![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ghicitul în stele e o superstiție a cărei apariție e ușor de dedus. Oamenii antici aveau tenința să creadă că diversele aranjamente ale materiei prevestesc viitorul. Așa au ajuns să ghicească în intestinele animalelor, în liniile din palmă, în cărți, în vise, în poziția stelelor și în altele, ajungânu-se azi până la ghicitul în fund.
Lista de lucruri care oamenii au crezut și mai cred că prezic viitorul e lungă și e realmente amuzantă: Metode de prezicere
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca astrologia nu e stiinta, e propovaduita ca stiinta de new-age. Tot ce tine de religia orientala e adusa in lumina ca stiinta. Reiki e stiinta, yoga e stiinta, meditatia transcedentala, etc.
La fel cum scrie si in Sfanta Scriptura, astrologia e de fapt ghicit in stele, o divinatie. Se considera ca planetele si stelele ne influenteaza destinul pentru ca probabil erau considerate zei. In schimb am observat ca cei nascuti in anumite perioade au unele caracteristici comune de personalitate, dar asta nu au cum sa aiba legatura cu o planeta aflata la o distanta uriasa. Iar unele planete au fost descoperite relativ curand, cand exista demult astrologia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb, psihologia explica de ce oamenii au impresia ca afirmatiile ghicitorilor sunt corecte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Astrele ca astrele dar prostia sigur predispune. Fapt dovedit. Totusi nu vad niciun prezicator sa-ti spuna ce-o sa patesti in functie de IQ. Le-o fi frica sa nu te destepti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Spune-ne si noua tu cum ti-ai dat seama?
La o asemenea aberatie nu vreau sa raspund.:-))) |
|
||||
|
||||
![]()
Asta imi mai lipseste - sa-mi fac un mers in lume dupa cum imi dicteaza astrele. Crestinul nu se opreste la creatie, merge mai departe, la Creator. Nu am auzit de schimbari in bine la Sfintii Parinti invocand astrele. Am auzit in schimb de schimbari radicale prin intalnirea cu Hristos - e de ajuns sa-l amintesc pe Sfantul Apostol Pavel. Sa nu fim ipocriti, in Liturghie nu se face apel la astre, in schimb se vorbeste de prefacerea painii in Trupul si Sangele Domnului si despre chemarea la unirea noastra cu Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din povestile cititie aici pe forum. Alt exemplu ar fi faptul ca persoanele cu IQ mai scazut sunt mai religioase. Vrei si alte exemple?
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Intrebarea initiala era daca astrologia era stiinta sau nu! Probabil si Pitagora, filosof si matematician grec care e considerat tatal numerologiei, a fost tot un vrajitor,nu???Ghicea cu numere,nu???? Sa nu uitam ca bunicii nostri stiau dupa tot felul de semne ale naturii cum va fi de roditor anul urmator, cum va fi iarna, daca va fi sau nu seceta vara,etc..Asta inseamna ca erau vrajitori??Ghiceau in natura??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-ai prins...NU POT! :-) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Astrologia adevar sau minciuna? | Templier Knight | Generalitati | 5 | 15.01.2011 09:16:01 |
Astrologia, idolatrie, vrajitorie | Vladimir-Adrian | Vrajitoria | 0 | 24.04.2010 14:24:19 |
|