![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
asa stiu si eu, tot de la bunici si mama mea, si fac si acum semnul sf cruci pe paine inainte da a o taia.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Semnul crucii facut cu credinta pe mancare este de mare folos. Am citit despre un sfant condamnat la moarte prin otravire. Paganii il supravegheau cu atentie ca nu cumva sa-si faca semnul crucii pe cupa cu otrava.
Atunci sfantul a intrebat din care parte a cupei sa bea: de sus, de jos, de la dreapta sau de la stanga. Si isi atingea usor buzele de marginile cupei, astfel incat paganii n-au observat ca el a facut semnul crucii cu buzele. Apoi sfantul a baut otrava si, spre uimirea tuturor, nu i s-a intamplat nimic. Atunci tiranul care a ordonat otravirea a crezut ca slujitorii l-au inselat si i-au dat altceva in loc de otrava. A gustat si el putin din ce mai ramasese si pe loc a murit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acatistul Sfintei Cruci | Florin-Ionut | Rugaciuni | 13 | 05.04.2013 23:51:41 |
Reprezentarile sfintei cruci | costel | Generalitati | 4 | 09.01.2012 17:04:03 |
Puterea vindecatoare a Sfintei Cruci, demonstrat stiintific | Laura19 | Generalitati | 55 | 15.11.2011 20:46:44 |
Inaltarea Sfintei Cruci | Tia | Diverse Sarbatori | 32 | 16.09.2011 22:52:02 |
Aratarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim | enasonia | Intrebari utilizatori | 0 | 12.05.2010 15:05:08 |
|