale trupului meu. Iar cand o tragea inapoi, atunci mi se parea ca mi se scoate afara tot launtrul meu. Durerea din cauza acestor rani a fost atat de puternica incat eu gemeam, dar si desfatarea a fost atat de mare incat nu puteam sa-mi doresc sa inceteze vreodata aceasta stare. Cu cat de adanc imi intra in mine sulita, cu atat mai mult crestea durerea, dar si desfatarea devenea mai puternica, mai dulce.” (25)
Angela vedea in Sfanta Cruce patul de nunta(!). Insusi Hristos ii face marturisiri: “Eu nu in gluma m-am indragostit de tine”.

Pai stai putin ca nu inteleg: ce legatura are faptul ca esti ortodox si ca postezi pe un site ortodox cu autoritatea de a declara aparitii sau sfinti ca fiind autentici sau nu?
Tu ai idee cam care este procesul de declarare a autenticitatii unor fenomene de acest gen si cam cate decenii dureaza in unele cazuri? Si vii tu, fara nicio pregatire si dai verdicte.
Pai una e sa afirmi ca, din punctul tau de vedere lucrurile stau asa si asa, dar, aici te voi intreba clar: 1) citatul dat de tine de unde l-ai gasit?
2) cate carti ale Terezei de Avila ai citit?
3) fa-mi acum ( fara a te inspira urgent de pe google) un rezumat despre viata ei, despre inovatia aduse de ea si de inca un mare mistic... ( stii cine?)

Ca sa iti permiti sa faci afirmatii despre sfintenia sau nesfintenia cuiva, trebuie sa te documentezi temeinic, trebuie sa ai repere, pregatire.
Tu ce conditii indeplinesti?

Eu pot sa iti spun ca nu imi permit sa fac afirmatii despre sfintii ortodocsi pt ca nu am avut curiozitatea sa citesc mult despre ei, de fapt am citit pe ici pe colo spicuiri si am ramas la parerea ca mistici ca cei din BC nu gasesc in BO, dar asta e parerea mea si n-am nicio jena sa o afirm, insa sa ajung sa afirm ca X sau Y nu sunt sfinti, m-as gandi de mii de ori inainte, pt ca just in case, what if ma insel si ajung in fata Domnului, si atunci ce voi spune?

Intelegi acum?
Tu nu poti intelege spiritualitatea carmelitana ( stii ce e?) pana cand nu citesti carti, nu citate gasite pe site-uri anticatolice.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2011, 20:36:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Cum am mai spus, dupa Schisma BC, iar minunile au inceput sa semene cu cele din alte religii si paranormal, nu cu cele crestine. Stari extatice au si cei ce invoca un spirit/zeu, sau de exemplu cei ce iau droguri. Ei intra intr-o stare de extaz.
Am scris si despre alte minuni catolice: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=115
Cum probabil au fost inselati de vrajmasul, sfintii catolici nu numai ca nu au ajuns sfinti, dar s-ar putea sa o duca mai rau decat un catolic obisnuit care nu a avut asemenea experiente in viata traita pe pamant. Din pacate catolicii nu pot vedea adevarul, doar cand le descopera Dumnezeu fiecaruia. Sa-i intelegem si sa incercam sa ii ajutam cu rugaciunea.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2011, 08:39:08
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Nu stiu cam in ce consta starea duhovniceasca si cam cum o evaluati dumneavoastra. Sa-l iau ca punct de reper pe parintele Cleopa, pe care l-am auzit personal? Diferenta este intr-adevar mare; daca ati fi citit scrierile sfintei Tereza de Avila, ati fi vazut care sint treptele evolutiei catre Dumnezeu. Si ce inseamna "Nu mai traiesc eu, ci Dumnezeu traieste in mine". Acest lucru a fost spus prima data de sfintul apostol Pavel. Si tot el spunea, efesenilor, parca: "v-am logodit cu Isus." Nu s-a ferit de cuvinte si nici noua, crestinilor nu ne e teama de ele: dorim sa ne logodim cu Isus.

Referitor la citatul pe care il tot vad postat pe forumul acesta; "eu sint al tau si tu a mea" -cind ajungi la o anumita traire duhovniceasca, il simiti pe Isus in fiecare secunda a vietii tale ca e cu tine (mai ales calugarii, care se impartasesc, mediteaza si se roaga zilnic). Si acest lucru devine cutremurator: Stapinul Universului se apleaca in fiecare secunda asupra unei fapturi insignifiante. Daca presedintele tarii ar bate intimplator la usa noastra, ne-am emotiona imediat. Insa cind Creatorul Universului sta la usa sufletului nostru, noi nu avem nici un fel de reactie. Asta ne invata sfinta Tereza de Avilla: Creatorul asteapta ca noi sa spunem "da", sa-L recunoastem, sa-L invitam in viata noastra, sa-L slujim si sa ne daruim Lui. Da, sa ne daruim Lui. Pentru cei rai la suflet cuvintul "daruire" ii duce cu gindul la ceva rau, insa daruire poate fi tradus in fapte (cum a facut maica Tereza de Calcutta) sau o viata izolata in rugaciune pentru toti pacatosii, inclusiv pentru dumneavoastra doamna Diana Groza, cum a facut sfinta Tereza de Avilla.

As vrea sa va intreb, doamna Diana Groza, cam cum se manifesta trairile duhovnicesti, si cum le recunoasteti dumneavoastra?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Episcopii catolici Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 145 16.11.2016 08:14:07
Pentru catolici Hartford Intrebari utilizatori 17 08.05.2012 19:43:13
"sfinti catolici" umilinta Biserica Romano-Catolica 7 04.04.2008 10:31:14
Ortodoxi-Catolici daniel7 Stiri, actualitati, anunturi 1 03.12.2007 18:39:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05