Citat:
În prealabil postat de Don_Juan
Nu am apucat sa citesc din cartea lui Carr dar daca foloseste tehnici de hipnoza cu siguranta nu o sa le pun in aplicare pentru ca nici eu nu sunt un adept al unor astfel de metode.
|
Eu am citit cartea cu pricina si consider ca nu foloseste metode de hipnoza, ci mai degraba demonteaza un mit - acela al consolarii si fericirii aduse de o tigara.
Daca insa abordam problema prin prisma crestinului care doreste sa duca o viata conforma cu poruncile evanghelice, atunci singura metoda viabila de a renunta la fumat este dorinta ferma de a ne schimba viata, binecuvantarea ceruta lui Dumnezeu prin intermediul preotului si convingerea la fel de ferma ca vom primi ceea am cerut.
Din pacate, a folosi metode mai mult sau mai putin drastice dar care exclud ajutorul Domnului, sunt sortite confruntarii cu ispite demonice puternice din punctul de vedere al cresterii valorii propriei persoane, din privirea de mila si superioritate a celor care au renuntat la tutun fata de ceilalti fumatori.
Din punctul meu de vedere, se schimba un idol cu altul . Nu ma mai "inchin" unui fum de tigara, ci propriei mele vointe. Sau dorinte.