Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2011, 20:34:12
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Dumneavoastra la ce a-ti renuntat pentru Isus?

1. Zeciuiala o platesc pentru ca imi cere Domnul sa fac acest lucru...

Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute. (Mat.23:23)

Domnul spune sa nu lasam zeciuiala nedata.

2. Eu nu am chemat pe nimeni la biserica mea, si in nici o postare de pe forum nu am afirmat ca biserica mea este cea care mantuieste. Pentru ca nu cred ca vreo biserica anume mantuieste. Doar Isus o face. Eu nu am spus nimanui sa caute calea bisericii mele, ci am aspus ca doar calea lui Isus mantuieste ...

Precum am mai spus ... calea mantuirii nu are nimic de a face cu secta sau cu biserica, oricare ar fi ea. Ci cu Isus ...

"10. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire,

11. dupa cum zice Scriptura: "Oricine crede in El nu va fi dat de rusine."

12. In adevar, nu este nicio deosebire intre iudeu si grec; caci toti au acelasi Domn, care este bogat in indurare pentru toti cei ce-L cheama.

13. Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit." Romani 10

Eu cred ca nu este nici o despsebire intre ortodox, catolic, protestant si Np ... caci peste toti exista un singur Domn, bogat in indurare pentru toti cei ce-L cheama ...

Orice altceva este politica ...
Referitor la ce am renuntat eu pentru Isus: exact ceea ce ne invata Biserica Catolica. Ma straduiesc in fiecare zi sa renunt la pacate, si pentru ca totusi, nu reusesc, incerc sa merg la Isus o data pe saptamina ca sa-mi ierte pacatele; deci, incerc sa ma spovedesc in fiecare saptamina, ca daca cumva ziua aceia, ultima din viata mea pe pamint, va veni pe neasteptate, sa fiu pregatita. Cu alte cuvinte incerc sa respect un verset dintr-un psalm, parca: "Mereu cu candela aprinsa, vom sta in asteptarea Ta." Mai incerc in fiecare saptamina sa fac ceva pentru Isus sau pentru sfinta Fecioara. O data am maturat in jurul bisericii, alta data am pregatit florile care se pun pe altar, alta data am mers cu cafea la tiristii care au ramas inzapeziti in orasul meu, chiar in noaptea de Craciun. Sint lucruri prea putine si prea marunte si stiu ca daca as avea credinta cit un graunte de mustar as muta muntii. Insa biserica ne invata sa nu disperam, pentru ca fiecare secunda este un timp in care putem sa-i aratam lui Isus ca il iubim; ma mai invata ca astazi sa fiu mai buna decit ieri, iar daca cad (lucru care mi se intimpla destul de des), sa-mi atintesc privirea asupra patimii Lui Isus. Si El a cazut, dar oricit de greu a fost, a mers mai departe, pentru ca ne-a iubit din vesnicie, si si-a dat viata pentru noi. Iar uneori ma rog pentru schismatici. Maica Tereza de Calcutta spunea (citez din memorie): "se intreaba unii ce trebuie sa faca pentru a instaura pacea in lume. Raspunsul e simplu: mergi acasa si iubeste-ti familia."

Referitor la zeciuiala Isus ne spune ceea ce ati spus; dar primele cuvinte sint: dreptate, mila si credinciosie. Iar sfintul apostol Pavel ne spune ca tot ceea ce dam sa dam cu inima buna, si ceea ce ne prisoseste, pentru ca asa darul nostru este si in folosul nostru:
"17. Nu că doar caut darul vostru, dar caut rodul care prisosește, în folosul vostru."
Deci ma straduiesc sa dau tot ceea ce-mi prisoseste. Daca e mai mult de 10% nu trebuie sa ma ingrijorez, daca e mai putin, nu trebuie sa ma ingrijorez. Deci noi incercam ca atunci cind dam sa dam cu dragoste, si nu facem calcule, pentru ca asa a spus si Isus, si sfintul apostol Pavel.

Referitor la apostolatul pe care il fac sectele: avind in vedere cele expuse in postarile mele anterioare, eu nu am condamnat membrii sectelor sau cultelor. Multi dintre ei sint de buna credinta si cred ceea ce spun. Insa, daca pastorii dumneavoastra considera ca eu ma mintuiesc daca urmez credinta mea, de ce va mai trimit la usa mea cu intentia de a ma convinge sa merg la adunari. Pentru mine raspunsul e dat de zeciuiala. Ati putea veni sa-mi spuneti: "Poftim Sfinta Scriptura; cititi si meditati cit mai mult; respectati cele 10 porunci ca baza, in rest va va lumina Duhul Sfint.'' Dar stiti prea bine ca nu fac asa, iar mie mi se pare ca aceasta zeciuiala e foarte tentanta.

Nu exista nici o deosebire intre oameni; insa totusi, Isus nu s-a revelat tuturor. Dupa inviere nu S-a aratat tuturor, nu S-a ridicat la cer in fata tuturor, Duhul Sfint nu a coborit asupra tuturor. Deci Isus ne indruma prin anumiti alesi, iar eu nu pot spune ca nu am nevoie de ajutor in drumul meu catre Isus. Iar cel mai mare ajutor pe care ni-l da Biserica este iertarea pacatelor si impartasirea cu Trupul si Singele Domnului nostru Isus Cristos. Pentru ca numai cel ce "maninca Trupul Meu si bea Singele Meu are viata vesnica." Nu v-ati pus niciodata intrebarea ca v-ati putea pierde viata vesnica pentru ca nu respectati acest verset din biblie? Oare versetul din epistola catre Timotei nu va pune pe ginduri?
"Iar când se luptă cineva, la jocuri, nu ia cununa, dacă nu s-a luptat după regulile jocului." Nici Isus, nici sfintul apostol Petru, Pavel, Ioan sau Iacov nu au vorbit degeaba despre amagitori. Iar eu cred ca conducatorii sectelor (pe care nu prea ii stie lumea, si cine oare lucreaza in intuneric?), sint amagitori; ei cistiga bani, iar dumneavoastra va puteti pierde viata vesnica.

Last edited by nutucutu; 15.01.2011 at 20:45:54.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38