![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fiecare ar trebui sa priveasca lumea ca fiind doar EL SI DUMNEZEU. Adica nu eu si tu. Eu si Dumnezeu si tu si Dumnezeu. Adica interactiunea dintre noi doi a fost strict planuita si controlata de Dumnezeu. Bineinteles ca facem si noi anumite alegeri, dar in realitate sunt foarte limitate. Vorba unui sfant: "Liberul arbitru este doar in ceruri". Deci cu cat te elevezi mai mult, cu atat iti creste liberul arbitru. Senzatia ca am avea deplin control asupra vietilor noastre este o iluzie. De asta noi pentru a-i ajuta pe ceilalti, trebuie in primul rand sa ne elevam pe noi insine. Noapte buna :)
Cu sinceritate, Pippo Last edited by Pippo_; 18.01.2011 at 02:06:46. |
|
|||
|
|||
![]()
[
Citat:
1. daca evenimentele sunt calculate, noi suntem predestinati? eu as cam agreea cu ideea ca noi contribuim f mult la destinul nostru si ca situatiile sunt "calculate" doar ca ... consecinte; adica apesi tasta X (faci un anumit lucru), Dzeu a calculat ca pe ecran va apare X (consecinta acelui lucru). Sau vrei sa spui ca Dzeu a calculat/ predeterminat ca eu la 72 de ani am sa apas tasta X pt ca mai am eu si inca o persoana implicata sa invatam o anumita lectie, sa ne folosim cumva de acel eveniment? 2. zice Rumi; "Exista un loc dincolo de bine si rau. te astept acolo." Am intalnit ideea cu separarea in bine si rau la o exegeza a gustarii, in Rai, din copacul cunostintei binelui si raului, unde imprtant nu era ata ca omul a introdus in el cunoasterea a ceea ce e BINE si RAU ci ca a introdus in Unitate, SI-ul, dualitatea, destept-urat, bogat-sarac samd. Poate daca cunostem binele cu/impreuna cu raul ajungem la alta concluzie. Poate ca porunca "nu judecati" se refera si la nu impartiti, nu divizati, nu pierdeti Unitatea, caci nu exista lumia si intuneric ci lumina cu intuneric si de fapt lumina cu lipsa luminii. Lumina si dragoste va doresc si astept, cu multumiri, raspunsuri.
|
||||
|
||||
![]()
DESTINUL NU EXISTA. Sunt calculate doar interactiunile dintre Noi si Dumnezeu, iar finalitatea depinde de noi in masura liberului arbitru de care dispunem (dumnezeu ne calculeaza circumstantele favorabile pentru evolutia noastra). Deci ce facem, ne-o facem noi cu mana noastra in limitele in care Dumnezeu ne pune la dispozitie scenariul care este dinamic. Deci daca noi facem ce trebuie, cand trebuie, scenariul se modifica, finalitatea se schimba, totul se recalculeaza. Deci destinul nu exista.
Cu sinceritate, Pippo Last edited by Pippo_; 18.01.2011 at 02:37:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumesc. Noapte buna :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Liberul arbitru este instrumentul divin care ni s-a dat spre evolutia noastra!Mereu suntem pusi in situatia de a alege intre bine si rau. Last edited by Melissa; 18.01.2011 at 10:27:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu numai delicat nu sunt. Nici tact nu am, nu stiu cum sa vorbesc cu oamenii mai dificili. Si totusi, uneori trebuie sa o fac, pentru ca e pacat sa nu atragi atentia cuiva pe care-l vezi zilnic ca persista in pacat.
Am un coleg de birou care sufera de nervozitate. Imediat iti sare la gat, cand nu te-astepti. Problema e ca injura constant si asta ma deranjeaza. Intr-o zi, m-am decis sa indraznesc o scurta conversatie pe tema asta. Am pandit momentul, dupa ce am asteptat destul, si i-am zis, pe un ton glumet, zambind, ca parca vorbeste cam vulgar... Nu mai stiu exact cum am formulat, insa omul nu s-a enervat si mi-a raspuns ca intr-adevar, ar fi ceva daca ar mai renunta la una-doua prostii. Eu am rasuflat usurat ca nu s-a enervat, insa dupa aceea a uitat complet si scurtul nostru dialog, si gandul lui bun.
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu uitam ca Iisus Hristos nu a propovaduit delicatetea. Nu aceasta este cea mai importanta virtute pentru mantuire. Politetea poate fi si o arma, deorece slabeste vigilenta adversarului.
A spune cuvantul potrivit la momentul potrivit si a fi sinceri cu noi insine si cu altii cred ca e mai important decat a fi delicati pentru a seduce, afisand un zambet comercial tuturor. Delicatetea poate fi reala sau falsa. Dupa judecatile lumesti, nici Iisus nu e prea delicat: Evanghelia dupa Matei,capitolul 7
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite cum Antonia a postat exact ceea ce trebuie tu sa citesti acum: Cum Dumnezeu prin Iisus NE INDEAMNA SA DISTINGEM BINELE DE RAU si sa alegem BINELE INTOTDEAUNA!Deci asa cum am spus, liberul arbitru ne-a fost lasat ca "instrument" pentru desavarsirea noastra!De noi depinde ce alegem si noi vom culege roadele atitudinii noastre! Last edited by Melissa; 18.01.2011 at 14:25:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! p.s. : chestia cu delicatetea ramane un principiu si o dimensiune esentiala a ortodoxiei in ceea ce ma priveste dar asta e alta poveste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ca ca tu ai vazut de aceea intrebi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Salutul pascal "Hristos a înviat" - o mărturisire de credință | laurastifter | Morala Crestina | 5 | 01.05.2012 00:08:57 |
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... | savudanmihai | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 28.02.2011 00:23:44 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
|