Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2011, 22:43:49
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Cu siguranta nu era catolica in comuniune cu Roma.

Poate iti place asa ceva: http://www.ohioocc.org/EpiscopalVisi...0/photo11.html

Mare-i gradina Ta, Doamne! Uita-te si la celelalte poze. Daca nu vezi ridicolul, pacat.

Adriana, esti pe un drum foarte gresit.
Am uitat sa raspund la partea "in comuniune cu Roma". Nici Biserica Ortodoxa nu mai este in comuniune cu Roma, asta chiar mai demult decat Biserica catolica reformata, insa asta nu imi da nici un drept sa ii hulesc pe ortodocsi, dimpotriva, cu sau fara comuniunea cu Roma sunt in comuniune cu Hristos si asta conteaza! Pentru ca Hristos ne mantuieste, restul este politica (neputinta) omeneasca...
Vechi 17.01.2011, 22:53:23
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Am uitat sa raspund la partea "in comuniune cu Roma". Nici Biserica Ortodoxa nu mai este in comuniune cu Roma, asta chiar mai demult decat Biserica catolica reformata, insa asta nu imi da nici un drept sa ii hulesc pe ortodocsi, dimpotriva, cu sau fara comuniunea cu Roma sunt in comuniune cu Hristos si asta conteaza! Pentru ca Hristos ne mantuieste, restul este politica (neputinta) omeneasca...
Nu ai inteles ce am vrut sa spun. Am vrut sa spun ca nu exista catolici reformati -- pur si simplu nu sunt catolici sau romano-catolici sau ce s-or crede eu ca sunt. De fapt sunt protestanti.

La fel cum sunt in USA asa-numitele womenpriests care spun ca sunt romano-catolice, desi au fost excomunicate de mult de Roma.

Din nou, nu te lasa inselata. De mantuit nu ne mantuim singuri, mantuirea vine de la Hristos, dar pe Hristos Il gasim in Biserica Sa, si Biserica Sa nu este chiar ori si cine.
Vechi 17.01.2011, 23:08:15
Banned

Implicit

Citat:
Nu ai inteles ce am vrut sa spun. Am vrut sa spun ca nu exista catolici reformati -- pur si simplu nu sunt catolici sau romano-catolici sau ce s-or crede eu ca sunt. De fapt sunt protestanti.

La fel cum sunt in USA asa-numitele womenpriests care spun ca sunt romano-catolice, desi au fost excomunicate de mult de Roma.

Din nou, nu te lasa inselata. De mantuit nu ne mantuim singuri, mantuirea vine de la Hristos, dar pe Hristos Il gasim in Biserica Sa, si Biserica Sa nu este chiar ori si cine.
Exista biserici catolice reformate, care intr-adevar sunt numite si protestante. Doar ca la protestanti este pastor iar dincoace preot iar slujba care se tine se face dupa ritualul care exista in Biserica catolica la anul 1600 si ceva si in care, spre surprinderea mea, am recunoscut o parte din ceea ce se spune in slujba ortodoxa si care nu se mai spune la romano-catolici, cine stie de cand... Iar Euharistia se face ca la romano-catolici...
Vechi 17.01.2011, 23:20:57
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Exista biserici catolice reformate, care intr-adevar sunt numite si protestante. Doar ca la protestanti este pastor iar dincoace preot iar slujba care se tine se face dupa ritualul care exista in Biserica catolica la anul 1600 si ceva si in care, spre surprinderea mea, am recunoscut o parte din ceea ce se spune in slujba ortodoxa si care nu se mai spune la romano-catolici, cine stie de cand... Iar Euharistia se face ca la romano-catolici...
Da, Adriana, dar ei se joaca de-a liturghia. Ei nu sunt doar numiti protestanti, ei chiar sunt protestanti (daca te referi la Vechii Catolici din Olanda?, ei s-au despartit de Biserica Romei in secolul XIX in protest, in parte, fata de declararea dogmei infailibilitatii papei). Oricine poate sa citeasca exact cuvintele Liturghiei, asta nu inseamna ca Trupul si Sangele Mantuitorului devin prezente pe Sf. Masa. Pentru asa ceva este nevoie de succesiune apostolica, pe care cei despre care vorbesti am impresia ca nu o mai au de multa vreme.

Daca vrei liturghie de la anul 1600 autentica, tinuta de un preot autentic, hirotonit in mod legal si in cadrul bisericii Romano-Catolice, in timpul careia Trupul si Sangele Domnului sunt pe Altar, ai noroc, asa ceva exista, se cheama Missa Tridentina. Si cum am impresia ca nu mai locuiesti in Romania, sunt sigura ca poti gasi una in marele orase ale Europei, cel putin. Este in Paris, este in Amsterdam, este in Brussels, este in Berlin, etc. Dar am impresia ca nu asta cauti, ci ceva care sa se potriveasca la ceea ce crezi tu.
Vechi 17.01.2011, 23:32:41
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Da, Adriana, dar ei se joaca de-a liturghia. Ei nu sunt doar numiti protestanti, ei chiar sunt protestanti (daca te referi la Vechii Catolici din Olanda?,

Daca vrei liturghie de la anul 1600 autentica, .
Numai pentru ca tu ai Liturghie de doua ore, inseamna ca tu detii adevaul LUNGIMII LITURGHIILOR?

Oare LUNGIMEA MINTUIESTE?

Acesti protestanti nu pot sta mai mult de 30 de minute pentru ca trebuie sa fuga sa continuie constructia autostrazilor de care tu te bucuri si iti plac.
Vechi 17.01.2011, 23:42:40
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Numai pentru ca tu ai Liturghie de doua ore, inseamna ca tu detii adevaul LUNGIMII LITURGHIILOR?

Oare LUNGIMEA MINTUIESTE?

Acesti protestanti nu pot sta mai mult de 30 de minute pentru ca trebuie sa fuga sa continuie constructia autostrazilor de care tu te bucuri si iti plac.
Dar eu nu am spus nimic despre lunginea liturghiei. Momentan merg la o liturghie care tine duminica intre o ora si o ora si jumatate. In timpul saptamanii 30-45 de minute, depinde de rit. Romano-catolica. Autostrazile imi plac, doar ca nu prea le folosesc decat din cand in cand. :P
Vechi 17.01.2011, 23:36:57
Banned

Implicit

Citat:
Da, Adriana, dar ei se joaca de-a liturghia. Ei nu sunt doar numiti protestanti, ei chiar sunt protestanti (daca te referi la Vechii Catolici din Olanda?, ei s-au despartit de Biserica Romei in secolul XIX in protest, in parte, fata de declararea dogmei infailibilitatii papei). Oricine poate sa citeasca exact cuvintele Liturghiei, asta nu inseamna ca Trupul si Sangele Mantuitorului devin prezente pe Sf. Masa. Pentru asa ceva este nevoie de succesiune apostolica, pe care cei despre care vorbesti am impresia ca nu o mai au de multa vreme.

Daca vrei liturghie de la anul 1600 autentica, tinuta de un preot autentic, hirotonit in mod legal si in cadrul bisericii Romano-Catolice, in timpul careia Trupul si Sangele Domnului sunt pe Altar, ai noroc, asa ceva exista, se cheama Missa Tridentina. Si cum am impresia ca nu mai locuiesti in Romania, sunt sigura ca poti gasi una in marele orase ale Europei, cel putin. Este in Paris, este in Amsterdam, este in Brussels, este in Berlin, etc. Dar am impresia ca nu asta cauti, ci ceva care sa se potriveasca la ceea ce crezi tu.
Cum stii tu ca se joaca? Eu am luat Euharistia la ei si numai joaca nu a fost!! M-am rugat inainte sa imi arate Domnul daca este Euharistie adevarata sau doar azima si vin, iar ceea ce am simtit in momentul cand am luat Euharistia cu greu se poate descrie. Am citit ulterior ca au fost sfinti care au descris exact ceea ce am simtit eu, si am scris ceea ce am simtit pe un alt topic, asa ca numai joaca nu este!
Vechi 17.01.2011, 23:45:56
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum stii tu ca se joaca? Eu am luat Euharistia la ei si numai joaca nu a fost!! M-am rugat inainte sa imi arate Domnul daca este Euharistie adevarata sau doar azima si vin, iar ceea ce am simtit in momentul cand am luat Euharistia cu greu se poate descrie. Am citit ulterior ca au fost sfinti care au descris exact ceea ce am simtit eu, si am scris ceea ce am simtit pe un alt topic, asa ca numai joaca nu este!
Cum stiu ca se joaca? Am explicat mai sus, nu au ceea ce Biserica dintotdeauna a spus ca trebuie sa aiba: succesiune apostolica.

Ai auzit ca exista si inselare de la cel rau, nu? Ca in orice altceva, nu ne putem baza doar pe propriile sentimente daca un anumit lucru este adevarat sau nu, sau daca ceea ce simtim este un lucru bun. Daca sfintii au simtit ce ai simtit tu nu inseamna, nici, pe de o parte ca tu esti sfanta, nici ca ceea ce simti tu este ce au simtit ei.
Vechi 18.01.2011, 00:04:50
Banned

Implicit

Citat:
Cum stiu ca se joaca? Am explicat mai sus, nu au ceea ce Biserica dintotdeauna a spus ca trebuie sa aiba: succesiune apostolica.

Ai auzit ca exista si inselare de la cel rau, nu? Ca in orice altceva, nu ne putem baza doar pe propriile sentimente daca un anumit lucru este adevarat sau nu, sau daca ceea ce simtim este un lucru bun. Daca sfintii au simtit ce ai simtit tu nu inseamna, nici, pe de o parte ca tu esti sfanta, nici ca ceea ce simti tu este ce au simtit ei.
Tocmai ca succesiune apostolica exista daca asta este criteriu tau si nu credinta in Hristos. Ce successiune apostolica a avut Sf. Ap. Pavel inainte de a deveni Pavel? A crezut in Hristos care i s-a aratat personal desi in ceea ce ziceau apostolii nu credea, ba chiar umbla sa ii lege pe toti crestinii daca ar fi putut!

Inselare de la cel rau exista si asa ii ziceau si marii invatati lui Iisus, ca El cu puterea celui rau facea minunile. Si atunci a pronuntat Iisus cuvintele cele mai dure din evanghelie: pacatul impotriva Duhului Sfant care nu se iarta niciodata. Pai cum sa se ierte la cel care il priveste pe Domnul si zice ca este diavolul? Numai cine il recunoaste pe Domnul ca mesia si Fiu al lui Dumnezeu se mantuieste, cine insa Il vede si zice iata-l pe cel rau, nu are cum sa se mantuiasca, ci ramane in continuare orb...
Cat despre faptul de a fi sfanta sau nu, eu stiu ca toti oamenii sunt chemati spre sfintenie, stiu ca Sf. Ap. Pavel este sfant si totusi zicea despre el ca nu face binele pe care il vrea ci raul pe care nu il vrea. Dar Hristos a fost mai puternic decat slabiciunile apostolului, care dealtfel a zis ca cine spune ca nu greseste nu are adevar in el. Asta nu inseamna ca ceea ce au simtit sfintii nu era adevarat doar pentru ca ei erau imperfecti... Domnul a zis: "cere si vei primi", asa ca am cerut si am primit in baza cuvintelor Lui si nicidecum a sfinteniei mele care nu exista ci este doar un obiectiv spre care tind fara sa il pot atinge, in orice caz, nu prin forte proprii ci doar daca intr-o zi va binevoi Domnul sa ma ia in brate si sa zica "Hop"!
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04