Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 20:29:03
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
"Si noi, crestinii de astazi, ne ghidam dupa legile lui Moise, dupa psalmi, dupa toata Biblia, pentru ca toata inseamna cuvintul Lui Dumnezeu.

Cei care au initiat sectele s-au ghidat, dupa cum spune sfintul Apostol Pavel, dupa bani (zeciuiala nu apare nicaieri in Noul Testament). "

Sau una sau alta ... Va ghidati dupa toata biblia sau dupa toata dar, mai putin cu acele versete care nu va plac???

"Cine invata mereu si niciodata nu ajung la cunoasterea adevarului (nu a fost pina acum nici un subiect pe acest forum, la care sa fi participat sectanti/neoprotestanti si ei sa fi reusit sa nu se contrazica in citate)? Raspuns: sectantii/neorotestantii." - as adauga, tinand cont de cele de mai sus ... ca nu numai ei ...
Nu stiu la ce va referiti, vorbiti mai clar. Nu stiu la ce va referiti "sau una sau alta".
Vechi 11.01.2011, 21:14:31
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu stiu la ce va referiti, vorbiti mai clar. Nu stiu la ce va referiti "sau una sau alta".
"Si noi, crestinii de astazi, ne ghidam dupa legile lui Moise, dupa psalmi, dupa toata Biblia, pentru ca toata inseamna cuvintul Lui Dumnezeu."

"Cei care au initiat sectele s-au ghidat, dupa cum spune sfintul Apostol Pavel, dupa bani (zeciuiala nu apare nicaieri in Noul Testament). "

Din prima afirmatie inteleg ca recunoasteti valabilitatea intregii biblii. Din a doua, ca nu recunoasteti zeciuiala, pentru ca nu face parte din NT ... Pai, sau recunoasteti toata biblia, sau numai o parte din ea ...

De aceea am spus sau una sau alta ... nu pot fi amandoua adevarate ...
Vechi 12.01.2011, 09:57:43
Senior Member

Implicit

Citat:
"Si noi, crestinii de astazi, ne ghidam dupa legile lui Moise, dupa psalmi, dupa toata Biblia, pentru ca toata inseamna cuvintul Lui Dumnezeu."

"Cei care au initiat sectele s-au ghidat, dupa cum spune sfintul Apostol Pavel, dupa bani (zeciuiala nu apare nicaieri in Noul Testament). "

Din prima afirmatie inteleg ca recunoasteti valabilitatea intregii biblii. Din a doua, ca nu recunoasteti zeciuiala, pentru ca nu face parte din NT ... Pai, sau recunoasteti toata biblia, sau numai o parte din ea ...

De aceea am spus sau una sau alta ... nu pot fi amandoua adevarate ...
Da, recunoastem valabilitatea intregii Biblii si o si respectam, iata cum: duhul care strabate toata Biblia este duhul iubirii, si toate legile si perceptele trebuie sa le vedem prin acest duh. Deci, daca Isus a venit si ne-a aratat simplu, cum trebuie sa traim, asa facem. Vechiul Testament e plin de legi si reguli, printre care amintesc taierea imprejur, comportamentul in templu, jertfele pentru pacat, femeia necurata, ce fac bolnavii si asa mai departe. Dar voi ati ales sa respectati doar 2 sau trei, in functie de secta/confesiune: zeciuiala, carnea de porc si sabatul (acesta nu e respectat de toti, unele secte tin duminica).
Noi respectam intreaga Biblie: in cazul carnii de porc s-au dat nenumarate versete care arata ca e permis consumul ei (deci respectam Biblia), in cazul zeciuelii, sfintul apostol Pavel ne invata sa dam cit putem, dar sa dam din toata inima (sfintii nostri ne indeamna sa pastram ceea ce avem nevoie pentru familie si in rest sa dam toata diferenta, insa nu neaparat bisericii, putem da celor care au nevoie, iar in cazul sabatulu sint argumente biblice destule pentru tinerea Duminicii ca zi de odihna.

Deci voi respectati doar 3 puncte din Vechiul Testament iar din Noul Testament nu am vazut sa respectati nimic, noi respectam toata Biblia. Si stii de ce se intimpla acest lucru? Pentru ca nu avem pretentia, ca Lucifer, ca am putea detine noi singuri Adevarul, sau ca Dumnezeu ni s-ar revela noua, in totalitate. Pur si simplu ascultam de Sfinta Biserica, ea e singura care nu greseste; acest lucru ni l-a spus chiar Dumnezeu: puterile iadului nu o vor birui.

Last edited by nutucutu; 12.01.2011 at 09:59:47.
Vechi 12.01.2011, 19:06:02
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Da, recunoastem valabilitatea intregii Biblii si o si respectam, iata cum: duhul care strabate toata Biblia este duhul iubirii, si toate legile si perceptele trebuie sa le vedem prin acest duh. Deci, daca Isus a venit si ne-a aratat simplu, cum trebuie sa traim, asa facem. Vechiul Testament e plin de legi si reguli, printre care amintesc taierea imprejur, comportamentul in templu, jertfele pentru pacat, femeia necurata, ce fac bolnavii si asa mai departe. Dar voi ati ales sa respectati doar 2 sau trei, in functie de secta/confesiune: zeciuiala, carnea de porc si sabatul (acesta nu e respectat de toti, unele secte tin duminica).
Noi respectam intreaga Biblie: in cazul carnii de porc s-au dat nenumarate versete care arata ca e permis consumul ei (deci respectam Biblia), in cazul zeciuelii, sfintul apostol Pavel ne invata sa dam cit putem, dar sa dam din toata inima (sfintii nostri ne indeamna sa pastram ceea ce avem nevoie pentru familie si in rest sa dam toata diferenta, insa nu neaparat bisericii, putem da celor care au nevoie, iar in cazul sabatulu sint argumente biblice destule pentru tinerea Duminicii ca zi de odihna.

Deci voi respectati doar 3 puncte din Vechiul Testament iar din Noul Testament nu am vazut sa respectati nimic, noi respectam toata Biblia. Si stii de ce se intimpla acest lucru? Pentru ca nu avem pretentia, ca Lucifer, ca am putea detine noi singuri Adevarul, sau ca Dumnezeu ni s-ar revela noua, in totalitate. Pur si simplu ascultam de Sfinta Biserica, ea e singura care nu greseste; acest lucru ni l-a spus chiar Dumnezeu: puterile iadului nu o vor birui.

De ce valul din templu s-a sfasiat singur, de sus pana jos, in momentul in care Domnul Isus si-a dat duhul?
Vechi 12.01.2011, 19:47:24
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce valul din templu s-a sfasiat singur, de sus pana jos, in momentul in care Domnul Isus si-a dat duhul?
Nu inteleg intrebarea. M-ati intrebat daca noi respectam toata Sfinta Scriptura si v-am raspuns ca da, iar dumneavoastra, cei din secte/culte neo-protestante nu, cu argumente luate tot din Sfinta Scriptura. V-as ruga sa-mi spuneti dumneavoastra ce de ce s-a rupt catapeteasma templului.

Last edited by nutucutu; 12.01.2011 at 19:50:21.
Vechi 12.01.2011, 20:26:56
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Nu inteleg intrebarea. M-ati intrebat daca noi respectam toata Sfinta Scriptura si v-am raspuns ca da, iar dumneavoastra, cei din secte/culte neo-protestante nu, cu argumente luate tot din Sfinta Scriptura. V-as ruga sa-mi spuneti dumneavoastra ce de ce s-a rupt catapeteasma templului.
Intrebati-va preotul ... Nu vreau eu sa va dau invataturi eretice ...

Si, rugati-l sa va spuna adevarul ...
Vechi 12.01.2011, 20:35:12
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:

De ce sa nu-i raspunzi, poate il atragi la ratacirea ta? hai, nu pierde ocazia...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 13.01.2011, 08:03:50
Senior Member

Implicit

Citat:

Pina voi ajunge sa intreb un preot ramin la concluzia pe care am tras-o in postarea anterioara: sectele/cultele neo protestanta respecta din Vechiul Testament numai zeciuiala (toti), carnea de porc (unele din ele), sabatul (unele din ele) si legile lui Moise. Din Noul Testament nu se respecta nimic. Multumesc ca aratati ca nu respectati Sfinta Scriptura, iar cei care se gindesc la viata vesnica trebuie sa va ocoleasca (si sa va converteasca, daca DUmnezeu vrea).

Last edited by nutucutu; 13.01.2011 at 08:09:59.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38