![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cind incerci sa clarifici si sa argumentezi mesajul lui Hristos in termeni moderni, de fapt in orice termeni, cum imediat departezi Duhul Sfint de la tine. Duhul vine numai gindind cu inima si prin inima.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce presupune a vorbi in termeni moderni? Crezi ca Duhul Sfant lucreaza doar acolo unde se vorbeste in termeni arhaici? Pana sa ajunga Duhul Sfant la inima mai e cale lunga si cea mai lunga cale e cea de la urechi la inima, cum zice Pr Arsenie Boca. Deci intai credinta vine din auzire si daca nu auzim bine sau nu intelegem ceea ce auzim, nu vine nimic bun. Avem nevoie de adaptare a mesajului crestin la zilele noastre. Nu putem sa ne inchistam intr-un limbaj inteles doar de un grup restrans. Nu uita ca Hristos a vorbit oamenilor pe limba lor, folosind pilde din viata lor de zi cu zi. Am o mare mare rugaminte la tine, Cozia. Te rog sa iti reverifici afirmatiile inainte de a le posta, nu de alta, insa in unele cazuri iesi din spatiul dogmatic ortodox prin afirmatiile acestea. Si nu este o parere a unui amator de teologie! |
|
|||
|
|||
![]()
Situatia BO nu poate fi comparata cu situatia Bisericilor din Occident, e o alta cultura aici, este o alta traditie. Poporul roman este printre popoarele cu cel mai inalt nivel de religiozitate din Europa. Si cred eu ca nu se va lasa cu una cu doua.
Inca nu ai precizat notiunea de termeni moderni. Adaptarea limbajului se face continuu prin publicarea cartilor de cult in editii noi, cu unele modificari. De asemenea, preotii sunt indemnati sa faca mesajul evanghelic cat mai clar cu putinta, folosind in predica un vocabular accesibil oamenilor. La noi in Biserica nu se vorbeste atat de mutl de EU...nu e cazul,nu asta este principala functiune a Bisericii. Insa nici EU nu trebuie omisa din mesajul ei. Face parte din viata noastra sociala, nu ai cum ignora acest lucru. Am impresia ca unii fundamentalisti au o reactie ciudata cand aud astfel de termeni EU, globalizare, etc. Sunt si aspecte pozitive si negative. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai, daca stau si ma gandesc, ca poate intr-o zi Patericul nu mai spune nimic oamenilor prea moderni, sau Liturghia in forma ei actuala, sau rugaciunile pe care le trimitem, atunci trag concluzia ca problema e la omul viitorului, care nu mai are capacitatea de a intelege invataturile acestor scrieri, sau frumusetea acestor rugaciuni. Daca privim la omul modern si la omul care a trait la inceputurile crestinismului, diferentele sunt doar de ordin exterior. In vreme ce omul secolelor I, II, II etc aveau capacitatea de a intelege necesitatea divinului in viata omului si il cautau primejduindu-si propria viata, noi, oamenii moderni, cerem tot mai mult ca sa credem, dar nu pentru ca simtim nevoia de Dumnezeu, ci pentru ca am devenit grei la suflet, nimic ne fiind suficient, ajungand sa-I cerem chiar si lui Dumnezeu socoteala. Daca din acest considerent avem nevoie de schimbari, atunci putem sa le uitam, caci nimic nu va umple golul nostru sufletesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca, nu Dumnezeu il va trimite pe antihristul! Una e sa ii ingaduiasca sa vina si alta e sa il trimita El Insusi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iosif:Am impresia ca unii fundamentalisti au o reactie ciudata cand aud astfel de termeni EU, globalizare, etc. Sunt si aspecte pozitive si negative.
Foarte interesant cat de mult te preocupa ideea de fundamentalism ortodox! Iar reactia ortodocsilor la unele cerinte ale Comunitatii Europene este mai degraba sanatoasa decat ciudata, avand in vedere ca acceptarea homosexualitatii, ca sa dau un exemplu, contravine conceptiilor noastre religioase. Sau te refereai la alti fundamentalisti?!? |
|
|||
|
|||
![]()
In legatura cu referirile biblice despre ADN: Biblia a fost scrisa nu ca un manual de stiinta, ci ca o carte care foloseste mantuirii noastre, deci referirile la ADN, fizica cuantica si altele nu sunt chiar asa de importante. Vedem azi ca toate descoperirile tehnologice sunt folosite pentru a indeparta omul de Dumnezeu si pentru a-l seca spiritual. Isus, desi cunoscator al tainelor universului, nu a insistat pe intruirea noastra "stiintifica" ci numai pe instruirea noastra spirituala. aaaa... si nu uitati trinitatea e o EREZIE, numele lui Dumnezeu este YHWH(Yahve), Isus este Fiul sau pentru ca este primul din intreaga creatie, spiritul sfant este forta activa a lui Dumnezeu. PS: nu sunt martor al lui Iehova
|
|
|||
|
|||
![]()
Cei care vor sa ma contrazica in legatura cu "Trinitatea e o EREZIE" va rog sa o faceti. Va raspund cu mare placere. Sper sa avem o discutie constructiva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
Ortodoxia si modernitate | Noesisaa | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 17.12.2009 12:26:23 |
|