Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2011, 19:35:42
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de skicolour Vezi mesajul
Aici este problema. Cum ai stii tu, de exemplu, ca persoana respectiva chiar s-a indreptat? Probabil ca este si lipsa de incredere. Si ce ar trebui sa fac eu sa conving ca sunt altfel decat am fost? Pot sa spun eu, sau oricine altcineva:' Doamne, eu nu...'? Tot ce pot face este sa ma incred in Harul Lui ca ma va proteja de aici inainte sa nu ma intorc inapoi.
Aici apare o mica problema.Trebuie sa fi tu convinsa 100% ca te-ai schimbat radical, sa fii convinsa 100% ca nu ai sa mai traiesti ca in trecut, sa fi tu convinsa 100% CA DOAR DE TINE DEPINDE cum vrei sa traiesti! Este doar alegerea TA!Nu pune pe umerii lui Dumnezeu aceasta responsabilitate,ca nu e corect!
Niciodata nu poti convinge mai bine decat prin sinceritate.Fi sincera cu tine insuti in primul rand,apoi cu cei din jur.Timpul va convinge auditoriul daca ai sau nu dreptate.Nu poti oferi nici o garantie palpabila, decat sinceritatea si cainta ta.Si cine are ochi sa vada, va vedea!
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 20:02:54
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

'Pot sa spun eu, sau oricine altcineva:' Doamne, eu nu...'? Tot ce pot face este sa ma incred in Harul Lui ca ma va proteja de aici inainte sa nu ma intorc inapoi.'

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Aici apare o mica problema.Trebuie sa fi tu convinsa 100% ca te-ai schimbat radical, sa fii convinsa 100% ca nu ai sa mai traiesti ca in trecut, sa fi tu convinsa 100% CA DOAR DE TINE DEPINDE cum vrei sa traiesti! Este doar alegerea TA!Nu pune pe umerii lui Dumnezeu aceasta responsabilitate,ca nu e corect!
Niciodata nu poti convinge mai bine decat prin sinceritate.Fi sincera cu tine insuti in primul rand,apoi cu cei din jur.Timpul va convinge auditoriul daca ai sau nu dreptate.Nu poti oferi nici o garantie palpabila, decat sinceritatea si cainta ta.Si cine are ochi sa vada, va vedea!
Am spus cele de mai sus gandindu-ma asa: Apostolul Petru a spus ca nu se va lepada de Hristos...si totusi a facut-o.
Intentia mea este sa traiesc o viata autentica in Hristos de aici inainte, dar nici macar eu nu am nici o garantie ca voi reusi. Tot ce pot face este sa am vointa iar puterea o voi lua de la El.

Multumesc pentru incurajari! :-)
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 20:09:12
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
'Pot sa spun eu, sau oricine altcineva:' Doamne, eu nu...'? Tot ce pot face este sa ma incred in Harul Lui ca ma va proteja de aici inainte sa nu ma intorc inapoi.'

Am spus cele de mai sus gandindu-ma asa: Apostolul Petru a spus ca nu se va lepada de Hristos...si totusi a facut-o.
Intentia mea este sa traiesc o viata autentica in Hristos de aici inainte, dar nici macar eu nu am nici o garantie ca voi reusi. Tot ce pot face este sa am vointa iar puterea o voi lua de la El.

Nu stiu daca e cea mai buna comparatie...:-)
Recastiga-ti respectul de sine si AI MAI MULTA INCREDERE IN TINE!-parca nu ai incredere in tine...
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 22:37:44
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit

Citat:

DA sa ai incredere in DUMNEZEU, caci crestinii se incred DUMNEZEU nu in ei insusi!
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 22:46:36
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
DA sa ai incredere in DUMNEZEU, caci crestinii se incred DUMNEZEU nu in ei insusi!
Explica-mi te rog, daca cred in Dumnezeu cu toata fiinta mea si vreau sa ma las de fumat, cum ma pot lasa??? Imi e suficienta increderea in Dumnezeu??? E suficient sa am incredere ca EL ma va ajuta, daca eu imi cumpar tigari in continuare???Sau trebuie sa contribui prin efort propriu la realizarea acestui lucru???
Deci poti sa tot crezi in Dumnezeu, daca nu faci eforturi si stai sa-ti pice din cer tot felu`...poti sta mult si bine...Dumnezeu rasplateste dupa efortul depus de fiecare ....
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 23:09:21
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Explica-mi te rog, daca cred in Dumnezeu cu toata fiinta mea si vreau sa ma las de fumat, cum ma pot lasa??? Imi e suficienta increderea in Dumnezeu??? E suficient sa am incredere ca EL ma va ajuta, daca eu imi cumpar tigari in continuare???Sau trebuie sa contribui prin efort propriu la realizarea acestui lucru???
Deci poti sa tot crezi in Dumnezeu, daca nu faci eforturi si stai sa-ti pice din cer tot felu`...poti sta mult si bine...Dumnezeu rasplateste dupa efortul depus de fiecare ....
Daca iti pui nadejdea in Dumnezeu ca nu te va lasa si te va ajuta pt aceea problema,accentuand faptul ca natura ta este pacatoasa si slaba si ai nevoie ca EL sa fie de partea ta,atunci ai sa vezi ca CEVA intervine in ajutorul tau chiar in mod miraculos.
Ca tot veni vb despre fumat(chiar daca era un exemplu fictiv),eu chiar m-am rugat la Dumnezeu sa ma ajute sa ma las de fumat,sau sa ma asiste in demersurile mele caci nu eram in stare de una singura(ca orice dependent) si stii ce s-a intamplat ca sa-mi vina in ajutor?m-am imbolnavit 2 saptamani iar cand mi-am revenit renuntarea la tigari a fost doar o simpla decizie :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 00:29:07
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Daca iti pui nadejdea in Dumnezeu ca nu te va lasa si te va ajuta pt aceea problema,accentuand faptul ca natura ta este pacatoasa si slaba si ai nevoie ca EL sa fie de partea ta,atunci ai sa vezi ca CEVA intervine in ajutorul tau chiar in mod miraculos.
Ca tot veni vb despre fumat(chiar daca era un exemplu fictiv),eu chiar m-am rugat la Dumnezeu sa ma ajute sa ma las de fumat,sau sa ma asiste in demersurile mele caci nu eram in stare de una singura(ca orice dependent) si stii ce s-a intamplat ca sa-mi vina in ajutor?m-am imbolnavit 2 saptamani iar cand mi-am revenit renuntarea la tigari a fost doar o simpla decizie :)
Sunt situatii in care nu ai ce sa faci tu personal...ai nevoie 100% de ajutor divin...de ex un accident de masina...scapi daca te ajuta Dumnezeu in acel moment...dar sunt si situatii in care chiar daca ceri cu disperare ajutor divin si ai credinta ca ai sa-l primesti,TREBUIE SA AI INCREDERE SI IN FORTELE PROPRII,sa vii cu o contributie proprie,printr-un efort personal sustinut, ca sa reusesti....de ex un concurs pe post..daca nu te ajuta Dumnezeu,poti sa stii totul ca pe-o poezie,ca tot se intampla ceva si nu reusesti...dar daca tu habar n-ai cu ce se mananca bibliografia data spre studiu, CUM POATE Dumnezeu sa te ajute???..Pai nu trebuie sa ai o anumita atitudine,sa depui efort,sa inveti? Altfel ce tupeu trebuie sa ai sa te prezinti asa la concurs doar cu gandul ca te ajuta Dumnezeu???
(Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista!)
Sper ca macar tu ai inteles ce vreau sa spun..:-)

Last edited by Melissa; 17.01.2011 at 00:34:27.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 03:42:36
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

1) Tu te-ai iertat pe tine?
2) te-ai gandit ca cei ce "fug" de tine, de fapt fug de ei insisi? poate au aceeasi poveste ca a ta si nu vor sa acceapte ca cineva a putut depasi problemele pe care tu le-ai depasit, sau poate ii pui fata in fata cu limitata lor putere de intelegere/acceptarea a aproapelui...tu esti oglinda in care ei se vad pe ei insisi. Tu continua sa te uiti la icoana/spre Hristos.

Daca ai deveit lumanare, poti deveni si torta pt El.
Vechi 17.01.2011, 03:46:16
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
1)
Daca ai deveit lumanare, poti deveni si torta pt El.
adica daca s-a aprins in tine dragostea si nevoia de Hristos, o sa si poata sa cresca si dragostea si nevoia de El in tine tot mai mult....
Vechi 16.01.2011, 23:32:17
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit

Citat:
Faci o confuzie intre VOINTA si increderea de sine! Daca vrei sa te lasi de fumat te rogi la Dumnezeu sa iti dea puterea sa reusesti,deci te raportezi la EL prima DATA si bineinteles ca trebuie sa contribui si tu cu vointa(e de la sine inteles),pe CAND daca ai incredere in tine nu te mai rogi la EL sa iti dea putera ci te increzi in tine ca vei reusi de una singura,deci te raportezi la tine INSUTI si il lasi pe EL la o parte. VOINTA si INCREDEREA DE SINE sunt doua lucruri diferite!!! La prima mea spovedanie,cand mi-am luat ramas bun de la Duhovnic,ultimele lui cuvinte au fost:SA NU AI INCREDERE IN TINE!!! Oare de ce?
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
PACATELE SUBTILE ALE SEC XXI cozia Generalitati 43 20.10.2009 20:08:14
Pacatele de la volan luchian Generalitati 26 01.10.2009 22:41:19
PACATELE ancah Pocainta 24 24.09.2008 14:04:20
Pacatele nespovedite cod_gabriel Impartasania (Taina Euharistiei) 11 03.10.2007 21:48:33