Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2011, 02:23:48
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Cu tristete observ cu unii sunt preocupati de aspectele fizice ale vietii. Ce trist!!

De la bunicii mei stiu, ca-n zilele de miercuri, vineri si duminica, nu se face coca, nu se coace, nu se fac aluaturi(+duminica, nu se coase si nu se spala haine), deci nu-s nici zile de impreunare(+ luni zi de post, si sambata pt a fi curat la sf. liturghie).
Zile de impreunare marti si joi, in cazul in care nu e vreo sf.sarbatoare.

Am avut nunta duminica, desi mi-am dorit sa fie sambata seara. Se putea sambata seara, doar ca era praznic imparatesc, puteam obtine de la episcop...tb canon. Si parintele duhovnic mi-a spus ca pot face sambata seara nunta, dar mai bine duminica. Am stat si m-am gandit, pe 15 august sarbatorim Adormirea Maicii Domnului, cum sa nu respect io o sarbatoare a Maicii Domnului, care m-a ajutat de nu stiu cate ori, si io ma gandeam sa ma petrec in acea seara. Mi-a parut rau si ca am gandit asa ceva. Am hotarat ca nunta s-o facem duminica, si Maica Domnului ne-a ajutat si am avut o nunta frumoasa. Am vrut doar sa subliniez ajutorul imed al Maicii Domnului, pentru o sarbatoare respectata.

Nu stiu de unde e preluata ideea cu noaptea nuntii, mi se pare o absurditate.

Daca va plangeti pt 3 zile, ca nu va impreunati. Oare 40 de zile cat tine postul ce faceti???
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noaptea de Anul Nou parinteleiacob Spiritualitatea ortodoxa 15 03.01.2013 11:51:19
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean Alexandru Nunta 18 10.05.2012 12:36:35
Scopul nuntii Anna Nunta 59 25.04.2011 01:18:44
Noaptea de Înviere Carmen FUNIERU Diverse Sarbatori 3 05.04.2010 16:40:34
In noaptea de Craciun C.tin Intamplari adevarate 5 02.01.2009 23:15:28