![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In Psalmul 142 zice asa: ''ÎnvaŃă-mă să fac voia Ta, că Tu esti Dumnezeul meu.''
Imi pare rau ca ai plans, nu am facut intentionat. Io am ajuns la un mom dat in viata mea, la o cumpana cand nu stiam ce sa fac, si atunci am spus din tot sufletul sa se faca voia Tatalui in viata mea. Si s-a facut!!! Doar ca voia Tatalui nu a fost ce-mi doream io, dar a fost inspre binele meu. 1. eu am hotarat data nuntii, am spus ca vreau august, sambata, dar cum 15 era praznic imaparatesc, am facut-o duminica. Doar cununia civila am facut-o sambata, pentru ca doamnele de la primarie nu au vrut sa vina duminica. La tara nuntile se faceau duminica, si tineau 3 zile.:D 2. Inainte de cununia religioasa, se tine post, oricum era post, dupa nunta, mai sunt musafiri, oboseala acumulata, iar zi de post, nu stiu cine are in minte impreunarea. LA ora 17 a fost cununia religioasa, la 18 a inceput nunta la restaurant, am zis ca e duminica, si lumea pleaca pe la ora 24 sau 1 noapte, ca doar merge la lucru a doua zi. Eii, la ora 5 dimineata inca se dansa!! 3.Sofia, nu poti sa mergi pe doua cai, tu vrei si pe cea spirituala, dar o vrei neaparat si pe cea lumeasca. Tb sa gasesti echilibru. Intr-o familie, lucurile decurg frumos intre doi soti, cand exista intelegere, frica de Dumnezeu, respect pentru sarbatoare, rabdare ff multa, si iubire, dar nu iubire trupeasca, ci aia cu ingaduinta, iertare, etc. Mai stiu ca barbatul necredincios, se sfinteste prin femeia credincioasa, si femeia necredincioasa, se sfinteste prin barbatul credincios. Dar acolo unde respecti Cuvantul Domnului, acollo vine si Binecuvantarea Bunului Dumnezeu. Multi gresesc in ziua de azi, si considera ca dupa ce s-au casatorit in sf. biserica, pot sa se impreuneze oricat, oricunde si-n orice zi. Asa ceva e gresit, parintele Arsenie Boca, parintele Cleopa, Sf. Ioana Gura de Aur, spun ca pentru impreunare sunt doar zilele de marti si joi, si atunci cand nu e sarbatoare, sau femeia nu in acea perioada lunara. 4. Ai fi uimita sa afli, ca exista casatorii, unde cel putin unul din soti tine post 40 de zile sau tine toate posturile pe an. Imi vine acum in minte, o marturie despre parintele Arsenie Boca, fiind la Manastirea Sambata, a venit o femeie cu copilul in brate, fiind bolnav. Si parintele i-a spus'' l-ai zamislit in noaptea de Pasti'' si femeia a spus ''Asa e, parinte''. Io una nu pot printr-un comment sa te fac sa intelegi ceva, ce mi se pare mie normal. Adica postul e post, fara impreunare! Fiecare face cum crede de cuviinta in viata, am realizat pe pielea mea, mica fiind ca pe cine iubesc mai mult decat pe Bunul Dumnezeu pierd, si mi-am pierdut bunicii, care mi-au fost mai parinti ca parintii mei!! Am mai invatat de la bunicii mei ca sunt zile cand nu tb sa fac anuminte lucruri, miercuri, vineri si duminica, nu se coace, etc. Am mai invatat in viata ca daca respect ziua de sf. mare sarbatoare, a unui sfant, acel sfant isi intoarce fata catre mine, si-mi vine in ajutor cand nici nu ma gandesc, sau imi dau seama mai tarziu. Zaharia ti-a lasat un comment, o pilda, dar daca o citesti cu sufletul ai s-o intelegi.Cea cu nu poti sa slujesti la doi.... Citat:
|
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noaptea de Anul Nou | parinteleiacob | Spiritualitatea ortodoxa | 15 | 03.01.2013 10:51:19 |
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean | Alexandru | Nunta | 18 | 10.05.2012 11:36:35 |
Scopul nuntii | Anna | Nunta | 59 | 25.04.2011 00:18:44 |
Noaptea de Înviere | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 3 | 05.04.2010 15:40:34 |
In noaptea de Craciun | C.tin | Intamplari adevarate | 5 | 02.01.2009 22:15:28 |
|