Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
Nu sustin ca ai spus asa ceva, dar asta se intelege daca, atunci cand cineva apeleaza la ceea ce simti tu, aceste simtaminte le ei ca pe o dovada ca tu il ai pe Hristos. Eu cred ca cei care admira sfintii si iau ca model viata acestora vor vedea acolo si smerenia. Dupa acel model poate era cuvenit un alt fel de raspuns.
Repet: nu sustin ca ai vrut neaparat sa te ridici in slavi de asta am spus - ai grija!
|
Dumneavoastra credeti in Hristos? Credeti ca va ajuta in viata asta? Credeti ca ceea ce El a spus este adevarat? Da sau nu? Ii simtiti ajutorul real in viata dumneavoastra, da sau nu? Sau pentru dumneavoastra Domnul este ca acei idoli din lemn, surzi si muti, si deci imposibil sa simti vreun ajutor din partea lor, imposibil sa le simti prezenta reala si vie, pentru ca sunt un lemn cioplit? Este asta mandrie sa cred ca Domnul Iisus este viu si ma ajuta pentru ca nu a spus cuvinte de minciuna atunci cand a promis ca ramane cu noi si ne ajuta?? Pai sa stiti ca ma ajuta si este mereu langa mine cand Il chem! Nu a lipsit nici macar o singura data!! Nu s-a intamplat nici macar o data sa nu raspunda rugaciunilor mele si stiti de ce? Pentru ca am crezut din toata inima ca sunt adevarate cuvintele Sale "cere si vei primi!" iar El a facut dupa credinta mea! Domnul nu este ca oamenii sa zica "Cere si vei primi" iar apoi sa zica, "ba stai asa, ca m-am razgandit, tu nu meriti pentru ca nu te-ai sfintit inca"!! El nu face ca oamenii, alba - neagra, ci Cuvantul Lui este cuvant si il tine fata de toti oamenii!! Toti, fara exceptie!! De la talharul de pe cruce, de la cel mai mare pacatos si pana la cel mai mare sfant, fata de absolut toti isi tine cuvantul!! Credeti in Cuvantul Sau si nu va mai indoiti! Iar daca ati simtit prezenta Lui in viata dumneavoastra, dati marturie si altora ca Dumnezeu este Viu si cuvintele Lui sunt adevarate, si nu ii mai calificati drept mandrii pe cei care au crezut si li s-a facut conform Cuvantului Domnului, adica dupa credinta lor!! Credeti si dumneavoastra cu tarie, ca nu va impiedica nimeni sa credeti! Si o sa vedeti ca Domnul este cat se poate de viu si prezent in mijlocul celor care se roaga in numele Lui, ii ajuta, "cere si vei primi", cauta si vei gasi", "bate si ti se va deschide", pentru ca El isi tine cuvantul dat!!! Si-l tine mereu, indiferent daca noi suntem vrednici sau nu, ba chiar dimpotriva, El a zis ca cei bolnavi au nevoie de doctor nu cei sanatosi!!
In Biblie scrie asa: Cine il are pe Hristos il are si pe Tatal, si cine nu il are pe Hristos nu il are nici pe Tatal. La cine credeti ca se refera? Doar la cei decedati deja si declarati sfinti de Dumnezeu, sau se referea la toti cei care cred in Iisus Hristos in aceasta viata? Cum o sa puteti sa mergeti la Hristos daca nu Il aveti cu dumneavoastra? Eu insa sunt convinsa ca il aveti si asta nu inseamna lipsa de smerenie. Smerenia este ceea ce invata Iisus: "invatati de la mine ca sunt bland si smerit cu inima". Cum era Iisus smerit? Negand cumva ca este Fiul lui Dumnezeu? Negand cumva ca El face tot ceea ce vede la Tatal ca face?? Se mandrea Iisus?? Nicidecum! Pentru ca El chiar facea ceea ce vedea la Tatal si spunea adevarul! A spune adevarul nu este lipsa de smerenie. Nici un sfant nu a spus vreodata ca Iisus nu este langa el sa il ajute si sa il intareasca! Nici unul! Decat poate in vreun moment de indoiala, de slabire a credintei, insa aceste momente de slabiciune in credinta au fost invinse iar credinta ca Iisus a biruit lumea asta si a venit ca sa ne ajute si sa ne mantuiasca, a invins la sfinti! Iar Domnul vrea ca toti sa pasim pe calea sfinteniei. Este asta mandrie? Pe ce cale ati dori sa declar ca vreau sa pasesc, pe cea a pierzaniei?? A declarat vreodata asa ceva vreun sfant?? Niciodata!! Ei se gandeau mereu cum sa faca sa se tina mereu pe calea cea dreapta! Este asta mandrie?? Mai ganditi-va inainte sa aruncati cu pietre in inocenti, ca asa aruncau cu pietre si in Iisus si ii ziceau ca huleste!