![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ispitele sunt mari pentru toti! Trebuie sa le invingem!
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Rugaciunea pune capat pacatelor , iar cel ce pune capat rugaciunii incepe a pacatui ! Asta , nu inseamna a sta doar cu cartea de rugaciuni in brate toata ziulica , si nici cu capul plecat in rugaciuni continuue , caci si un suspin , si un gand , un simplu gand spre Dumnezeu inseamna rugaciune , asa cum amintea Eduardd pe un alt thread ( Pocainta ) . Pozitia inimii noastre este covarsitoare in invingerea ispitelor si a pacatelor in generral ! Deci, mare atentie spre ce si mai ales spre cine ne orientam inimile noastre !
|
|||
|
|||
![]()
O tinuta decenta se poate materializa intr-o fusta deasupra genunchiului sau un decolteu usor...Parerea in opinia mea este ca unii dintre barbati sunt tentati oricum sa flirteze, personal am observat asta chiar in biserici, de nenumarate ori...Apoi sigur, exista si femei care fac acelasi lucru , dar mie mi se pare esential modul in care gandesc si unii si altii....E si chestie de educatie si caracter....Pt. stiti ceva? Nici unii nici altii , daca nu le-ar sta mintea la tampenii , n-ar avea purtari necuviincioase si nici nu s-ar imbraca indecent , nici pe strada , nici in locasuri de cult....Sa fim realisti...Putem privi ceasuri la niste picioare superbe si nu ne misca pe nicaieri , daca ne controlam si daca dorim sa fim oameni seriosi...Iar daca mai pretindem ca avem si oleaca de credinta....atunci scuze chiar nu mai sunt...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare la biserica nu e bine sa fii smerita, si sa te imbraci corespunzator sentimentului de smerenie? Cineva care e smerita in mod normal se va gandi si la daca cel de langa ea e barbat, si ca se poate sminti...sau pacatui din cauza ei... din dragoste frateasca nu va face asta, ca sa fie placuta lui Dumnezeu... Cat despre faptul ca te uiti dupa picioare superbe in biserica, in loc sa te uiti dupa icoane, oare seamana asta a fapte bune? Dar cel mai bine si mai bine e sa nu judecam... eu asa cred, daca o venit o fata asa, la biserica... a venit cum a putut, cum a crezut, Dumnezeu sa-i ajute sa se intelepteasca... caci mereu vor fi oameni si oameni... si de cele mai multe ori nu stim cu ce gand s-a imbracat o fata... in ce imprejurari... Acuma, da, sunt si oameni superficiali... ce sa facem... eventual sa fim precauti...
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca problema e cu femeia care "uita" sa se imbrace si are un comportament lasciv doar pentru a atrage atentia.
Iarasi, problema e ca acest specimen devine foarte intalnit in ziua de azi. Citat:
Da-ne Doamne mie si natiunii Credinta Fiului Tau cand si-a asumat pacatul lumii Ca sa putem sta drepti in fata furtunii Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii Trag numai pentru ei si fac ce vor Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor! |
|
||||
|
||||
![]()
Ma scuzi ca intervin, da' care e rolu' decolteului?
Da-ne Doamne mie si natiunii Credinta Fiului Tau cand si-a asumat pacatul lumii Ca sa putem sta drepti in fata furtunii Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii Trag numai pentru ei si fac ce vor Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A fi cuviincios (buna cuviinta, "cadenia") - este in independenta de regulile modei. Buna cuviinta ne spune de ex., sa nu venim in panataloni la biserica (desi decenta permite), sa nu ne rujam (desi decenta permite si asta etc). Noi avem ca model pe Sfanta Maica a Domnului.. este firesc sa straduim sa ne aratam ca fiice ale ei (cum frumos a spus cineva intr-o postare). Astfel ca decolteul si fusta peste genunchi (nu stiu cum te simti confortabil astfel imbracata, mie mi-ar fi rusine si nu de oameni, ci de Maica Domnului care este prezenta la Sf. Liturghie, ca ii cer intelepciune, dar de urmat nu vreau sa o urmez) nu se cad. Si de "educatie si caracter" trebuie sa dam noi dovada, nu sa le pretindem altora cand noi nu ne imbracam suficient de modest pt a nu atrage atentia in nici un fel. Chiar daca altul nu este ispitit (ca ar avea "educatie si caracter" sau doar pt ca e prezent cu totul la slujba), pacatul nostru tot ramane (ca ne mandrim, ne punem in valoare, ne exprimam ceea ce am vrea sa fie "bun gust vestimentar" etc.. adica ne autoafirmam tot pe noi in locasul lui Dumnezeu). |
|
|||
|
|||
![]()
Sunteti culmea, fetelor, si la topicul asta in care era vorba de barbati, tot despre fusta femeii si pantaolnii ei vorbiti..
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu sa fi fost vreodata la biserica si sa vad un barbat care sa ispiteasca prin imbracaminte. Sunt "foarte" imbracati, nu am vazut chilotii niciunui barbat in timp ce se inchina. In schimb, scumpele doamne nu pot avea parte de aceiasi caracterizare. Ma simteam eu prost cand venea cate o pipita cu blugi cu talia joasa si facea niste matanii de isi etala tot dosul in toata spendoarea. Vin rujate si lasa niste urme de ventuze de ma ia plansul, mai nou se pupa intre ele de ...bleah.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul, capul femeii? | Traditie | Nunta | 426 | 07.11.2011 19:45:03 |
Ispitele postului | heaven | Postul | 17 | 11.03.2011 10:46:50 |
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( | BogdanF2 | Generalitati | 41 | 10.10.2010 22:43:21 |
Ispitele dupa spovedanie | Elena78 | Pocainta | 8 | 29.10.2009 17:40:59 |
|