![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nimeni nu e vrednic sa se impartaseasca, nici macar preotul care ne ofera Sfanta Impartasanie. Si totusi o face, invitandu-ne sa fim impreuna Trupul Lui Hristos. Da, trebuie sa constientizam starea de pacat din care trebuie sa iesim, insa fara ajutorul Lui Hristos prezent in Sfintele Taine, nu vom reusi. Fara Spovedanie si Impartasanie facute cat de des posibil nu avem sansa de mantuire de cel rau, e limpede. Spune-mi, in care moment al vietii tale vei indrazni, fara sa te mustre constiinta, sa te apropii de Sangele Lui Hristos? La batranete? Atunci nu vei mai fi pacatoasa, cum te consideri acum? Sau daca te impartasesti de patru ori pe an, de ce indraznesti atunci sa o faci, se schimba ceva anume ca se te invredniceasca? Mai mult, pentru care motiv ceri Lui Dumnezeu sa te ierte prin Spovedanie, care este o alta Taina extrem de importanta lasata noua, daca dupa aceea vei comite iarasi oarece pacate? Pentru Taina Spovedaniei suntem oare vrednici, iar pentru Sfanta Euharistie nu - sau cum sa inteleg? Sfantul Ioan Gura de Aur ne zice asa: "cel ce nu este vrednic să se împărtășească în fiecare zi nu este vrednic nici măcar o dată pe an, pentru că vrednicia nu ține de timpuri (perioade sau soroace)."
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
|