![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nici noi n-avem vreo scuza pentru pacate, plus ca la noi sunt mai mari caderile cand facem un pacat, pentru ca L-am cunoscut pe Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe scurt, un credincios autentic iartă ușor pe ceilalți, dar, neacceptând păcatul și totuși, căzând el însuși, se va ierta mai greu pe sine. Rușinea și imposibilitatea de a se ierta (și exacerbarea unor fapte de ispășire închipuite sau reale), când însuși Dumnezeu l-a iertat, sunt pericolele care-l pasc pe cel l-a cunoscut pe Dumnezeu deja.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și referitor la ce am scris mai sus, nu frica mă motivează, ci rușinea de-a nu putea acționa potrivit darurilor multe cu care Dumnezeu m-a înzestrat.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici cei temători de Dumnezeu, nici cei ce se apropie cu dragoste și firesc de El, nu sunt cazuri particulare.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai incercat sa argumentezi aducandu-te ca exemplu. Asta nu e un caz particular? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Conștiințe colective? De când există vreo conștiință colectivă în afara spiritului de turmă? Aparții unui colectiv (comunități), fiindcă indivizi (oameni) cu același specific (convingeri, idei, afinități etc.) sunt înglobați într-un gen / specie. Prin indivizi se definește, totuși colectivitatea (comunitatea), nu colectivitatea definește individul (altfel, o să discutăm despre comunism, fascism, ...patul lui Procust și alte -isme, în nici un caz, despre creștinul ortodox). Și apoi, mântuirea e individuală...
|
|||
|
|||
![]()
Cand l-ati facut VIERME pe interlocutorul dumneavoastra,nu v-a fost rusine?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și da, în accepțiunea lui Pascal, și eu sunt un "vierme de pământ"!
|