Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2010, 14:27:17
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
- Tata-i la cârmă! Voi nu auziti ce spune Proorocul David în Psalmul 32? Domnul risipeste sfatu-rile neamurilor, leapădă gândurile popoarelor si defaimă sfatul boierilor. Iar sfatul Domnului rămâne în veac si gândurile inimii Lui, din neam în neam.

Nu vă tulburati si nu vă temeti, că nu va fi cum vor ei. Ehei, câte vor ei să facă! Voi nu vă temeti! Rugati-vă si faceti Sfânta Cruce cu credintă si fug toti dracii
Imi place , cand ne insemnam cu semnul Cinstitei si de Viata Facatoarei Cruci, nu avem a ne teme de nimic. Toate relele se risipesc, precum piere fumul.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 15:44:07
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

asa stiu si eu, tot de la bunici si mama mea, si fac si acum semnul sf cruci pe paine inainte da a o taia.

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Azi, in mod sigur, marea noastra majoritate a uitat acest obicei.. imi amintesc de pe cand eram copil.
Cand mama facea paine in cuptor, inainte de a pune capacul cuptorului ca painea sa se coaca, facea semnul crucii la gura cuptorului. Inainte de a incepe o paine, pe dosul ei se facea semnul crucii cu cutitul. Inainte de a ne pune la masa ne inchina. La fel si dupa.
Si nu doar atunci.........
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 16:01:52
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NECTARIE Vezi mesajul
Închinarea lucrurilor este o mângâiere uitată de creștinii din ziua de astăzi, dar și o armă deosebit de puternică împotriva diavolului. Lupta diavolului spre a-l surpa pe om și a-l înșela este una neîncetată și nemicșorată. Cu cât creștinul se apăra mai puțin, cu atât diavolul caștigă o tot mai mare putere asupra lui și asupra lumii din jurul lui.

Din ce în ce mai puțini creștini apelează astăzi la această practică a închinării lucrurilor. Mai sunt încă mulți creștini care zilnic ard tămâie sau smirnă și își tămâiază casa, care aprind lumânarea la rugăciunea de seară, care iau Anafură și Aghiasmă dimineața și care fac Sfeștanie în casă, de câteva ori pe an. Cu toate acestea, într-o oarecare măsură, ceva lipsește din viața noastră de zi cu zi, și anume: închinarea lucrurilor.
Biserica a subliniat mereu puterea sfințitoare a Sfintei Crucii. Este lucru de folos a o purta la gât și a o privi cu multă mulțumire, însă și mai de folos este a închina cu semnul ei preaputernic orice lucru care ne cade în mâini, de la mâncare și până la obiectele cele mari.
Nu chiar orice, am citit la intrare în mănăstirea de la Bușteni că cine închină pe pământ sau alte locuri unde calcă oamenii este afurisit.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 23:59:06
antoniap
Guest

Implicit

Semnul crucii facut cu credinta pe mancare este de mare folos. Am citit despre un sfant condamnat la moarte prin otravire. Paganii il supravegheau cu atentie ca nu cumva sa-si faca semnul crucii pe cupa cu otrava.

Atunci sfantul a intrebat din care parte a cupei sa bea: de sus, de jos, de la dreapta sau de la stanga. Si isi atingea usor buzele de marginile cupei, astfel incat paganii n-au observat ca el a facut semnul crucii cu buzele. Apoi sfantul a baut otrava si, spre uimirea tuturor, nu i s-a intamplat nimic.

Atunci tiranul care a ordonat otravirea a crezut ca slujitorii l-au inselat si i-au dat altceva in loc de otrava. A gustat si el putin din ce mai ramasese si pe loc a murit.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 16:21:39
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Smile

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Semnul crucii facut cu credinta pe mancare este de mare folos. Am citit despre un sfant condamnat la moarte prin otravire. Paganii il supravegheau cu atentie ca nu cumva sa-si faca semnul crucii pe cupa cu otrava.

Atunci sfantul a intrebat din care parte a cupei sa bea: de sus, de jos, de la dreapta sau de la stanga. Si isi atingea usor buzele de marginile cupei, astfel incat paganii n-au observat ca el a facut semnul crucii cu buzele. Apoi sfantul a baut otrava si, spre uimirea tuturor, nu i s-a intamplat nimic.

Atunci tiranul care a ordonat otravirea a crezut ca slujitorii l-au inselat si i-au dat altceva in loc de otrava. A gustat si el putin din ce mai ramasese si pe loc a murit.
Interesant.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acatistul Sfintei Cruci Florin-Ionut Rugaciuni 13 05.04.2013 23:51:41
Reprezentarile sfintei cruci costel Generalitati 4 09.01.2012 17:04:03
Puterea vindecatoare a Sfintei Cruci, demonstrat stiintific Laura19 Generalitati 55 15.11.2011 20:46:44
Inaltarea Sfintei Cruci Tia Diverse Sarbatori 32 16.09.2011 22:52:02
Aratarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim enasonia Intrebari utilizatori 0 12.05.2010 15:05:08