![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Andrei, eu cred Dumnezeu a ingaduit ca tara sa fie condusa de niste "derbedei" din cauza indepartarii noastre de El. Trebuie sa le primim pe toate ca din mana lui Lui. Nu e deloc crestineasca vorbirea de rau, inclusiv a politicienilor.
Biserica ne indeamna sa ne rugam pentru ei (de ex, ectenia: "Pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii tării noastre, pentru mai marii orașelor și ai satelor și pentru iubitoarea de Hristos oaste, Domnului să ne rugăm"). |
|
|
||||
|
||||
|
Asa este, indepartarea de Dumnezeu, absenta lui Dumnezeu este cauza principala. Suntem rai si avem ce meritam!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
Multi din conducatorii nostri nu mai au constiinta ca au fost alesi ca sa slujeasca. Ce trebuie sa facem noi? Sa nu stam cu mainile in san, ci sa-i luam cu noi, asa cum a fost luat cel slabanogit de cei patru prieteni si dus inaintea lui Hristos - sparg acoperisul casei, ca Hristos sa-l vindece, si stim ca il vindeca. Daca ma uit cu atentie, cred ca nu ne mai gasim patru care sa aiba acelasi gand de bine si asta din cauza pacatelor noastre.
|
|
|
|||
|
|||
|
Am citit doua opinii interesante: ,,Despre crestinism si politica" precum si ,,Crestinismul si politica".In loc de concluzie>Intrebare catre Parintele Arsenie Papacioc:,,Cum vedeti implicarea, în conditiile actuale, a unui crestin în politică?"
Raspuns: ,,În întrebarea dumneavoastră, de la început se vede că a face politică este o greseală. Nu este deloc o greseală. Politică înseamnă a tine un cântar în mână si al potrivi întotdeauna drept. Cât mai multi crestini în politică este foarte bine, dar cu constiinta adevărului." |
|
|