Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 16:51:35
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Multumesc Andrei!! Nu am stiut! Mare este Domnul! Pentru ca in momentul in care am descoperit ca la altii in Biserica exista femei preot, m-am rugat sa existe si la ortodocsi, Biserica in care m-am nascut! Ce bine ca exista! Chiar daca acum doar in Cer. Este atat de minunat! Domnul sa te binecuvinteze, ca prin tine a raspuns rugaciunilor mele arzatoare!!!
O zi minunata tuturor!!
Nu exista, Adriana. Sau de fapt exista. In caz de nevoie orice crestin, barbat sau femeie, are voie, si chiar obligatia, sa boteze folosind apa si formula corecta pe un copilas (sau adult) in pericol de moarte. Dar numai in caz de nevoie, si in virtutea preotiei universale pe care o primim toti prin botez, si nu in virtutea preotiei sacramentale care se primeste prin hirotonie. Toti crestinii suntem preoti ai lui Hristos, in sensul ca avem obligatia de a ne duce viata in legea Lui, de a raspandi mesajul Evangheliei Lui la toti oamenii, trebuie sa ne rugam Lui, adica sa conversam cu El, putem sa oferim tot felul de sacrificii pentru sufletul nostru si al altora, putem sa devenim una cu El, etc.

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04