Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2010, 17:41:11
antoniap
Guest

Implicit

Un parinte duhovnic mi-a spus sa nu-mi vopsesc parul si nu l-am mai vopsit. Parul meu acum e grizonat spre alb si-mi place asa. Si ii place si sotului meu. Am grija sa-mi asortez hainele tinand cont si de culoarea parului. Daca-mi pun in cap sa fiu eleganta, reusesc fara probleme.

Da, se poate sa fim placute atat lui Dumnezeu cat si oamenilor.

,,Maica Domnului nu s-a vopsit. De ce vrei, femeie, sa fii mai mult decat ea?" -spunea un duhovnic despre care am mai scris pe acest forum. Spun sfintii ca podoaba femeii este smerenia. Nicio vopsea si nicio bijuterie nu o pot inlocui.

Daca barbatul vede in femeie doar un trup, s-ar putea sa fie atras si de alte trupuri... Daca insa vede o tovarasa de viata inteleapta, care-l mai pune sa si posteasca si sa se roage impreuna cu copiii, atunci s-ar putea sa simta dorinta de a fi un bun crestin. In acest caz va aprecia o tinuta crestineasca decenta, in conformitate cu canoanele ortodoxe.

In orice indreptar de spovedanie in lista cu pacate sunt trecute: taierea si vopsitul parului, vopsirea unghiilor etc. O femeie nu pierde nimic daca renunta la acestea si cauta sa se asemene cu Preasfanta Nascatoare si cu cele care cauta sa-I placa lui Dumnezeu, nu cu cele care cauta sa fie placute barbatului.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Purtarea parului PetruD Morala Crestina 21 08.03.2019 10:54:52
Imbracamintea monahala si tunderea parului Marius22 Calugarul 13 26.01.2012 15:34:42
despre vopsitul parului o_copila Generalitati 85 20.07.2009 18:12:32