Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2010, 00:27:53
alex_geani alex_geani is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Poate că ar fi bine să insistați un pic pe textul Evangheliilor. Păreți a le fi citit oblic sau chiar a nu le fi citit de loc. Ca să discutăm și să facem o analiză pe text, trebuie ca mai întâi să le citiți cu oarecare atenție. Veți vedea atunci că nu scrie nicăieri că Isus avea 18 ani când a murit Iosif. Putem înțelege doar că atunci când Isus începe activitatea sa publică, la 30 de ani, Iosif nu mai trăia. Atât.
Veți mai vedea că perioada scursă între nașterea Lui și vârsta de 12 ani nu este nici ea descrisă, nici în sinoptice, nici în Ev după Ioan. De la perioada imediat următoare nașterii Lui se sare direct la activitatea sa publică, singura exepție fiind un singur episod de la vârsta de 12 ani.
Pun aceste intrebari pt ca m-am saturat sa ma iau dupa anumite persoane ce abereaza atata de Dumnezeu si Iisus,ca nu stii ce sa mai crezi,asta eset adevarul...anumiti preoti zic ceva,alti altceva......preoti ce pacatuiesc mai mult decat ooameni de rand,cea ce e inadmisibil,un om al credintei sa pacatuiasca...nu stii la cine sa mai apleci urechea ca maine auzi ca a facut cine stie ce,,,gay,hotie,pedofilie(ma refer la preotii) si ce mai zic de babe....
in fine...sper sa nu o luati in nume de rau ca alte persoane ......
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:31:39
Dona_Maya Dona_Maya is offline
Banned

Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex_geani Vezi mesajul
Iisus....cat timp a fost pe pamant...s-a luptat pt oameni sa ii scoata din intuneric!Si daca nu te intereseazza sa ma convingi de ce mai crezi in Dumnezeu...asa de forma???Sau sa te intareasca si sa te faca mai buna?un om bun,un om credincios si mai ales un preot nu ar adresa cuvintele ce leadresezi tu!eu nu cred ca esti credincioasa...ai dat dovada,...dar asta e!Dumnezeu e mare si pedepsete
Experinta m-a invatat ca atunci cand intalnsc un kkt in mijlocul drumului,mai bine il ocolesc.Deseori i-am dat un sut cu piciorul, dar mi-am murdarit pantoful si mai si mirosea urat.
Acum ai inteles ?
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:33:58
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dona_Maya Vezi mesajul
Experinta m-a invatat ca atunci cand intalnsc un kkt in mijlocul drumului,mai bine il ocolesc.Deseori i-am dat un sut cu piciorul, dar mi-am murdarit pantoful si mai si mirosea urat.
Acum ai inteles ?
Imi pare rau ca puti??cand am sa te intalnesc am sa iti dau un sut...o seara buna!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:37:33
Dona_Maya Dona_Maya is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex_geani Vezi mesajul
Imi pare rau ca puti??cand am sa te intalnesc am sa iti dau un sut...o seara buna!
"Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața!”. Iar în psalmul 138 se spune: “Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât” și zice Psalmul: “Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie”. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: “Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!”

Ei zic, că sunt frați cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcați în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-I duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei." PARINTELE CLEOPA
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:43:28
Junior Member

Implicit

Citat:
"Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața!”. Iar în psalmul 138 se spune: “Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât” și zice Psalmul: “Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie”. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: “Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!”

Ei zic, că sunt frați cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcați în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-I duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei." PARINTELE CLEOPA
Dimpotrivă, iubirea care-L are ca pricină și temelie pe Hristos, este statornică și nepieritoare. Nimic n-o poate destrăma, nici calomnii, nici primejdii, nici chiar amenințările cu moartea. Cel ce are dragoste creștină, oricâte neplăceri ar suferi de la un om, nu încetează să-l iubească; căci nu este influențat de patimile sale, ci este insuflat de Iubire, de Hristos. Tocmai de aceea iubirea creștină, cum spunea Pavel, nicicând nu va pieri.
Și, adevărat, ce pricină ai putea aduce, pentru care să încetezi să-l mai iubești pe aproapele tău? Faptul că, pe când tu îl cinsteai, acela te înjura? Sau faptul că, pe când tu săvârșeai fapte bune în folosul lui, acela voia să te vatăme? Dar dacă-l iubești întru Hristos, aceste cauze te vor face nu să-l urăști, ci să-l iubești și mai mult. Căci toate cele care distrug iubirea obișnuită, născută din interes, întăresc iubirea creștină. Cum? În primul rând, întrucât cel care se poartă în chip vrăjmaș cu tine, îți aduce răsplată de la Dumnezeu; și în al doilea rând, fiindcă acela, fiind bolnav duhovnicește, are nevoie de compătimirea și de sprijinul tău.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:47:17
Junior Member

Implicit

Citat:

sry..dar as putea sa zic ca esti jidanca....numai aia urasc pe altii de alta natie si religie,...esti una dintre ei............cu mjs tale nu imiprovoci ura dar nici sa te apreciez ....esti doar un 0 ce te mandresti de "nimic" ce ai in suflet..pun pariu ca nici maritata nu esti...nu cred ca tear lua cineva la cum esti...................ignor total din partea mea..am crezut ca o sa gasesc persoanele potrivite sa imi dea niste argumente nu sa ma faca sa cred intradevar ca ..............ce sa mai zic bafta multa la indepartat persoane.......
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:50:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Ar fi bine, fratilor si surorilor, ca atunci cand dam un citat, sa scriem si cine e autorul.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 00:53:34
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ar fi bine, fratilor si surorilor, ca atunci cand dam un citat, sa scriem si cine e autorul.
Sarumana Dna Mihaela..eu am omis aceste lucru...sry...la unele texte copiate....si am vazut ca aveti un nepotel,sa va traiasca si Dumnezeu sa il aiba in paza............
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 01:38:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Multumesc de urare. Sper ca nu v-am suparat, dar am recunoscut stilul Sfintilor Parinti in acel citat.
Sf. Vasile cel Mare sau Sf. Ioan Hrisostom cumva?
Atat autorul cat si titlul lucrarii ne sunt de folos, in cazul in care ne-a atras atentia citatul si dorim sa citi si restul. Multumiri anticipate.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 06:04:17
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Vazand "dragalaseniile" aruncate mai sus intre Alex si Maya,nu ma pot gandi cat de tare poate sa isi rada necuratul in barba vazand cum in numele iubirii de Dumnezeu crestinii ajung sa se improaste unul pe altul cu noroi.Cred ca e tare distractiv pentru el....

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
despre imbracaminte si machiaj oana72 Generalitati 183 19.11.2012 08:59:59
Baiat mort la 17 ani are nevoie de imbracaminte, incaltaminte si sarmale spre_rasarit Umanitare 12 16.02.2012 20:53:20
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42