Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2010, 19:11:29
Monachos Monachos is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2009
Implicit

http://www.reginapacis.ro/index.php?...mid=45&lang=en

Sau protosul de la Liturghie nu e episcopul greco-catolic al Lugojului? Sau e si el in neascultare fata de Biserica?
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:13:52
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Monachos Vezi mesajul
Pardon, Slatioara nu e in BOR, deci nu discut despre ea. .
Dimpotrivă, Slătioara afirmă că este adevărata Biserica Ortodoxă din România !

Că nu vreți să discutați, asta e de înțeles; în definitiv, orice schismă în interiorul schismei are darul de a accentua ceea ce este deja evident.

P.S. Neascultarea se referă strict la "fenomenul" Medjugorje, nu la liturgica bisericii.

Last edited by Erethorn; 28.12.2010 at 19:17:49.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:16:55
Member

Implicit

Tot nu m-ati lamurit cum e cu ascultarea sau neascultarea bisericii din Timisoara. Poate aveti si dvs. episcopi schismatici si eretci, nu numai noi.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:17:34
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Dimpotrivă, Slătioara afirmă că este adevărata Biserica Ortodoxă din România !

Că nu vreți să discutați, asta e de înțeles; în definitiv, orice schismă în interiorul schismei are darul de a accentua ceea ce este deja evident.
Si eu pot sa afirm ca sunt Papa. Ma crede cineva?
Dar si dvs. aveti destule schisme: Luther, Calvin, Biserica Anglicana, mai recent Vechii Catolici, sedvacantistii, catolicii de rit vechi (cei care-l urmeaza pe arhiepiscopul Lefebrve) si lista poate continua.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:19:53
Banned

Implicit

Citat:
Nu știu, dar pe cei de la Slătioara îi cred câteva sute de mii re români...
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:20:40
Banned

Implicit

Citat:
Dar si dvs. aveti destule schisme: Luther, Calvin, Biserica Anglicana, mai recent Vechii Catolici, sedvacantistii, catolicii de rit vechi (cei care-l urmeaza pe arhiepiscopul Lefebrve) si lista poate continua.
Ați uitat să-l menționați pe Cerularie.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:23:00
Member

Implicit

Citat:
Nu știu, dar pe cei de la Slătioara îi cred câteva sute de mii re români...
Deci tot nu-mi raspundeti. Asadar e adevarat ca biserica din Timisoara "Regina Pacis" este in perfecta ascultare fata de Biserica Greco-Catolica din Romania. Cum indrazniti sa afirmati ca nu e in ascultare fata de ea? Deci traditia bizantina e doar o vorba goala pentru "greco"catolici.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:31:19
Banned

Implicit

Dacă ar fi să aplic logica dumneavoastră strâmbă, care insistă să echivaleze Biserica Greco-catolică cu o parohie aflată în neascultare, ar trebui să spun și eu că BOR este totuna cu Slătioara, sau cu biserica de la colțul străzii, unde popa e bețiv și curvar.

De altfel, reaua dumneavoastră credință rezultă fără putință de îndoială din faptul că, deși v-am îndrumat către o biserică greco-catolică din Timișoara unde se respectă ritul bizantin, refuzați să o luați în considerare.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:42:00
Member

Implicit

Citat:
Dacă ar fi să aplic logica dumneavoastră strâmbă, care insistă să echivaleze Biserica Greco-catolică cu o parohie aflată în neascultare, ar trebui să spun și eu că BOR este totuna cu Slătioara, sau cu biserica de la colțul străzii, unde popa e bețiv și curvar.

De altfel, reaua dumneavoastră credință rezultă fără putință de îndoială din faptul că, deși v-am îndrumat către o biserică greco-catolică din Timișoara unde se respectă ritul bizantin, refuzați să o luați în considerare.
Nu. Dvs. imi scoateti ochii cu o alta masura decat aceea pe care o aplic eu. Eu vorbesc din punctul dvs. catolic: sunt cele 2 biserici catolice pe care dvs. le-ati mentionat in deplina comuniune cu episcopul greco-catolic al locului? Or, dvs. ati spus mai sus "Regina Pacis din Timișoara este o ." Dvs, ati spus asta, nu eu. Slatioara e o alta perspectiva in sanul ortodoxiei, n-are legatura cu BOR, dar insistati sa le asimilati. Eu asimilez parohia Regina Pacis din Timisoara cu toate celelalte parohii greco-catolice, inclusiv cea la care faceti dvs. referire ca ar respecta ritul bizantin, pentru ca in biserica Regina Pacis, din poze, slujeste episcopul greco-catolic al locului, Mesian. OR daca era cum afirmati dvs. singur "parohie greco-catolică aflată în vădită neascultare față de Biserică" de ce ar mai sluji episcopul greco-catolic in ea? Deci, dupa o logica simpla, ea ESTE in ascultare fata de Biserica, indiferent ce ati afirma dvs. Daca nu ar avea comuniune cu episcopul locului in mod cert ar fi in neascultare, dar asa ce e? Ar inseamna ca episcopul insusi este in neascultare deci schismatic. Lucru grav, dupa mine.
Nu incercati sa interpretati cele scrise de mine dupa bunul plac, nu va voi cadea in plasa.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 21:52:54
Banned

Implicit

Biserica respectivă și preotul ei paroh este în comuniune cu Biserica Catolică, nu este nici schismatică, nici eretică, atâta vreme cât autoritatea Bisericii nu s-a pronunțat în acest sens.

Eu, ca simplu credincios catolic, pot să-mi exprim un punct de vedere, în speță, că respectivul preot se află într-un anumit grad de neascultare față de Biserică, fără ca aceasta să impieteze, în lipsa unui verdict oficial, asupra statutului unui preot sau a parohiei sale în raport cu Biserica.

De altfel, mă îndoiesc profund că dumneavoastră aveți o înțelegere cu privire la motivele pentru care eu sau domnul Dragomir obiectăm împotriva respectivei parohii; în orice caz, nu este vorba despre arhitectura lăcașului de cult sau ritul latinizat...

Logica dumneavoastră este într-adevăr "simplă", dar din nefericire, ea nu este nici logica lui Aristotel (adică cea ce se predă în liceu) și nici logica Părinților Bisericii; ea este din păcate o simplă logică anti-catolică, similară cu logica adventiștilor, a sedevacantiștilor sau a lui Cerularie, și se rezumă la "eu spun că Biserica Catolică nu are dreptate iar ceea ce spun eu este adevărat pentru că, dintr-un motiv oarecare, așa cred și spun eu".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 15:37:58
muzica bizantina Traditie si practica grecu Muzica Bisericeasca 9 10.10.2007 18:21:04