![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Mai oameni buni,suntem in anul 7500 de la Adam,dar asta NU inseamna ca atat are lumea. Ci atat are omul! Poate cand a fost creat Adam pamantul avea deja milioane de ani,nu putem stii. Iarasi nu putem stii cat timp a trecut de la crearea omului pana la caderea in pacat. Deci varsta de 6-7000 de ani e de la caderea in pacat a stramosilor nostri.
|
|
|
||||
|
||||
|
Habar nu am dacă în această privință a momentului apariției omului Biblia trebuie interpretată literal sau...literar. Să observăm că "cei aproximativ 7500 de ani de la Adam" nu rezultă dintr-o afirmație explicită din Biblie, ci în urma unor calcule pe baza textului biblic, care variază între limite destul de înguste în funcție de originalul biblic folosit.
Ce am observat eu este că, dincolo de civilizațiile sumeriene și de epopeea lui Ghilgameș este un fel de zid, în spatele căruia s-ar putea să fie...nimic. Teoria potrivit căreia istoria omului măsoară sute de mii sau milioane de ani e cam dificil de susținut. Doar dacă ai considera că australopitecii au fost oameni, ceea ce înseamnă să intri în plină convenție literară. De-a lungul secolului al XX-lea, perioada de apariție a primilor oameni a fost împinsă tot mai mult, crescând cam cu 1000 %: în aceste condiții, e cam devreme ca să putem lua asemenea teorii în serios. Poate cineva cu pregătire de specialitate în (pre)istorie să ne spună mai multe despre acest subiect ? Dna cristina 2012 ?
|
|||
|
|||
|
Spre exemplu se zice de orasul Ierihon e cel mai vechi oras cunoscut din lume,de 9000 de ani dinainte de nasterea lui Hristos.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jericho Unde zice la Facere de crearea stelelor explicit? De exemplu la cartea lui Iov zice de stele: "Poți tu să scoți la vreme cununa Zodiacului și vei fi tu cârmaci Carului Mare și stelelor lui?" O fi zicand pe la Facere si crearea stelelor,ca zice "La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul".
|
|||
|
|||
|
Citat:
15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa. 16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele. 17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul, 18. Să cârmuiască ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine. |
|
|
|||
|
|||
|
Pai da, Biblia e cuvantul lui Dumnezeu, deci de ce sa nu credem Bilbia?
Last edited by Daniela26; 27.12.2010 at 23:51:58. |
|
|
||||
|
||||
|
asa se zice ... doar ca atunci cand nu ne convine ceva, ne aducem aminte ca a fost scrisa de oameni ...
|
![]() |
| Tags |
| dupa parerea |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Credeti in minuni? | cristina mioara | Spiritualitatea ortodoxa | 13 | 23.09.2011 11:29:44 |
| Credeti ca... | kreed123 | Generalitati | 27 | 14.05.2011 18:50:21 |
| voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 40 | 18.07.2008 16:51:05 |
| voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 35 | 16.01.2008 23:53:38 |
| Cum credeti ca am aparut ? | phradmon | Intamplari adevarate | 9 | 05.09.2007 22:13:39 |
|
|