Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #41  
Vechi 31.08.2010, 12:20:46
Scotianul
Guest
 
Mesaje: n/a
Post ,,Balaurul pitic" si cheful in Paleolitic

http://www.guardian.co.uk/science/20...-found-romania

,,Scheletul parțial al unui nou tip de dinozaur a fost dezgropat pe un câmp din apropierea orașului Sebeș din vestul țării, noua specie fiind botezată "balaurul pitic", relatează The Guardian în ediția online.Descoperirea aparține unei echipe formate din paleontologi de la Universitatea București și cercetători americani de la Universitatea Columbia din New York. Potrivit acestora, balaurul pitic reprezintă o specie înrudită cu velociraptorul și a trăit în urmă cu aproximativ 80 de milioane de ani.Scheletul parțial al exemplarului descoperit lângă Sebeș are o lungime de 2,1 metri și arată că animalul avea două gheare mari, de forma unor coase, pe care, bănuiesc paleontologii, le folosea pentru a eviscera micile vietăți pe care le vâna ca să se hrănească.

"Balaurul reprezintă o specie cu totul nouă de dinozauri, foarte diferită de cele pe care le-am descoperit până în prezent. În comparație cu velociraptorii, balaurul era mai degrabă un kickboxer decât un alergător de viteză. Se poate să fi fost capabil să doboare prăzi mai mari ca el, precum mulți prădători din prezent", explică Stephen Brusatte de la Universitatea Columbia din New York. La rândul său, Zoltán Csiki de la Universitatea București crede că este foarte posibil ca balaurul bondoc să fi fost cel mai mare prădător din ecosistem în perioada în care trăia.

In acest timp,in alta parte a lumii: http://www.haaretz.com/print-edition...years-1.311150

,,Arheologii israelieni au descoperit dovezi care arata ca oamenii tineau petreceri chiar si in urma cu 12.000 de ani, in paleoliticul tarziu.In acea perioada, agricultura era in curs de dezvoltare, iar pe masura ce populatia devenea sedentara, se impamanteneau diverse ritualuri.Cercetatorii de la Hebrew University au descoperit, intr-o pestera din Galileea, urme ale unui ospat tinut de oameni, cu ocazia mortii unei femei shaman, in urma cu 12.000 de ani, informeaza publicatia Haaretz.

Este vorba despre membri ai comunitatii de netufieni, care locuiau in regiunea Levant. In pestera s-au gasit ramasitele femeii shaman, dar si 50 de carapace de broasca testoasa, urme de bucati de mistret, vultur, vaca, leopard, doi jderi si ramasitele unui picior de om.Sapaturile la situl de langa Sakhin, pestera Silazon, au inceput in 1995, iar de atunci s-au descoperit trei gropi mari, cu ramasitele a 26 de persoane.Cercetatorii spun ca mormantul contine cel putin 300 de kilograme de carne, o cantitate destul de mare pentru a hrani multe familii: doar testoasele ar fi putut sa hraneasca aproape 35 de persoane.Astfel, specialistii sustin ca festinul ar fi fost o parte a noii traditii, care facilita tranzitia la noul mod de viata, unind comunitatea."
Reply With Quote
  #42  
Vechi 19.09.2010, 10:39:59
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Mesaje: 523
Implicit salut,claudiut

Citat:
În prealabil postat de ClaudiuT Vezi mesajul
Pentru o armonie perfecta intre stiinta si teologie cred ca este necesar ca poate stiintele sa slujeasca teologiei. Cat timp s-a respectat aceasta "intelegere" lumea nu s-a confruntat deraieri de la traiectoria crestina si mai ales stiinta venea in sprijinul religiei prin aratarea unor fenomene pe care doar Dumnezeu le poate controla.
Cred ca pentru o buna stare in aceasta lume , este nevoie ca stiintele din toate domeniile sa aiba la baza teologia, mai precis pe Hristos. Pe masura ce devii tot mai dotat din punct de vedere intelectual si pe masura ce-ti insusesti tot mai multe cunostinte, daca nu-l ai pe Hristos in inima, risti foarte usor sa pici in indoiala dupa care sa culminezi cu erezia. Daca ne uitam in istorie, cei mai mari eretici au fost cei mai invatati,multi din cei mai renumiti si cunoscuti filosofi si teologi iar mai apoi cercetatorii.

Voi cum credeti ca ar trebuii procedat ?
parerea me:stiinta nu exclude teologia iar teologia nu exclude stiinta.un om implinit trebe sa tina cont de ambele,pen ca jumatatile de adevar sunt minciuna
__________________
Ioan,3.16;1Corinteni,13.4-7
Reply With Quote
  #43  
Vechi 25.10.2010, 13:56:16
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.719
Implicit Capcanele rațiunii

O armonie între știință și religie nu trebuie să existe, deoarece știința e ceva prea inferior ca să poată fi pusă pe picior de egalitate cu religia. Știința e o unealtă și dacă oamenii sunt fascinați de unelte e din pricină că sunt primitivi.

Știința se bucură de un prestigiu nemeritat datorită infantilismului majorității populației iar acest infantilism are drept cauză lipsa evoluției spirituale, rezultat al vieții robite de patimi.

Toată euforia asta a descoperirilor științifice e de prost gust, oamenii fiind atrași de chestii ieftine asemenea sălbaticilor din Lumea Nouă cărora europenii le luau ochii cu mărgele și cioburi de oglindă.



Convingerea naivă că știința va descoperi tot, chiar și adevărul despre Dumnezeu, arată confuzia care domnește, neînțelegerea limitelor științei ca și necunoașterea mijloacelor de căutare a adevărului.

Necredința, pe care mulți și-o justifică prin faptul că știința ar fi dovedit că lumea are o cauză și fenomenologie naturală, este născută din o serie de confuzii, de utilizări greșite ale rațiunii.



Una din aceste confuzii este relativismul. Mulți necredincioși susțin că faptul că există mai multe religii e o dovadă că niciuna nu e adevărată, ceea ce este o eroare logică.

Altă capcană este empirismul. Convingerea că totul poate fi accesibil prin experiment e o eroare atunci când e aplicată la conceptul de Dumnezeu, deoarece Dumnezeu nu e ceva ce cade sub simțuri, El fiind deasupra oricărei creaturi.

Altă capcană e raționalismul, convingerea că prin metode deductive se pot produce concluzii corecte despre diverse lucruri. Aplicată la conceptul de Dumnezeu, această convingere e greșită pentru că Dumnezeu e deasupra matematicii, El nefiind un fenomen ci cauza oricărei fenomenologii. De fapt, nu există dovezi că rațiunea ar fi ceva infailibil și oamenii ar trebui să fie mai circumspecți la a lua propriile impresii drept realitate.


Cunoașterea adevărată se realizează prin contact direct de aceea în distingerea adevărului despre Dumnezeu cea mai bună metodă e rugăciunea.
__________________
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide
Reply With Quote
  #44  
Vechi 25.10.2010, 19:54:40
Erethorn Erethorn is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Mesaje: 2.079
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
O armonie între știință și religie nu trebuie să existe, deoarece știința e ceva prea inferior ca să poată fi pusă pe picior de egalitate cu religia. Știința e o unealtă și dacă oamenii sunt fascinați de unelte e din pricină că sunt primitivi.

.
Cred ca faceti o confuzie majora intre termenii "armonie" si "egalitate".
Reply With Quote
  #45  
Vechi 25.10.2010, 20:04:40
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 353
Implicit

Un documentar legat de apa:
http://video.google.com/videoplay?do...9021550318008#
Reply With Quote
  #46  
Vechi 25.10.2010, 20:14:41
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Mesaje: 491
Implicit ok!

Dar raspunsul exista oameni buni, el se numeste : FILOSOFIA !

asa cum ai spune si numele in greceste, ea este o cautare a intelepciunii,si implicit o reuniune a tuturor stiintelor si gandurilor umane,inclusiv religia !

Filosofia e singura,care situata pe un deal inalt, vede in vale,aranjate in formula de batalie trupele neregulate ale stiintelor, vresus teologiile de orice fel si tip ,ale religiilor lumii !

Numai filosofia in chip de suprem general, are clarviziunea si bunul simt de a nu se pretinde a toate-stiutoare si,a cerceta si iscodi mereu,ce spune o parte sau alta, judecata finala fiind provizorie si failibila, ca orice ce pe lumea asta !
Reply With Quote
  #47  
Vechi 13.01.2011, 19:30:05
Unheilig Unheilig is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 13.01.2011
Mesaje: 2
Implicit

Prin filosofie nu prea poti sa aflii adevarul si este o pierdere de timp daca o folosesti in acest scop.Desigur este oarecum frumoasa cum sunt operele literare.
Reply With Quote
  #48  
Vechi 11.07.2011, 17:56:25
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.900
Implicit arta crestina

"Eu sunt Cel ce sunt."

"Tatal Nostru" in aramaica



Cele 10 porunci in ebraica:

Reply With Quote
  #49  
Vechi 11.07.2011, 18:41:39
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 1.090
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Nu stiu citi dintre voi cunoasteti ca cercetarea de granita din zille noastre a descoperit deja ca Dumnezeu exista in mod similar cum s-a descoperit ca pamintul nu este plat ci rotund. Adica in mod cinstit si cu mijloacele potrivite domeniului spiritual si a realitatilor nevazute ochiului dincolo de aparente.
Adica cercetind toate si pastrind ceea ce este bun.
Doar ca noile descopriri si rezultatele multor experiente nu sint aduse inca pe bancile scolii si in media tocmai ca sa nu deranjeze dogmele actuale.

Ca o reactie impotriva acestor descoperiri un grup de atei din domeniul stiintific au confectionat o noua teorie evolutionista atee insa ea are multe goluri chiar daca pretinde ca lipsurile vechii teorii darwiniste ar fi fost acoperite.
Desigur lucrurile nu sint simple, cercetarile sint venite din mai multe discipline iar evidentirea puterii lui Dumnezeu nu s-a facut prin intermediul paleontologiei si nici a biologiei (unde singura concluzie rezonabila este ca viata are o natura inteligenta).
Asa incit se pare ca in final adevarul este la mijloc iar pamintul ramine in continuare rotund.
Cu deosebirea ca unele simboluri ar trebui reinterpretate ca sa poata fi actualizate pe masura intelegerii intelectualilor si nu doar a norodului nestiutor de carte.
Reply With Quote
  #50  
Vechi 11.07.2011, 18:45:42
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Mesaje: 5.788
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Nu stiu citi dintre voi cunoasteti ca cercetarea de granita din zille noastre a descoperit deja ca Dumnezeu exista in mod similar cum s-a descoperit ca pamintul nu este plat ci rotund. Adica in mod cinstit si cu mijloacele potrivite domeniului spiritual si a realitatilor nevazute ochiului dincolo de aparente.
Adica cercetind toate si pastrind ceea ce este bun.
Doar ca noile descopriri si rezultatele multor experiente nu sint aduse inca pe bancile scolii si in media tocmai ca sa nu deranjeze dogmele actuale.

Ca o reactie impotriva acestor descoperiri un grup de atei din domeniul stiintific au confectionat o noua teorie evolutionista atee insa ea are multe goluri chiar daca pretinde ca lipsurile vechii teorii darwiniste ar fi fost acoperite.
Desigur lucrurile nu sint simple, cercetarile sint venite din mai multe discipline iar evidentirea puterii lui Dumnezeu nu s-a facut prin intermediul paleontologiei si nici a biologiei (unde singura concluzie rezonabila este ca viata are o natura inteligenta).
Asa incit se pare ca in final adevarul este la mijloc iar pamintul ramine in continuare rotund.
Cu deosebirea ca unele simboluri ar trebui reinterpretate ca sa poata fi actualizate pe masura intelegerii intelectualilor si nu doar a norodului nestiutor de carte.
cine a facut aceasta descoperire?! si unde este ea publicata?
am mai auzit ca "adevaratii oameni de stiinta au descoperit ca Dumnezeu exista".
doar ca sunt atat de "adevarati", ca nu a auzit nimeni de ei.

Last edited by Dumitru73; 11.07.2011 at 18:47:53.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria perfecta Ekaterina Morala Crestina 42 29.04.2017 13:49:11
Intre teologie si cultura populara ioanna Teologie si Stiinta 16 16.10.2012 10:40:32
Visul, intre transcendenta si stiinta ! guardian knight Teologie si Stiinta 17 06.12.2011 11:53:41
Lamuriri despre teologie si stiinta VladCat Teologie si Stiinta 12 11.04.2011 00:24:14
Teologie-Stiinta=ARMONIE!!! Justinian Teologie si Stiinta 199 27.04.2010 12:18:08