![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de Sfantul Stefan cel Mare, cu adevarat un domnitor sfant. Pentru ca alte ispite au domnitorii, avand atat putere si bogatie. Daca nu ne luam doar dpua povestile lui Sadoveanu si Hasdeu, ca de aici s-au luat barfele despre domnitor, iata si sursele istorice: Nu avea cum sa fie numai atat, multi domnitori sau boieri au facut biserici, unul devenind chiar musulman dupa (Mihnea Turcitul). Cronicarul polonez scrie in cronica poloneza despre Stefan, dupa lupta de la Vaslui: "Nu s-a îngâmfat Ștefan în urma acestei biruințe, ci a postit 40 de zile cu apă și cu pâine. Și a dat poruncă în țara întreagă să nu cuteze cineva să-i atribuie lui acea biruință, ci numai lui Dumnezeu, cu toate că știau toți că învingerea din ziua aceea numai lui i se datorește." Si mai departe: " După a mea părere, el este cel mai vrednic să i se încredințeze conducerea și stăpânirea lumii și mai ales cinstea de comandant împotriva turcilor, cu sfatul, înțelegerea și hotărârea tuturor creștinilor, de vreme ce ceilalți regi și principi catolici își petrec timpul numai în trândăvii sau în războaie civile." Unii considera ca batalia de la Vaslui e cea mai mare infrangere a islamului pana in acea epoca. Mai ales ca a fost realizata cu o oaste mult inferioara numeric: turcii erau cam 120 de mii, iar moldovenii erau 40 de mii, plus 5 mii secui (se pare ca el controla o regiune cucerita de la Matei Corvin). Dar asta nu conteaza pentru canonizare. Se mai pastreaza scrisoarea unui doctor catre conducerea Venetiei: "Cât despre sus-numitul domn, el este un om foarte înțelept, vrednic de multă laudă, iubit mult de supușii săi, pentru că este îndurător și drept, veșnic treaz și darnic, arată bine la trup pentru vârsta sa." Daniil Sihastrul i-a fost apropiat si duhovnic, se spune ca se sfatuia des cu el. Despre viata sa, magazin istoric a avut un articol in 2006 intitulat: „O legendă lipsită de temei: «Copiii din flori» ai lui Ștefan cel Mare”. L-am gasit aici: http://www.stefancelmare.ro/Intrebari-frecvente-s5.htm Cineva cita dintr-un document turc privind batalia de la Vaslui: "Eu vă zic acum doar ce scrie cronicarul turc, nu comentez. Ștefan și curtea lui, cu vreo 200 de lefegii polonezi, stăteau pe un deal. Surle și trâmbițe peste tot. Sultanul dă ordin: să atace infanteria! Între Ștefan și armata turcă apare un mic norișor. Infanteria începe să atace. Intră în nor. Și au intrat. Și au intrat. Trei regimente au intrat, dar nu ajungeau pe cealaltă parte! Sultanul ordonă spahiilor să atace și ei. Și au intrat în nor și spahiii, dar nici ei nu mai ieșeau pe cealaltă parte! Cronicarul povestește cum toată oastea românească era așezată pe deal, în genunchi. Ștefan, ținea sabia ridicată în sus, ca o cruce." Nu stiu daca asa scrie cronicarul acela turc, daca e asa e ceva ce poate avea legatura cu canonizarea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vindecari faceau si cei de la Reiki, bine ca nu au aflat catolicii de ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deoarece acest lucru nu este posibil, a construit o lume imaginara in care doar ortodocsii se mantuiesc. Opinia mea sincera este ca asemenea credinciosi fac un deserviciu mai mare crestinismului si lui Isus Cristos decat toti Dawkinsii pusi la un loc. Cum se impaca monopolul mantuirii cu imprejurarea ca BO nu face misiune, imi vine greu sa inteleg. Logica lor este asa: catolicii nu se mantuiesc (adica merg in iad), noi, ortodocsii, avem Adevarul, dar nu ne ducem in tarile catolice (de exemplu in Africa sau in America de Sud) pentru a aduce acest adevar sarmanilor catolici de rand pe care ii asteapta iadul. Fata de aceasta pozitie a lor, am un respect de o mie de ori mai mare pentru un adventist care merge in misiune si face ceea ce crede el ca e necesar pentru mantuirea catolicilor sau a budistilor decat fata de un ortodox de soiul d-lui Catalin. Last edited by Erethorn; 16.01.2011 at 20:57:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar ca dovezi, cum am mai spus, nu exista minuni de genul bilocatii, stigmate, stari de extaz de genul sfintilor catolici, etc. in tot crestinismul, ci doar in alte religii. Dar nu are rost sa deviem discutia aici, aceste lucruri le-am mai mentionat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
5000 de secui 1800 de unguri 10 000 de lituanieni 2000 de polonezi De partea cealaltă, exista o alianță turco-tătaro-română, celor 100 000 de turci și tătari alăturându-li-se 17 000 de români din Valahia. Cât privește ideea că aceasta a fost cea mai mare victorie antiotomană din Evul Mediu, e de râs: în cărțile de istorie turcești figurează la "alte lupte de ariergardă". După Marea Victorie în care alianța moldo-maghiaro-polono-lituaniană a înfruntat un corp expediționar al Imperiului Otoman, padișahul avea să se enerveze: va veni personal, în fruntea grosului armatei sale, și îl va face arșici pe Sfântul Ștefan la Valea Albă Războieni, luptă din care domnitorul va scăpa, totuși, cu fuga în Vrancea. Să nu uităm că a făcut cunoștință pe câmpul de luptă cu acela care cucerise Constantinopolul, totuși !
|
|||
|
|||
![]()
Si te poti mantui si din religia budista? Sau satanica??? Si ce deserviciu face un astfel de crestin domnule ecumenist? Crezi ca adevarul este si alb si negru si mantuirea o pot obtine si cei pacatosi? Biserica a fost aparata mereu de Iisus si diavolul mereu a interpretat biblia cum a vrut! Daca toti am fi ascultat de oamenii pusi de apostoli ( hirotonie) si nu am fi pus n intrebari venite din mintea noastra (sau poate din alta parte) nu ar mai fi existat n secte! Ortodocsii nu ar trebui sa discute cu astfel de oameni si norocul nostru este ca la noi Lucrarea Domnului ii apara pe cei credinciosi! Unde a adus aceasta roada a studiului biblic?La mii de interpretari aiureala infumurare si ingamfare!Ii vezi pe adventi sau pe altii cum se lauda cu biblia in mana dar uita sa spuna ca BC si BO prin oameniilor au aparat crestinismul de religia musulmana. Uita sa spuna ca Nt e facut de preotii pe care ii urasc.Dar daca pacalim 1 dintr-o 1000 si tot e bine.Nu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica, aceste minuni se intampla in cea mai mare biserica crestina din lume, iar dumneavoastra, confruntat cu realitatea aceasta neplacuta (pentru dumneavoastra), sunteti fortat sa negati realitatea si bunul simt afirmand - nu e crestinism. Dar, in fond, nu faceti decat sa confirmati ceea ce spuneam mai inainte - incercati sa puneti monopol pe Dumnezeu, prin atitudinea si argumentarea de genul "numai ortodoxia e crestinism". Dar daca asta va satisface dorinta si necesitatea de a va simti superior si unic, fie dupa dumneavoastra. Timp de 2000 de ani ?!!!! Last edited by Erethorn; 16.01.2011 at 21:17:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ioan Paul Al II-lea | nsd | Biserica Romano-Catolica | 3 | 08.09.2015 20:01:17 |
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul | cristiboss56 | Umanitare | 5 | 28.04.2010 21:45:03 |
Paul washer - sermon jam | cristian24 | Pocainta | 0 | 14.11.2009 11:39:14 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
|