Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2010, 14:54:15
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Talking

Și eu vreau să știu cum îi întoarcem pe oameni la credință, e plin de necredincioși în jurul meu și pe niciunul nu l-am schimbat.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 15:11:13
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Și eu vreau să știu cum îi întoarcem pe oameni la credință, e plin de necredincioși în jurul meu și pe niciunul nu l-am schimbat.
Cred ca unele lucruri se intampla dincolo de puterea noastra de intelegere. Insasi Sfanta Scriptura este presarata cu idei paradoxale. la un moment dat Mantuitorul raspunde unuia dintre apostoli care intreba de ce le vorbeste oamenilor in pilde: "Ca sa nu inteleaga si astfel sa se indrepte!"
"Samanta semanatorului" poate cadea in drum sau in pamant prielnic. Desi toti avem ochi si urechi, nu fiecare dintre noi este sortit sa "auda" si sa "vada" tot ce Dumnezeu ne ofera in fiecare clipa. Poate cel mai greu ne este cand cei foarte dragi noua primesc Cuvantul Adevarului precum "nuca-peretele". Nu are nici un fel de aderenta si tu plangi in sufletul tau ca viata lor este o continua sminteala desi pentru ei tu esti cel "dus cu capu'"!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 15:45:34
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Cred ca unele lucruri se intampla dincolo de puterea noastra de intelegere. Insasi Sfanta Scriptura este presarata cu idei paradoxale. la un moment dat Mantuitorul raspunde unuia dintre apostoli care intreba de ce le vorbeste oamenilor in pilde: "Ca sa nu inteleaga si astfel sa se indrepte!"
"Samanta semanatorului" poate cadea in drum sau in pamant prielnic. Desi toti avem ochi si urechi, nu fiecare dintre noi este sortit sa "auda" si sa "vada" tot ce Dumnezeu ne ofera in fiecare clipa. Poate cel mai greu ne este cand cei foarte dragi noua primesc Cuvantul Adevarului precum "nuca-peretele". Nu are nici un fel de aderenta si tu plangi in sufletul tau ca viata lor este o continua sminteala desi pentru ei tu esti cel "dus cu capu'"!
Ai dreptate Culai !
Chiar ieri mi s-a întâmplat când am încercat să vorbrsc despre credință să fiu privită ca o "ciudată" de către majoitatea.Unii taceau dar cei mai mulți au sarit cu gura pe mine să mă combată și să-mi demonstreze că sunt dusă rău de tot,demodată și depășita de evenimente.(era vorba despre actele biometrice)
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 16:21:09
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Ai dreptate Culai !
Chiar ieri mi s-a întâmplat când am încercat să vorbrsc despre credință să fiu privită ca o "ciudată" de către majoitatea.Unii taceau dar cei mai mulți au sarit cu gura pe mine să mă combată și să-mi demonstreze că sunt dusă rău de tot,demodată și depășita de evenimente.(era vorba despre actele biometrice)
Nu am fost jignită până acum, dar mă enervează că nu știu ce trebuie să fac, deși poate că aș putea face ceva pentru cei rătăciți. Dacă dau și eu socoteală pentru ei la Judecată?
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 18:00:39
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Nu am fost jignită până acum, dar mă enervează că nu știu ce trebuie să fac, deși poate că aș putea face ceva pentru cei rătăciți. Dacă dau și eu socoteală pentru ei la Judecată?
Desi am vazut multe opinii si pe-aici pe forum, eu raman la parerea ca trebuie sa ne rugam si pentru cei mai pacatosi. Unii sustin ca nu avem voie sa ne rugam pentru cutare care e betiv, cutare ca e desfanat, cutare ca e ratacit sau injura sau e ateu si tot asa. Din pacate ajungem sa facem iarasi legile noastre si nu pe cele ale lui Dumnezeu. Mantuitorul a apreciat intotdeauna staruinta in rugaciune, si chiar daca initial a spus ca nu trebuie sa se dea din painea fiilor la caini, pana la urma orice rugaciune, ajunge sa fie ascultata. Este unicul fel de a ajuta cu adevarat pe cineva sa se indrepte. Mai bine decat Dumnezeu, nimeni nu stie cum sa-l faca pe om sa se indrepte!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 23:26:34
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit ce-i mai nimerit sa facem?

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Desi am vazut multe opinii si pe-aici pe forum, eu raman la parerea ca trebuie sa ne rugam si pentru cei mai pacatosi. Unii sustin ca nu avem voie sa ne rugam pentru cutare care e betiv, cutare ca e desfanat, cutare ca e ratacit sau injura sau e ateu si tot asa. Din pacate ajungem sa facem iarasi legile noastre si nu pe cele ale lui Dumnezeu. Mantuitorul a apreciat intotdeauna staruinta in rugaciune, si chiar daca initial a spus ca nu trebuie sa se dea din painea fiilor la caini, pana la urma orice rugaciune, ajunge sa fie ascultata. Este unicul fel de a ajuta cu adevarat pe cineva sa se indrepte. Mai bine decat Dumnezeu, nimeni nu stie cum sa-l faca pe om sa se indrepte!
Ma gandeam daca nu cumva ar trebui sa ne indreptam atentia asupra noastra?Nu cred ca aceasta solutie de a ne ruga pentru cei pacatosi este valabila pentru toti...Daca si eu sunt o pacatoasa ,pot oare sa ma socot vrednica de a ma ruga pentru un alt pacatos?Adica eu ma consider o pacatoasa mai buna?
Eu ma ingrijesc de soarta altora,dar oare eu am terminat lucrul cu mine?Imi doresc ca X sa se mantuiasca,dar eu am lucrat la asta?Un student care nu numai ca nu-i pregatit,dar mai are si aroganta ca vrea sa-l ajute pe altul...
Nu stim ce ne rezerva aparentele,noi ne putem crede mai buni ca altii pe care ii vedem beti sau drogati,dar daca unii dintre ei se trezesc intr-o zi si devin mai credinciosi ca noi?
Desigur,eu vb in numele meu...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 00:14:34
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ma gandeam daca nu cumva ar trebui sa ne indreptam atentia asupra noastra?Nu cred ca aceasta solutie de a ne ruga pentru cei pacatosi este valabila pentru toti...Daca si eu sunt o pacatoasa ,pot oare sa ma socot vrednica de a ma ruga pentru un alt pacatos?Adica eu ma consider o pacatoasa mai buna?
Eu ma ingrijesc de soarta altora,dar oare eu am terminat lucrul cu mine?Imi doresc ca X sa se mantuiasca,dar eu am lucrat la asta?Un student care nu numai ca nu-i pregatit,dar mai are si aroganta ca vrea sa-l ajute pe altul...
Nu stim ce ne rezerva aparentele,noi ne putem crede mai buni ca altii pe care ii vedem beti sau drogati,dar daca unii dintre ei se trezesc intr-o zi si devin mai credinciosi ca noi?
Din cate-mi amintesc, cred ca ma refeream la cei pe care-i trecem in pomelnic. Dar avand in vedere atat invataturile Mantuitorului cat si a sfintilor parinti, cred ca a ne ruga unii pentru altii e mult mai important decat a ne ruga pentru noi insine. Pentru ca ne desavarsim puterea de a ierta si de a solidariza cu cel de langa noi. In plus, avand in vedere ca la ceilalti vedem mult mai repede greseala si suntem mult mai neingaduitori decat cu propriile noastre pacate, se presupune ca in timp, tot spunand altora sa faca ceea ce noi insine nu suntem in stare, reusim in timp, cu rabdare si staruinta, sa mai lasam din mandrie si orgoliu, daca se intampla sa mai si intelegem ceva din toate acele invataturi. Daca insa printre doua sfinte invataturi mai umilim pe cate unul si ne construim aureole care ne dau dreptul la arogante si titluri, e mai greu de crezut ca rugaciunea noastra pentru altii ajunge mai departe de sfanta candela.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 00:32:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da ,dar poate exista si compasiune.Un student slab pregatit intelege cel mai bine pe altu aflat in aceiasi situatie,si acela ii va sufla daca are cum sa il ajute.Un tocilar nu va sufla,ca nu intelege
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 06:00:45
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Camy, ai fost tare simpatica si ingenua aici.
Da, e plin de necredinciosi! dar oare cat de credinciosi suntem chiar noi?.. Tin minte ca mama unei bune prietene, prin exemplul ei personal si blandetea fara margini, a fost cea care mi-a insuflat si mie ideea schimbarii. Insa primul pas trebuie sa vina de la cei pe care ne gandim sa-i schimbam.. nu noi, ci Dumnezeu, caci El va face ceilalti 99 pasi ca sa ajunga la marea intalnire.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iarta-ma ! dorinastoica14 Pocainta 88 31.12.2012 16:21:13
Dumnezeu iarta dar nu uita ladyanda Generalitati 22 06.06.2011 21:05:52
imi cer scuze Mtcrysty17 Generalitati 11 26.09.2010 17:20:53
Primarul Radu Mazăre: Îmi cer scuze dacă am ofensat pe cineva Anca-Miha Generalitati 25 29.07.2009 01:48:03
Doamne iarta militari BogdanBogdan Generalitati 18 22.03.2008 20:29:18