Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 23:08:41
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit Perspectiva mea

Citat:
În prealabil postat de Membru Vezi mesajul
M-am dus cu cineva care obisnuieste sa se roage si la sfintii nostrii dar si la sfintii catolici ...si am gasit acolo din ce in ce mai multi ortodoxi care declara ca sunt mai mult ajutati de acestia decat de sfintii nostrii....ciudat
Eu cred ca ete gresit pua problema astfel: ca sunt mult mai ajutati de sfintii catolici decat de cei ortodocsi.Cred ca sunt de luat in seama anumite aspecte particulare: cat de puternica este credinta persoanei respective, cat de puternic este ancorat in acea credinta, cat de sincera si profunda este rugaciunea pers.repective cat de duhovniceasca este acea rugaciune(sunt rugaciuni folositoare pt.viata si intarirea sufleteasca a respectivei pers. si rugaciuni nefolositoare...cand cerem sa ne fie pedepsiti vrajmasii, bunuri mater.care nu ne sunt folosit, sau care nu ni se cuvin,etc.) si nu in ultimul rand un aspect foarte serios si anume cat de mult asteapta Dzeu intoarcerea noastra pe calea cea buna, indreptarea noastra - ridicarea noastra duhovniceasca - la rangul de fii ai Sai - si nu robi, pt. El si sfintii Sai ar fi f.usor de rezolvat orice problema am avea noi -dar esenta - intoarcearea noastra ca si fiul risipitor cand ar urma sa se mai produca acesta este marele ajutor, marea oportunitate pe care o avem in nevoi si necazuri de tot felul de a ne apropia de El prin transformarea noastra duhovniceaca din robi(ai pacatului!) in fii ai Sai.Cred ca asta se asteapta de la noi...sfintii Sai, Maicuta Domnului, Mantuitorul nostru si toate puterile ingeresti si ceresti.
Aceasta este perspectiva mea, in aceasta directie mi se pare mie ca trebuie sa privim! De ce nu ne este de ajuns ce avem la noi acasa...Tainele Bisericii toate asa cum ni e-a lasat Mantuitorul prin Apostoli si acestia preotilor, indeosebi spovedania,SF.Euharistie,impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului, sf.moaste, slujbele toate care sse fac in biserica noastra ortodoxa vin sa ajute nevoilor noastre de tot felul.i apoi cu ce sunt mai prejos sfintii nostri fata de cei catolici ce au aceia mai mult?! Eu cred ca nu ne cunoastem bine patrimoniul nostru ortodox...eu stiu drespre orto-doxie+ dreapta credinta (ortho -in greaca= dreapta) ca este singura religie care nu a schimbat nimic din tainele pe care le-a instituit Mantuitorul nostru si le-a predat Sf.Apostoli.Acestea functioneaza de atunic si pana in prezent prin Taina Hirotoniei- a preotiei- prin punerea mainilor pe cap - si prin rugaciuni de invocare a Sf.Duh de catre Sf.Apostoli - episcopilor - acestia preotilor si tot asa pana in zilele noastre functioneaza acest lant neintrerupt de 2000 de ani.
Ce nu este bine sau suficient in credinta noastra ortodoxa?! Incercati mai intai sa va cunoasteti bine propria religie, apoi propria persoana, ca sa puteti determina exact necunoscutasi anume de ce ati ajuns la acea problema,ce nu este bine in propira existenta duhovniceasca...si veti gasi raspunsul exact!
Dzeu este intotdeauna atat de aproape de noi trebuie doar sa fim atenti cum privim...sa ne propunem sa-l vedem si sa-l simtim in existenta noastra..El ne vorbeste prin tot ceea ce se intampla in jurul nostru.Si nu suntem singuri si sfintii dar si ingerii sai vor sa ne vina in ajutor, avem mai ales un inger pazitor care doreste permanet sa ne vina in ajutor, sa-l lasam!
Credinta noastra ortodoxa este cea mai frumoasa, mai bogata si mai completa dintre toate, nu-i lipseste nimic!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 23:11:44
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
M-am dus cu cineva care obisnuieste sa se roage si la sfintii nostrii dar si la sfintii catolici ...si am gasit acolo din ce in ce mai multi ortodoxi care declara ca sunt mai mult ajutati de acestia decat de sfintii nostrii....ciudat
Nu-i nimic ciudat. Și dracul face minuni. Să nu crezi că poți lua ajutor de la sfinți așa simplu „Vai Sfinte Ioane, dă-mi și mie cutare și cutare”, ci cu vrednicie.

Dar satana ca să piardă pe cât mai mulți săvârșește minuni false pentru a-i confuziona pe oameni și a-i prinde în plasă.

Doar uită-te câte „minuni” mari au loc la sectanți: levitează, vindecă și alte năluciri. Toate de la tatăl minciunilor.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 11.01.2011 at 23:17:31.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 23:31:54
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Minune adica ceva ce omul nu isi poate explica.Mai presus de intelegerea noastra limitata.De exemplu magicienii care reusesc in piete publice sa ridice diverse obiecte de la pamant ex scaune
Ai vazut tu personal scaune ridicate prin puterea dracilor?

Daca nu, de ce diseminezi minciuni? Oare stii ca iti imputinezi sufletul daca faci acest lucru?

Ca doar este scris:

DOAR "Adevarul va va face LIBERI"
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 23:34:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Doar uită-te : levitează, vindecă și alte năluciri. .
Unde anume sa ne uitam?

La TV? :)))))))))
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 23:35:20
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ai vazut tu personal scaune ridicate prin puterea dracilor?

Daca nu, de ce diseminezi minciuni? Oare stii ca iti imputinezi sufletul daca faci acest lucru?

Ca doar este scris:

DOAR "Adevarul va va face LIBERI"
Ce rau imi pare ca nu tin minte la ce Sfant Ortodox am citit asta.Poate ma ajuta cineva cu o memorie mai buna.Oricum o sa mai caut .Trebuie sa am cartea in biblioteca ,nu am scornit de la mine.Dar tot va recomand cartea despre Pr Paisie.Sunt exemple asemanatoare
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 23:37:53
caty_deea's Avatar
Senior Member

Implicit

Inca ceva.De vazut nu am vazut ca m.a ferit Dumnezeu.Au vrut ei parintii mai demult sa ma duca sa fac yoga, dar Dumnezeu care ne poarta de grija le.a intors ideea.Daca mergeam,vedeam si din astea cred
Nici pe Dumnezeu nu l.am vazut cu ochii mei,dar cred ca exista
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 23:38:44
Membru Membru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.10.2010
Implicit

Azi cand am fost la catolici lumea se 'impartasea" cu crevetele ala sau ce e..:)) ...Azi nefiind nicio sarbatoare.....oficiala
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 00:26:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Ce rau imi pare ca nu tin minte la ce Sfant Ortodox am citit asta.Poate ma ajuta cineva cu o memorie mai buna.Oricum o sa mai caut .Trebuie sa am cartea in biblioteca ,nu am scornit de la mine.Dar tot va recomand cartea despre Pr Paisie.Sunt exemple asemanatoare
Na, na, na.... nu ma intereseaza decit REALITATEA TA , marturia ta personala, vazuta de tine CU OCHISORII TAI draga!!!!! nu incepe cu carti si amintiri din nu stiu ce marturisiri.

Omul este o fiinta mincinoasa, si de multe ori fiind in negare/denial NICI NU REALIZEAZA ACEST lucru si minte cu seninatate indiferent cine este.

Asa lucreaza psihicul nostru bizar!

Spunind aceste lucruri consider ca-ti fac si tie un serviciu! :))
numai bine!
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 00:30:14
caty_deea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Na, na, na.... nu ma intereseaza decit REALITATEA TA , marturia ta personala, vazuta de tine CU OCHISORII TAI draga!!!!! nu incepe cu carti si amintiri din nu stiu ce marturisiri.

Omul este o fiinta mincinoasa, si de multe ori fiind in negare/denial NICI NU REALIZEAZA ACEST lucru si minte cu seninatate indiferent cine este.

Asa lucreaza psihicul nostru bizar!

Spunind aceste lucruri consider ca-ti fac si tie un serviciu! :))
numai bine!
Imi pare rau pt tine ca nu poti sa intelegi decat anumite lucruri.Probabil ca inca nu intelegi nici cum a ramas Fecioara Maria fecioara si dupa nastere.Este peste limita ta de intelegere.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 01:35:45
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Vrea sa stiu si eu daca fiind crestin ortodox pot asista la o slujba catolica intr-o biserica catolica Asta am facut astazi din PURA CURIOZITATE si nimic mai mult
A 2 a intrebare daca este bine sa ne rugam si la sfinti catolici - facatori de minuni EX Anton de Padova , noi fiind ortodoxi?
Eu nu doar ca merg mereu si in biserici catolice,pentru ca imi plac foarte mult in interior ,dar ma si rog acolo.(mai ales cand nu sunt in tara)Cand vad statuia Maicii Domnului,evident ca ingenunchez si ma rog.Ma rog doar Maicii Domnului, nu statuii sau icoanei...Ma rog si la Sfinti Catolici pentru ca asa simt...Si tot din curiozitate, eu m-am si SPOVEDIT intr-o biserica catolica,sa vad cum decurge spovedania si daca imi da canon sau nu....si am luat si "crevetele" ala cum il numesti tu...
Reply With Quote
Răspunde