![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Un duhovnic care îți spune să te consideri un vierme e lipsit de tact pentru că te arunca pe o cale ce duce către depresie. Citat:
Prin gura unor preoți vorbesc mai mult (decât Apostolii și Hristos) autorii unori cărți, profesorii prin gura cărora, urmând firul istoric, au vorbit persoane declarate, ulterior, sfinte, dar care, dintr-o dragoste foarte mare față de Dumnezeu au creat unele legi,canoane prin care credinciosul să-și arate evlavia față de Creator, dar care, ca formă de manifestare, se apropie mai mult de obiceiurile din Vechiul Testament. Iar dacă aruncăm o privire prin el, observăm o serie de practici care țin mai mult de "formă" decât de "esență", credinciosul executându-le, după o perioada de timp, mecanic (precum metaniile sau cititul acatistelor lungi timp de 40 de zile), neputând să pătrundă înțelesul profund al celor scrise care îndemnau la dragoste, ce-i drept, și din cauza formei imperative sub care a fost enunțat intreg Vechiul Testament. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cu gândul, însă, trebui să te lupți acceptându-l, judecându-l și izgonindu-l. Dacă nici măcar nu vrei să-l iei în seamă, de teamă că s-ar putea înfăptui...știi cum se zice: de ce ți-e teamă, nu scapi. Ignorându-ți gândurile, mai bine zis, suprimându-le, riști să dezvolți niște forme de afecțiuni psihice. Dacă cineva te enervează, mai bine tratezi problema direct cu el și te descarci decât să te consolezi că îl iubești (de fapt încerci să te convingi că îl iubești). Ca să ierți trebuie să știi ce ierți. Altfel, rămâi cu niște rețineri față de persoana respectivă. Dacă unul greșește nu e nimic greșit în a analiza, în a judeca lipsit de superioritate, fără etichete de genul "prostul", "needucatul" etc.; ci doar să analizezi evenimentul și să cauți pentru tine o alternativă mai bună. Că ți se poate întâmpla și ție altă dată, asta e. Nu văd de ce te-ai simți vinovată de ceva din moment ce tu nu te-ai considerat deasupra celui ale cărui fapte le-ai constat lipsită de mândrie. În fond, să judeci te ajută să discerni între bine și rău, te ajută să evoluezi prin experiențele altora. Când îl judeci cu desconsiderare pe "vinovat" e condamnat de Biserică pentru că te mândrești. Citat:
Last edited by Lucemferre; 11.01.2011 at 01:09:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu te-a auzit.
Luce, tu ai o inteliugenta foarte fina si foarte cultivata. Esti unul din putinii care au asa ceva. Oricum aceasta inteligenta nu e de suficienta sa nu ratacesti. Tu ai sarit gardul si ai ratacit destuld e mult si ca sa te intorci la adevar nu mai e in puterea ta, dar e usor pentru Dumnezeu. Roaga-te asa: Doamne forteaza-ma spre mantuire si credinta adevarata fara durere. rezolva-mi problemele pe care eu singur nu mi le mai pot rezolva fara nici un fel de durere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar te intreb eu, la ce iti mai foloseste Duhovnicul daca ai credinta in Dumnezeu si dragoste curata? Ca doar dupa tine nu este necesar mantuirii! Si eu care credeam exact invers! Sa ma las de el oare? Dar daca eu nu am credinta cea adevarata in Dumnezeu si dragoste curata? Poate le am dar de unde sa stiu eu? Ca despre mine numai lucruri bune imi vine sa zic. Dar atunci intru in dragoste narcisista. Si ce ma fac? Hmmm... Grea dilema!!! |
|
||||
|
||||
![]()
@ Sofia78, Dumnezeu sa te binecuvinteze pentru mesajul tau. Cu toata dragostea il recomand tuturor si luati seama fratilor la invataturile cele rele. Intrebati-va cugetul curat, iar el va va spune unde sa aplecati urechea si unde este ratacire.
|
|||
|
|||
![]()
Asa sa facem:sa luam aminte!
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
@sofia_78: sunt foarte folositoare aceste invataturi...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ma intreb, nu e posibil ca eu, din lenea mea sa le execut anumite practici mecanic si nu patrund intelesul profund, adica,,esenta"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
demoni, farmece, magie, mantuire, vraji |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Depre farmece, vrajitorie, astrologie si magie | hreniuk | Intrebari utilizatori | 6 | 08.07.2012 12:47:01 |
despre vraji, farmece | sadiy | Generalitati | 7 | 11.10.2011 11:49:26 |
Lupta cu ecumenismul e lupta cu dracul | spre_rasarit | Generalitati | 106 | 12.04.2011 21:13:50 |
Hreanul lupta impotriva cancerului | absolutep0wer | Generalitati | 38 | 16.08.2010 23:26:44 |
|