Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2010, 19:02:57
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Andrei, eu cred Dumnezeu a ingaduit ca tara sa fie condusa de niste "derbedei" din cauza indepartarii noastre de El. Trebuie sa le primim pe toate ca din mana lui Lui. Nu e deloc crestineasca vorbirea de rau, inclusiv a politicienilor.
Biserica ne indeamna sa ne rugam pentru ei (de ex, ectenia: "Pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii tării noastre, pentru mai marii orașelor și ai satelor și pentru iubitoarea de Hristos oaste, Domnului să ne rugăm").
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 19:04:56
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Asa este, indepartarea de Dumnezeu, absenta lui Dumnezeu este cauza principala. Suntem rai si avem ce meritam!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 19:18:33
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Multi din conducatorii nostri nu mai au constiinta ca au fost alesi ca sa slujeasca. Ce trebuie sa facem noi? Sa nu stam cu mainile in san, ci sa-i luam cu noi, asa cum a fost luat cel slabanogit de cei patru prieteni si dus inaintea lui Hristos - sparg acoperisul casei, ca Hristos sa-l vindece, si stim ca il vindeca. Daca ma uit cu atentie, cred ca nu ne mai gasim patru care sa aiba acelasi gand de bine si asta din cauza pacatelor noastre.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 19:19:59
Scotsman
Guest

Post Despre Crestinism si Politica

Am citit doua opinii interesante: ,,Despre crestinism si politica" precum si ,,Crestinismul si politica".In loc de concluzie>Intrebare catre Parintele Arsenie Papacioc:,,Cum vedeti implicarea, în conditiile actuale, a unui crestin în politică?"

Raspuns: ,,În întrebarea dumneavoastră, de la început se vede că a face politică este o greseală. Nu este deloc o greseală. Politică înseamnă a tine un cântar în mână si al potrivi întotdeauna drept. Cât mai multi crestini în politică este foarte bine, dar cu constiinta adevărului."
Reply With Quote
Răspunde