Citat:
În prealabil postat de andreicozia
MMargareta, pina la urma Dumnezeul din VT este acelasi cu cel din NT? Incerc sa lamuresc acest aspect deoarece El vorbeste doua limbi COMPLET diferite in cele doua testamente, cel al dintelui pentru dinte si cel al iertarii indiferent de cit de mult am fi atacati, si mai mult de atit oferim si celalalt obraz.
Oare acest aspect nu reprezinta clar slujirea LA DOI STAPINI.
Mie mi se pare ca da.
In schimb mie-mi place enorm de mult VT si modul interesant in care este scris si nu as renunta la el.
In ceea ce priveste cruciada prigonirii puciosilor, inca o data te felicit si sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa o duci la capat pentru a stirpi cloaca scirboasa a acestor nemernici care au distrus si au dezbinat o multime de familii prin aberatiile lor.
|
Ai grijă, dacă ții cont numai de VT ești evreu, nu ortodox. Diferența între VT și NT este că înainte Dumnezeu era supărat că am căzut în păcat și ne-a lăsat aproape singuri să vedem ce greu e fără EL, iar apoi prin jertfa pe cruce am fost izbăviți de păcat, firea umană și natura a fost curățată și sfințită. Normal că e o diferență de la cer la pământ între a fi cu Dumnezeu și a NU fi cu Dumnezeu.