![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca am vedea in jurul nostru oameni care postesc,se imbraca simplu,sunt modesti,se impartasesc des,sunt milostivi,drepti,atunci am vrea si noi sa fim ca ei.
Insa noi ne uitam la ceilalti si vedem ca au masini,mananca bine,au case frumoase,merg in excursii si vrem si noi sa fim la fel. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Macar putin tot se lumineaza mintea aceluia. Citat:
Ba inca mai mult... oare nu vedem langa noi macar putini din toti aceia pe care i'am dori ?! Nu avem langa noi macar cativa oameni simpli, linistiti, care trec pe langa toate ale lumii ?! Tare nu imi vine sa cred ca sunt crestini care nu gasesc nici macar un singur om de la care sa aibe atat de multe de invatat. Viata noastra se reduce insa la delasare, lene si trandavie... dupa cum atat de des spune Sfantul Ioan Gura de Aur.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Nu conteaza atit de mult cit facem ci conteaza cita iubire punem in ceea ce facem. Nu conteaza cit de mult daruim, ci conteaza cita dragoste punem in ceea ce daruim." "Fructul linistii e rugaciunea. Fructul rugaciunii e lupta (cu cele rele). Fructul luptei e dragostea. Fructul dragostei e daruirea in folosul aproapelui. Fructul daruirii este pacea." "Dumnezeu nu ne cere sa reusim; El ne cere numai sa incercam." "Cind te intrebi: ce as putea face eu sa aduc pacea in lume?-raspunsul e simplu: du-te acasa si iubeste-ti familia!" "Am descoperit un paradox: daca iubesti pina la durere, dupa aceea nu exista mai multa durere ci mai multa dragoste." Toate acestea au fost spuse de maica Tereza de Calcutta |
|
|||
|
|||
![]()
Esential nu este faptul daca citim multe sau putine carti duhovnicesti. Important este ca atat cat citim sa intelegem si sa putem pune in practica. In mod clar exista o tensiune intre literatura teologica pe care o citim si viata.
In ceea ce ma priveste, fapta inca nu poate tine pasul cu lectura duhovniceasca. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
citirea din psalmi | florin2012 | Intrebari utilizatori | 47 | 27.05.2014 15:27:21 |
Citirea Sf Evanghelii | casiana | Sfanta Liturghie | 3 | 11.12.2010 08:02:37 |
citirea rugaciunilor | bmadalin | Rugaciuni | 9 | 19.12.2009 23:02:43 |
Imaturitate duhovniceasca | OvidiuO | Generalitati | 6 | 13.05.2009 11:07:24 |
Viata duhovniceasca | Gabri | Generalitati | 23 | 14.08.2008 15:28:10 |
|