![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar cand vrei sa intelegi, cel mai important lucru e sa o faci pas cu pas. Sa lasi deoparte lucrurile pe care inca nu le intelegi, si sa continui cu ceea ce intelegi. Ambitia de a intelege un lucru sau altul atunci cand te depaseste cu mult, te duce la haos si pierdere de timp. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. In ortodoxie nu exista acestea din pacate. La catolici (de ambele feluri) macar sunt toate reglementarile astea umane, de la un singur om, adica Papa. La noi scrie fiecare altceva. 2. Tu unde gasesti sfanta traditie, ca nu m-am lamurit. 3. Eu ma refeream la sursa initiala, adica la Iisus, la voia sa, la ceea ce a spus el, nu la intermediari, la ceea ce au inventat oamenii pe parcurs. Toate scrierile mentionat de tine sunt bune, dar nu sunt ale lui Iisus. Nu stiu daca intelegi ce vreau eu sa spun. Ca uite, chiar scrise: exista diferente intre regulile confesiunilor. Definitia lingvistica a termenului "smerit" este corecta (primul rand, ca restul ceea ce a citat fata de mai sus, n-am inteles ce prostii sunt). Problema este ce care acceptiune este folosita in credinta si in ce mod. Ca am impresia si aici fiecare foloseste de fapt un amestec.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 15.01.2011 at 15:25:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Adevărul este că nu prea înțeleg. În Sfânta Carte, mai exact la Luca 10, scris este: "Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă". Prin urmare, nu există nici cea mai mică deosebire de "putere a învățăturii" ca să zic așa între ce a spus Isus și ce spun apostolii Săi. Astăzi, ca și ieri și ca și mâine, Cristos ne vorbește prin apostolii Săi, care sunt episcopii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tot cum sunt episcopii acuma, erau și apostolii. Oameni slabi, oameni păcătoși.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt convinsa ca ti s-a raspuns acestor intrebari in alte ocazii. Dar efortul de intelegere trebuie sa-l faci tu. Nu poti sa acuzi pe altii ca nu intelegi tu. Este absurd. Nu invataturile sunt diferite ci puterea de intelegere si aplicare a lor variaza. Daca omul este neputincios si mandru, evident va cauta sa deformeze si sa coboare invatatura crestina la nivelul lui stramb de traire. Dar nu este cazul apostolilor si al sfintilor parinti care au fost vase ale Sfantului Duh! Evident ca nu-ti cere nimeni sa crezi pe X sau Y care scrie pe forum.. dar cu totul altceva este cand nu crezi scrierilor sfintilor parinti ai bisericii! Ti s-a dat in trecut trimitere catre sfintele canoane. Nu le crezi? Este doar si doar problema ta. Si nu uita ca in fond fiecare face absolut ce vrea! Eu fac cum cred ca e bine, tu faci cum crezi ca e bine. De ce vii sa te indreptatesti aici? |
|
||||
|
||||
![]()
Ce cauti tu, nu o sa gasesti in felul asta, esti pe un drum gresit. Este datoria fiecaruia de a separa binele de rau si adevarul de minciuna prin propriile capacitati. Acolo unde nu intelege, trebuie sa mediteze asupra lucrurilor, astfel incat sa inteleaga rational si practic raspunsurile.
Este o conceptie total gresita aceea ca TOATE regulile de viata s-ar gasi in scripura expuse ca la clasa I. Ei bine, nu. Exista descrise doar niste repere generale. Restul trebuie sa judecam noi si sa facem legaturile. In final TOTUL se va lega si scriptura va deveni CLARA. Dar necesita efortul reflectiei. Nu este ca la scoala. Regulile astea nu sunt simple reguli pe care cineva trebuie sa le memoreze, ci trebuie sa le inteleaga. Daca eu iti explic, trebuie sa faci lucrul A si lucrul C, tu o sa le faci fara sa le intelegi daca lipseste lucrul B si motivele pentru care A e A, B e B si C e C. Dumnezeu ne vrea inteligenti, sa gandim singuri. Altfel i-ar fi fost floare la ureche sa nea mura-n gura totul. Dar se asteapta la efort din partea noastra. Cand ai un copil, il pui sa memoreze ca papagalul? NU! Il indrumi sa INTELEAGA de ce aia e bine si aia e rau. Alfel scoti din el un robotel fara personalitate. Un animal dresat. Crezi ca asta vrea Dumnezeu de la noi? |
|
|||
|
|||
![]()
Cine sau ce iti mai descreteste tie fruntea daca modul in care tu percepi lucrurile e gresit?
|
|
||||
|
||||
![]()
Tu. Daca te ridici la nivelul necesar pentru a-mi arata greselile.
|
|
|||
|
|||
![]()
Prima greseala e aia cu diavolul..
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
Dumnezeu vrea sa omoram oameni? | rightful8912 | Din Vechiul Testament | 52 | 22.11.2010 08:20:23 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
Viata lui Iisus ,cum vi se pare filmul ,stiti mai multe despre el? | tigerAvalo9 | Generalitati | 12 | 08.11.2008 13:13:18 |
|