![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
si care e aia?
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ba ai facut. nu te ascunde dupa cuvinte.
intrebarea era "de ce?", afirmatia "daca doar ...". |
|
|||
|
|||
![]()
afirmatia ca religia lor este singura adevarata e facuta chiar de cei care apartini unei confesiuni sau alteia.... el doar intreba citand ce zice fiecare religie in parte
|
|
|||
|
|||
![]()
nu am de ce sa ma ascund... citeste-o altfel daca asa te induce in eroare... de ce exista asa de multe religii daca se presupune ca doar una e adevarata..
|
|
||||
|
||||
![]()
aici ai dreptate. si eu zic ca a mea este cea adevarata?
|
|
|||
|
|||
![]()
Atunci cind vrei sa stii despre un loc ai mai multe posibilitati:
-sa citesti ce scrie despre acel loc -sa intrebi pe cineva care spune ca a fost in acel loc -sa asculti ce spun altii despre cel care spune ca a fost in acel loc -sa mergi tu acolo in acel loc. -sa ti se arate in revelatie acel loc posibil ca nu toate informatiile din aceste variante sa concida intre ele, unele pot fi chiar dezinformari intentionate sau sa fie din eroare descrierea altui loc. Asa si in in legatura cu aspectele adevarurilor religioase, uneori pamintul poate fi plat alteori poate fi rotund uneori unii spun ca ceva este asa doar pentru ca asa cred ei avind o anume credibilitate alteori chiar o au fiind prooroci. Eu nu as numi relativism privnd religiile pentru ca ar inseamna ca din start sa se catalogheze ceva fara demonstratie, si oare ce fel de demonstratie e posibila si suficienta? Uneori se considera suficient inerpretarea unor versete Alteori citirea canoanelor dogmei alteori diferite povesti prin care se "demonstreaza" uneori ca si ce bun nui bun doar fiindca este in alta parte. altii se bazeaza pe simtul inimii, intuitie si logica dragostei parintesti altii merg la fata locului cercetind toate si pastrind doar ce e bun -altora li se reveleaza fie prin revelatie, fie prin darul deosebirii ,fie prin darul cunoasterii si al proorociei. si apoi trebuie luata fiecare religie in parte si analizata din mai multe puncte de vedere incluisv variantele ei dogmatice (ramurile). Dar si contextul si istoria ei, doctrina, moralitate, practica, rezultate. mai cu seama ca nu putem avea pretentia nici de la marii sfinti sa ne fi spus noua gloatei tot adevarul -am fi putut de ex afla mai dinante ca pamintul nu e plat si ca se invirte in jurul soarelui sau interpertari detaliate ale Apocalipsei sau altor versete mai grele. si deci nici de la sfintii lor sa le fi spus tuturor despre Iisus sau despre alte elemente pentru care nu ar fi fost pregatiti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 10:55:13 |
Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 09:45:46 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 14:38:18 |
VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 22:39:04 |
|