Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2010, 13:44:17
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
Foarte interesanta aceasta noua doctrina “ortodoxa” a salvarii! Deci, ierarhii cad in erezie, dar “dreptcredinciosii” pot continua sa-i pomeneasca la liturghie si sa le consume euharistul pentru ca acolo este Maica Domnului (nu se stie din ce motive impotriva Tatalui, a Fiului ei si a Duhului Sfint) care sa impiedice ca ei sa devina partasi la erezie si la osinda care ii asteapta pe eretici!

Te inseli amarnic, antoniap, nimic nu te poate salva decit Hristos prin unica sa Cale care este Ortodoxia. Caderea ierarhului este si caderea ta daca continui sa te impartasesti in Biserica lui. Asta este invatatura ortodoxa si nu exista nici un fel de “daca” sau “poate”.
As vrea sa te contrazic, dar nu prea am argumente. Imi pun si eu astfel de probleme.

Totusi imi amintesc de Sfintii Inchisorilor care nu si-au pus problema asa. Acest lucru imi da o speranta. Ei isi puneau nadejdea in Dumnezeu, spuneau rugaciunea inimii, iar Iisus si-a facut casa in inimile lor. Personal, mireanca fiind, nu pomenesc niciun ierarh la rugaciune si pun accent pe rugaciunea lui Iisus. Iar in biserica spun alte rugaciuni in gand in timpul respectiv. Si nici nu sarut icoane cu semne masonice pe ele.

Nu stiu daca e corect, dar eu pe cat imi sta in putinta nu vreau sa ma fac partasa la pacatele altora. Iar in ce priveste Sfanta Impartasanie, imi pun problema sa coboare Duhul Sfant si sa transforme painea si vinul in Trupul si Sangele Mantuitorului. Aici am certitudinea ca mai exista preoti la rugaciunile carora se intampla acest lucru. Ma feresc insa de preotii masoni. Iar Sfantul Ioan de Valaam spune ca Duhul Sfant coboara chiar si pentru un singur credincios care se roaga cu putere. Deci, daca Duhul Sfant nu coboara, inseamna ca vinovata sunt si eu.

Iar daca e vorba despre masoni, acestia cred ca exista si in bisericile pe stil nou si in cele pe stil vechi, iar omul sfinteste locul sau ... Sincer, nu am curajul sa incerc o schimbare, caci nu stiu peste cine dau in mod concret. Sfantul Lavrentie de Cernigov spunea despre patimirea Bisericii Ortodoxe in general, nu numai despre cea pe stil nou.

Calendarul nou e clar o greseala. Dar Iisus cauta la inima mea. Problema este daca-L las pe Iisus sa intre in inima mea sau nu. Mie mi se cere mai putin decat unui preot sau decat unui ierarh.

Voi mai citi, ma voi mai ruga si, daca voi considera ca ai dreptate voi tine seama de observatia ta.

Scapa cine poate in aceste vremuri.

Last edited by antoniap; 15.12.2010 at 13:55:07.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. MariS_ Din Noul Testament 36 24.08.2011 14:23:00
Patriarhul Pavle al Serbiei va fi înmormântat mâine , 19 noiembrie 2009 cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 18.11.2009 21:13:19
A murit Patriarhul Pavle al Serbiei Hector Stiri, actualitati, anunturi 16 18.11.2009 14:22:32
moartea patriarhului Alexei alexandrumelenteev Despre Biserica Ortodoxa in general 1 06.12.2008 15:17:41