![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asupra acestul fapt ati uitat sa spuneti ca BO a hotarat apoi ca cine va dori sa tina acel calendar iulian sa-l tina. Noi tinem Sfintele Pasti ca ceea ce s-a stabilit la Niceea, iar Sinaxarul a ramas neschimbat, unde vedeti dvs. ca s-a scos vreo sarbatoare. Daca aveati rabdare sa ma intrebati intai si apoi sa sariti cu acuzatiile si cu ereziile ortodocsilor, va spuneam ca din punctul meu de vedere putea sa nu se schimbe calendarul, ca sa nu se produca tulburare in Biserica. dar daca BOR ar reveni la vechiul calendar ar fi acleasi lucru pentru stilisti, ei tot nu s-ar intoarce. Legat de Sf. Ioan Maximovici, e normal ca ortodocsii il cinstesc, pentru ca e un sfant ortodox. Nu stiu de ce spuneti ca ar fi fost stilist. Cat a fost in China si apoi in Europa de Vest a apartinut de stilisti? Nu, ci de BO. Iar apoi, cand pe la sfarsitul vietii s-a dus in America, iar BO de acolo se despartise de BO Rusa, o sa vedeti in istoria ei ca era in comuniune cu Patriarhia Sarba si cea a Ierusalimului. Abia la un an de la moartea sfantului, in 1967, nu au mia recunoscut Patriarhia Serbiei. Iar cu cea a ierusalimului nu stiu cum a ramas apoi. In acelasi timp, abia in 1994 acea biserica a intrat oficial in comuniune cu bisericile stiliste. Asta pana in 2007, cand a reintrat in comuniune cu BO. Asadar... un singur sfant si acela ortodox. Cu ocazia asta am aflat si ca in Grecia stilistii s-au despartit in 11 sau 16 bisericute. Iar in Romania sunt vreo 5 grupari care isi spun stiliste. Cu dragoste, va asteptam in BO, acolo unde sunt minuni si, deci, har. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde am sustinut eu o asemenea aberatie, ca “diavolul trebuie sa se transforme in cruce”? Ca nu crezi ca miracolul de la 1925 a fost de la Dumnezeu, asta pot sa inteleg, pentru ca Hristos insusi a inviat morti, si multi chiar au vazut, si tot n-au crezut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calendarul iulian indreptat este o gogorita masonica facuta special pentru Biserica Greciei ca sa poata sa inghita hapul. Decizia Sfintului Sinod grec de la 1919 a fost un raspuns diplomatic la presiunile facute de guvernul masonic grec pentru a schimba calendarul. In acea decizie se afirma ca Biserica Greaca poate accepta schimbarea calendarului numai daca toate Bisericile Locale aproba si daca nu se adopta calendarul gregorian. Metaxakis si Milankovic le-au servit atunci grecilor calendarul iulian indreptat, care se suprapune exact peste cel Gregorian pina la 2800, dupa care apare o diferenta de 1 zi pentru un secol, pentru ca apoi sa fie din nou identic cu cel gregorian. Din punct de vedere stiintific nu este nici acesta perfect, dar chiar daca ar fi, tot n-ar avea nici un fel de importanta pentru ca Biserica Ortodoxa se ocupa de mintuirea sufletelor si nu de astronomie. Calendarul Bisericesc nu este o simpla conventie fiindca viata si ritmul vietii bisericii, care este si in Cer, si pe Pamint sint fixate intr-un anumit fel, care a fost binecuvintat de Sfintii Parinti si acceptat de intreaga Biserica. Calendarul Bisericesc este dogma ortodoxa pentru ca prin modificarea sa Sfinta Traditie este modificata. De asemenea, calendarul este dogma fiindca prin el se manifesta unitatea si universalitatea (catolicitatea) Bisericii. De aceea Sfintii Parinti au anatemizat in trei rinduri in Sinoade Sobornicesti si au condamnat de inca 10 ori in Sinoade Locale schimbarea pascaliei si a sinaxarului in ultimii 400 de ani. Voi nu tineti sinaxarul ortodox, ci pe cel “al astronomilor ateisti ai Papei”, exact asa cum scrie in Sigilionul de la 1583. Uita-te cu cine serbezi Craciunul, cu Sfintul Papa sau cu ortodocsii? Bunavestirea si Adormirea Maicii Domnului le faci tot odata cu papistasii si, in general, toate sarbatorile voastre care nu sint legate de Pasti le tii in timp strain, nu odata cu Biserica lui Hristos cind Ea il prea-slaveste pe Dumnezeu in Cer si pe Pamint. Azi - vara postul Sfintilor Apostoli a fost la ortodocsi de 42 de zile, voi l-ati facut de 29. Noi am tinut Bunavestire in Saptamina Luminata, la voi a fost insa in Postul Pastelui. Astea, numai citeva exemple, sint schimbari grave de la Sfinta Traditie, fapt pentru care ati cazut si sub anatema Sfintilor Parinti ai Celui de-al 7-lea Sfint Sinod Sobornicesc. Daca tu crezi ca Cleopa si toti cei ca si el, precum si “marii” vostri teologi masoni, stiu mai bine, sint mai plini de Duhul decit Sfintii Parinti, n-ai decit sa ii urmezi, dar nu-mi vinde mie nerusinarea si hula lor pentru ca eu stiu ca ortodoxia este numai dupa Sfintii Parinti si ca nu trebuie sa ma iau nici dupa ingeri daca aceia propovaduiesc o alta evanghelie (si cind spun “evanghelie” vad toata Sfinta Traditie, pentru ca asta este intelegerea ortodoxa a cuvintelor Sfintului Apostol). Legat de Sf. Ioan Maximovici si ROCOR (Biserica Rusa din Afara Rusiei) vorbesti iarasi doar ca sa te bagi in seama. ROCORul a fost 100% ceea ce tu numesti stilista (adica ortodoxa dupa Sfintii Parinti), chiar daca uneori a concelebrat cu cler al Patriarhiei Sirbe pina la caderea acesteia in ecumenism. In 1960 ROCORul a facut ierarh pentru stilistii din Grecia, in 1969 a confirmat ierarhia florinita greaca, iar in 71 a regularizat ierarhia mateita. Uita aici si ce spune Sf Ioan despre Patriarhia Ecumenica http://www.crestinortodox.ro/forum/s...38&postcount=6, asta ca sa-ti spulber iluziile ca Sfintul Ioan, nu stiu cum si nu stiu de ce, ar fi marturisit altceva decit Sfintul Sinod ROCOR, al Bisericii careia i-a apartinut pina la moarte. Despre Sfintul Filaret Noul Marturisitor (+1985), cu moaste neputrezite, ca cele ale Sf. Ioan Maximovici, nu ti-am spus nimic ca sa nu te mai amarasc pentru ca el a fost acela care a condus Sfintul Sinod care v-a mai anatemizat in unanimitate si pentru ecumenism. Nu tot ce-si spune ortodox este si ortodox (de aceea cifrele pe care le vehiculezi sint exagerate). Este adevarat insa ca din cauza persecutiilor la care a fost supusa Biserica Ortodoxa dupa schisma Stilului Nou (peste tot, in Grecia, in Romania, Rusia…), a activitatii semi clandestine si clandestine pe care a fost obligata sa o duca pentru multi ani, a infiltrarilor cu agenti in scop diversionist din partea serviciilor secrete ale statelor respective, s-au produs schisme care, foarte probabil, in conditii normale, ar fi putut fi evitate. De asemenea, au existat si indivizi care s-au alaturat Bisericii doar pentru profit, pentru a avansa in ierarhia bisericeasca, si pentru care unitatea Bisericii nu a cintarit nimic. Dar asta nu inseamna ca Biserica nu este vizibila, este doar mai putin evidenta (ironia face insa ca datorita gradului de cadere in erezie a schismaticilor de la 1924 sa pot sa arat cu precizie chirurgicala unde Biserica nu se afla), ceea ce este normal pentru vremurile extraordinar de tulburi pe care le traim, pentru prima data dupa epoca marilor erezii care au zguduit Biserica primului mileniu. Dar cel care o cauta o gaseste pentru ca Trupul lui Hristos este pretutindeni acolo unde numai si numai ortodoxia Sfintilor Parinti este marturisita si unde exista succesiune apostolica valida. Si ca sa inchei, sa stii ca minunile nu confirma Harul, ci Harul minunile, iar acesta se gaseste doar in Biserica lui Hristos, unde nu exista ecumenism si absolut nici un fel de erezie declarata. |
|
|||
|
|||
![]()
De acord, adevarul e doar unul. Si nu numai pentru ca asta invata BO, ci pentru ca asa e si logic. Adevarul relativ e adus din hinduism, unde lumea e o iluzie. Adta cu propaganda am discutat-o, nu e un argument daca o afirmam de fiecare data.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar Sfantul Ioan cand a ajuns in America? Dupa ce scrii, abia dupa moartea sfantului Rocor a confirmat ierarhia stilista. Dra s-au aflat in comuniune cu Sarbii si Ierusalimul. Din ce am citit abia prin anii '70 Ierusalimul a rupt comuniunea, datorita actiunilor ROCOR in favoarea stilistilor. Asa ca e ceva mai complicat cu ROCOR-ul. Dar in Grecia Bulgaria si Romania erau clar stilisti. De ce nu exista exemple de acolo? Despre Sfantul Filaret nu stiu nimic, nu am vazut nici moastele. Iar condamnarea ecumenismului, daca nu ai observat, o fac aproape toti duhovnicii romani sau din alte tari ortodoxe. Citat:
Sau haideti sa luam un caz mult mai evident. Un sfant martir a murit la o anumita data acum 2000 de ani, data sarbatoririi sale. Din punct de vedere al concordantei datei, voi il sarbatoriti la o distanta de doua saptamani fata de martiriul sau. Pentru ca acel calendar iulian era gresit fata de data astronomica. Vedeti de ce calendarul este o conventie si nu o dogma? Pentru ca voi nu va referiti la calendar ca si sinaxar, ci la miscarea pamantului ca fiind dogma. Iar ca dogma e chiar eronata, pentru ca si calendarul e eronat. Si catolicii spuneau ca miscarea soarelui in jurul pamantului ar fi fost dogma si erau sa-l arda pe Galilei pentru asta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si nimic nu este neclar in legatura cu pozitia din totdeauna "stilista" a ROCORului. Din moment ce sinoadele grecesti, care au afirmat chiar din 1935 ca Stilul Nou (al ecumenismului si serghianismului) este lipsit de prezenta Harului, au apelat la ROCOR sa le confirme/refaca ierarhia, inseamna ca au recunoscut ROCORul cu Har, ca Biserica Ortodoxa. Exista sfinti si la stilistii romani si greci (si recunoscuti cred ca de toate sinoadele asa zis stiliste). Mai bine te-ai uita in propria ograda pentru ca voi nu aveti sfinti dupa 1924 (cu o singura exceptie, Sf. Ioan Iacob Hozevitul, sfintul nostru, pe care l-ati canonizat si voi, in mod abuziv, falsificindu-i biografia). Citat:
Last edited by paradosis; 11.12.2010 at 07:08:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Profetii si invatatorii mincinosi.
|
|
|||
|
|||
![]()
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ei au găsit întreg trupul vlădicăi acoperit cu o substanță albă. Era un fel de mucegai alb pe hainele lui. Când au curățat acest mucegai, au găsit fața și mâinile Vladicăi complet intacte. S-a observat că trupul și pielea erau chiar într-o stare mai bună și mai luminoase decât ale vlădicăi Ioan Maximovici. Un preot i-a spălat mâinile și fața cu apă și cu vin. El a spus că putea să vadă venele de sub piele, iar barba îi era foarte moale. Fața era de recunoscut, până și gura, la care se putea vedea o mică paralizie pe partea stângă. Au văzut și o porțiune de picior care era complet moale și intactă." Totuși, reacția mitropolitului ROCOR Lavru la acest miracol evident a fost [COLOR=#0000ff]neașteptată [/COLOR](sau poate, relevantă): [COLOR=#ff0000]el a porunci ca sicriul cu moaștele să fie din nou închis[/COLOR]… Sicriul a fost mutat cu o mașina către locul destinat. A fost slujită o panihidă de către arhiepiscopul Lavru și 20 de clerici. El a interzis de asemenea cu mare strictețe să se facă copii ale fotografiilor făcute cu ocazia descoperirii sfintelor moaște și de asemenea să fie arătate oamenilor. Aceasta scrie in acel site. Ce vedem? Ca cel mai probabil nu era vorba despre sfinte moaste, ci dimpotriva. Citim ca prtiunea din picior era complet moale, or stim ca toate sfintele moaste sunt uscate, nu sunt doar trupuri neputrezite, ca si cum ar fi fost atunci puse in mormant. Dimpotriva, in astfel de cazuri, de trupuri neputrezite se fac splujbe pentru descompunerea lor. De asemenea, sfintele moaste au o culoare galben aurie spre brun inchis si , mai ales, miros a mir. Iata alte cazuri de neputrezire: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou39.htm Citat:
ROCOR-ul s-a despartit in principal de Patriarhia Rusiei, dupa ce a venit comunismul. Citat:
In concluzie, de pare ca in afara de acea minune cu crucea, alte minuni nu prea mai aveti. Deci exista har la stilisti? Intre timp au aparut pe forum si niste minuni legate de Biserica si stilisti, date de dianagroza, iata-le: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...311#post312311 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...312#post312312 http://www.parinteleilarionargatu.ro...--la-stiliti-/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptul ca Sfintul a fost gasit cu moaste neputrezite a venit ca o surpriza neplacuta pentru Ips Lavru care a fost un agent important al unirii ROCORului cu Patriarhia Moscovei. Unii sustin ca inca din 2000 jocurile erau deja facute. Dar ROCORul oricum nu mai marturisea ortodoxia. In 1993 cazuse in ciprianism. Am mai scris despre acest sfint si Biserica din Rusia aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=425. Citat:
Patriarhiile Sirba si a Ierusalimului, chiar daca s-au aflat in comuniune cu Patriarhiile Ecumeniste si Serghianiste (care urmau sau nu calendarul bisericesc), nu au facut parte din miscarea ecumenista, ierarhii lor nu au marturisit erezii pina dupa apostazia de la 1965 (ridicarea anatemei pusa la 1054 asupra Bisericii Papei). Dupa intrarea Bisericii Sirbe in Consiliul Mondial al Bisericii, Sf. Filaret Noul Marturisitor a scris tututror ierrarhilor ROCOR sa intrerupa concelebrarea cu clerul sirbesc. Foarte probabil tot atunci s-a produs si despartirea de Patriarhia Ierusalimului (in acest articol, http://www.russianorthodoxchurch.ws/...odmeeting.html, se vorbeste si despre reluarea comuniunii cu Ierusalimul, in 2009, ceea ce dovedeste ca relatiile dintre cele doua Biserici au fost intrerupte). Daca ierarhii ROCOR au fost indreptatiti sa faca un asemenea pogoramint in privinta Patriarhiilor Sirbilor si a Ierusalimului (care, asa cum am spus, n-au fost implicate in ecumenism pina la 1965), nu sint eu chemat sa judec. Pot doar sa spun ca atit Florinitii, cit si Mateitii (sinoadele “stiliste” din Grecia), care prin marturisirile de credinta din 1935, 1950 si 1974 neaga existenta Harului Mintuitor in Bisericile Ecumeniste, au gasit ROCORul in buna regula si au apelat la el pentru a le reface si confirma ierarhia. Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxia si ecumenismul | Eugen7 | Dogmatica | 234 | 02.02.2017 23:49:09 |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|