![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 119
La necaz, spre Domnul am strigat Și m-a auzit, m-a mângâiat! Doamne Dumnezeu, mă izbăvește De tot răul ce mi se vestește! Ce primești de la limba vicleană? Săgeți ascuțite, trase-n rană, Cu cărbuni aprinși, în vârful lor - Asta este roada răilor. Vai, am hoinărit în loc deșert, Mult am pribegit, cu suflet sterp; Vrut-am să fiu făcător de pace Cu cei ce-o urau. Dar nu le place. Le-am grăit degeaba, iar și iar, S-au luptat cu mine în zadar. |
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 120
Mi-am ridicat privirea Spre munți, ca să primesc Puterea, întărirea Și să mă mântuiesc. Căci de la Domnu-mi vine Scăpare, ajutor; De la Acel ce ține Toate, ca Ziditor. Nu-mi lasă în cădere Piciorul, niciun strop; El nu-i fără veghere Pentru umilul rob. Nu doarme, ocrotește Poporul Israel. Puterea Lui păzește; De-a dreapta-ți va fi El. Ai acoperământul De Domnul făurit. Nu te atinge vântul, Nici soarele torid. Nici luna nu te bate Cu raze străvezii; Domnul îți face parte, De rău te va păzi. Intrând, ieșind în lume, De rău nu te vei teme. |
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 121
Stârnitu-mi-au veselie Acei care mi-au spus mie: Spre Domnul să ne-ndreptăm, Spre Ierusalim plecăm! Chiar în casa Domnului, Din vârful Sionului, Am intrat, ne-am închinat În loc binecuvântat. În Ierusalim - cetate Vin semințiile toate, Din poporul Israel, Ca să-L laude pe El! Tot acolo-i judecata. Tronul Domnului e gata; Pentru pace vă rugați Și pe Domnul lăudați! Cei ce casa Ta iubesc În tot binele sporesc; Pacea și îndestularea Să îți umple așezarea. Cele bune îți doresc, O, Ierusalim ceresc! |
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 122
Către-nalt de ceruri, unde locuiești, Ridicat-am ochii, ca să mă zărești. Ca o slugă care Stăpânu-și privește, Să-i afle aleanul și orice-și dorește, Așa ne sunt ochii ațintiți spre Tine, Doamne, Domnul nostru Cel din înălțime! Și supuși în toate, noi Te așteptăm, Întinde-ne mila, să ne împăcăm! Doamne, miluiește pe robii de jos, Defăimarea crudă sufletul ne-a ros, Ocărâți noi suntem și răbdăm cu greu... Întinde-ne mila, Doamne Dumnezeu! Cei bogați și mândri ne batjocoresc, Pe noi ne afundă, iar ei se slăvesc. Îți așteptăm mila, robii Tăi fiind, Privește-ne, Doamne, din cer, miluind! |
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 21
Eli, Eli, Lama sabahtani! Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, Pentru ce M-ai părăsit! O, Doamne, ia aminte, Mă simt părăsit; Mă voi ruga fierbinte, Chiar de am greșit... Ziua strig..., nu mă auzi, Noaptea strig la fel; Tu în ceruri Te ascunzi, Domn lui Israel! Părinții noștri, demult, La Tine-au scăpat; Te-au strigat cu dorul mult, Nu i-ai rușinat. Azi, de toți batjocorit, Pentru că Te chem, Sunt cel ce-a nădăjduit Să îi dai vreun semn! De când fost-am eu născut Am nădejdea-n Tine; Necazuri am cunoscut: Fii, Tu, lângă mine!... Vrăjmașii mă urmăresc Ca lei ce răcnesc; M-am topit de ce pățesc, ...Moartea mi-o zăresc. M-au străpuns viclenii, mulți, La mâini și picioare, Mă privesc acum cu toți, Fără îndurare. Hainele mi le-au luat Și le-au împărțit, Pe cămașă-au aruncat Sorții de câștig. Doamne, Tu nu depărta Al Tău ajutor, Izbăvește viața mea, Vezi-mă, că mor. Te voi preamări la frați Pentru slava Ta; Cel ce de El ascultați, Îl veți lăuda! Tot poporul Israel De El să se teamă, Căci pe cel sărac doar El Îl bagă în seamă. De la mine nu Și-a-ntors Niciodată Fața, Când plecat spre El am fost, Înnoind speranța. Tu mă lauzi multora, Iar eu mă înclin, Doar în fața celora Cu suflet senin. Tu îi saturi pe săraci Cu a Ta mâncare; Când Te caută, le faci Drum de îndreptare. Mila Ta-și vor aminti Neamurile toate, S-or întoarce într-o zi Spre a Ta dreptate. Tu le ești lor Împărat, Tu le ești Stăpân, Cei mari Ți s-au închinat Până la pământ. Iar sufletul meu trăiește Doar cu Dumnezeu; Neamul meu, Lui Îi slujește, Lui mă-nchin și eu. Neamul nou, ce se va naște, Pe Domnul Îl va cunoaște. Acest psalm ne vorbește, cu sute de ani înainte, de Patimile Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Poporul nou, care va crede în Dumnezeu, este cel al creștinilor, din care poate face parte orice om. |
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 123
Israel să spună: A Domnului mână L-a scos din robie Și din grea mânie. Domnul e cu el, Neamul Israel; Nu l-a înghițit Valul întărit. Valuri înălțate De ape, păcate, Nu ne-au înecat; Domnul ne-a scăpat. Nici nu ne-au vânat, Nu ne-au sfărâmat, Cei ce cursă-ntind Și urma ne-o prind. Domnul cel slăvit Cursa le-a zdrobit. Sufletul curat L-a eliberat! Avem ajutor Și spre ceruri zbor În numele Lui, Al Stăpânului. Cel ce a făcut Ceruri și pământ. |
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 124
Cei ce se încred în Domnul Sunt ca muntele Sionul; Neclintiți în veci de veci! Spre ei, Doamne, Tu Te pleci. În jurul poporului Stă pavăza Domnului. De acum și până-n veac, Păstoriți de-al Său toiag. Iară cei neînțelepți Nu vor cârmui pe drepți. Domnul nu îi va lăsa Pe cei buni a-i apăsa. Fă bine celor curați, La inimă nepătați! Iară, Doamne, pe cei răi Du-i pe-ntunecate căi. Pace peste Israel, Dumnezeu este cu el! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Colinde,versuri. | tigerAvalo9 | Craciunul - Nasterea Domnului | 30 | 15.12.2014 15:00:54 |
| Rugaciuni in versuri ! + | cristiboss56 | Rugaciuni | 102 | 29.06.2014 23:38:17 |
| Versuri pe muzica - cine este autorul | dorinastoica14 | Generalitati | 43 | 06.10.2012 20:53:33 |
| Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri | Brave New World | Generalitati | 18 | 04.08.2012 22:54:59 |
| Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri | atud | Rugaciuni | 0 | 08.04.2008 23:22:52 |
|
|