Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2011, 19:18:33
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@ dobrin7m

Sigur, asa e, cuvintele pe care le adresam cuiva pot fi expresia iubirii noastre de semeni. Dar iubirea de semeni e dar mare, e dar dumnezeiesc. Cunosti, desigur, indemnul Sfantului Serafim de Sarov: Dobandeste Duhul si mii se vor mantui in jurul tau. Scopul nostru e dobandirea Duhului Sfant, nu convertirea semenilor. Sa nu ne grabim sa convertim necrestinii inainte de a-L cunoaste noi insine pe Dumnezeu.

Eu pot veni in fata unui necredincios cu anumite indemnuri nepotrivite, in momentul nepotrivit, il locul nepotrivit. Pentru ca nu am mintea indumnezeita a Sfintilor, mintea lui Hristos. Cata vreme sunt robul patimilor, gandesc omeneste, nu dumnezeiste. De aceea, sfaturile pe care le dau ateilor pier, cad, nu-s folositoare, intrucat sunt omenesti, nascute dintr-o minte neindumnezeita.

N-am dragoste, n-am smerenie, nu ma pocaiesc cu adevarat, sunt plin de patimi, in schimb povatuiesc ateii, amagindu-ma cu ideea ca ii pot aduce la credinta in Hristos.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvânt despre venirea lui Antihrist și pentru sfârșitul lumii clujeanul33 Generalitati 14 07.05.2010 23:38:20
Cuvant de folos pentru suflet monica.miholca Rugaciuni 0 06.02.2009 21:58:04