Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Ai in cap un talmes-balmes omule!
Ba crezi in Scripturi cind spune ca foarte multi au crezut in El cind au vazut minunea savirsindu-se, ba o dai, pentru CA ASA VREA MUSCHIUL TAU (banuiesc de preot) ca nimeni nu ar mai ajunge la Hristos prin strapungerea inimii"
In trei rinduri spui cinci aberatii.
Pune-ti mai intii tu mintea in ordine si foloseste ca busola, TREZVIA, prin logica si ratiune in cele ce citesti nu le lua papagaliceste asa cum ti se ORDONA cu un pumn subtil in gura!
Nu zic sa folosesti ratiunea MEREU ci si emotiile si sentimentele pozitive, inima, insa totusi, ratiunea sa primeze si vezi CU CE RAMII!.................. acela va fi adevaratul crestinism TREAZ! nu imaginatie si inchipuiri, sau "imbratisari" ale celor enumerate de tine. De imbratisat poti imbratisa si o multime de aberatii asa din ignoranta, nu? ca doar daca nu ai verificari ca ceea ce faci este bine si mai ales ADEVARAT, imbratisezi timpenii, ceea ce te face si pe tine la fel, oare nu-i asa?
Ia si mediteaza si tu la aceste cuvinte!
|
Andrei, de ce ma rastalmacesti.?. Tu asa incerci mereu necisnstit sa iti umilesti interlocutorul.. Uite,Repet! Minunile au loc in imprejurari izolate si nicidecum nu se face abuz de ele.. ca daca s-ar scrie pe cer s-ar face abuz Andrei.. dar Iata ca nu prin vedere ci prin credinta trebuie sa ne mantuim! Ca a lasat Dumnezeu ca toate desi sunt evidente cum este si existenta lui sa poata fi contestate.. ca noi stam prin nadejde care vine din fagaduinta si din simtirea inimii si nu dintr-o cedinta rationala impusa! Eu personal am trait o salba de minuni , nu de genul am fost bolnav, m-am rugat si vai, a doua zi eram sanatos.. Ci am rait minuni, cercetare harica ca sa fiu scos dintr-o patima din care alta cale de vindecare nu mai era.. arintele Savatie vorbeste bine despre asta el insusi fiind tot o "victima" a Duhului.. Ca si el zice ca Dumnezeu acolo unde s-a inmultit pacatul s-a inmultit si harul si ca da pacatosilor niste stari de care nici in pateric nu prea citesti..Dumnezeu in anumite conditii, dar numai in anumite conditii ridica valul, vine El personal, insa acesti oameni cand povestesc nu sunt crezuti decat de cei "simtitori" cei "rationali" ,vor dovezi pe cer! "Acest neam viclean cauta semn!" Insa semn nu i se va da decat semnul lui Iona, ca zceau catre El, ce semn faci Tu ca sa credem in Tine?" Ai auzit Andrei cum ti-a raspuns si aici insusi Mantuitorul? Tu imi inalti mingi la fileu mereu!:) Acum ce vei mai zice? Ca acea pericopa evanghelica a fst "aaugata,"nu?
Hai mai pocaieste-te ca esti prea in vaz si prea atentionat, prea vezi si tu ca esti inselat, dar stiu, e mandria.. "Cum adica sa recunosc eu dupa atatia ani" Andrei,ia-ti un timp liber si roaga-te pentru Lumina in credinta si smerita cugetare!