![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
in urma cu cateva luni,ma sunat sora mea si mi-a spus,cauta cartea ..sfaturi de la parintele ilarion argatul,eram in brasov,am colindat pe la toate bisericile imprejurimi,eram deceptionata,nu o gaseam,dupa 2 sapt,dintr-o banala intamplare,am gasit intr-o casa ce urma sa fie locuita de niste muncitori,pe pervazul geamului am zarit niste carticele,ma uit si le iau,mi s-a facut pielea gaina,erau 3 exmplare ce in urma cu 2 sapt le cautam prin biserica,sfaturi de la parintele ilarion argatul,imi venea sa urlu de bucurie,i-am multumit din suflet,am spus catre sotul meu,vezi?ma vazut cat mi le-am dorit si cat le-am cautat,stiu ca bunul dumnezeu ma iubeste.domnul fie laudat!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
As dori sa precizez ca simpla neputrezire a unui trup nu este semnul sfinteniei. Asa ca parintele Ilarion Argatu nu poate fi considerat sfant, doar pe motiv ca trupul sau e ferit de stricaciune.
Cat despre pelerinajele care se fac la trupul sau, mi se par necanonice. Ar trebui ca episcopul locului sa cerceteze acest caz si sa ia masurile potrivite - fie propunerea spre canonizare (daca indeplineste criteriile pentru canonizare), fie sa nu mai dea voie oamenilor sa-l cinsteasca. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stefan era cinstit, ca sfant, la Putna, de mult timp si nu a zis nimeni nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.parinteleilarionargatu.ro...redinciosilor/
Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor - Pr. Ilarion Argatu |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
exista trei mari aspecte care ar trebui sa se ia in considerare ptr canonizarea unui sfant: faptele din timpul vietii, minunile de dupa moarte si evlavia poporului.DAca acestea trei sunt indeplinite ar trebui sa se pregateasca dosarul de canonizare. O fi sfant sau nu o fi sfant parintele?Nu stiu. dar stiu ca la nivelul conducerii BIsericii noastre domina inca interese si neputinte, ca sa nu zic altfel, si de aceea multi sfinti nu sunt canonizati. Sau altii sunt canonizati dupa sute de ani ![]()
|
||||
|
||||
![]()
La parintele Argatu, ca si la parintele Boca, de altfel, veaneau, in timpul vietii, foarte multi credinciosi sa isi spuna pasurile si sa ia povete. Mi-a povestit bunica mea cum, dupa slujba, la Cernica, in curte era o multime de oameni care statea sa il asculte pe parinte. Era foarte pretuit din timpul vietii si sunt sigura ca aceiasi oameni care l-au cautat atunci vin si acum la mormantul lui.
Pana la urma, Biserica nu face pe nimeni sfant, ci autentifica sfintenia. Stefan cel Mare nu a devenit sfant in 1991 (sau cand a fost canonizat), ci de cand a murit.
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am fost la Boroaia, am mirosit bine racla cu trupul parintelui Argatu, SI NU MIROSEA DELOC FRUMOS. NU MIROSEA A NIMIC.
Deci ma indoiesc ca ar fi sfant, mai ales dupa ce am citit despre chestia cu ”lumanarile puse in cruce” sau cu deschiderea cartii. Dumnezeu sa il ierte! |
|
|||
|
|||
![]()
Dar eu nu inteleg de ce in loc ca fiecare sa-si vada de mantuirea proprie va
apucati de catalogat care e sfant, care nu este, care este semi-sfant, etc, etc. Lasati aceasta clasificare pe seama lui Dumnezeu, ca asta intra in atributiile LUI. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-ori Parintele Argatu are anumite practice si invataturi deloc ortodoxe: "deschiderea cărții ,(sau a Pravilei sau a Psaltirii sau a Sfintei Evanghelii, uneori la sfârșitul Sfântului Maslu) pentru a iscodi viitorul, urmată de tâlcuirea fragmentului de text ce cade mai întâi sub ochii „credinciosului”, care eventual a ținut trei zile de post negru.Practici eronate de felul acesta sunt promovate și de Preot Alexandru Argatu, în Viața Arhimandritului Ilarion Argatu, Editura Plumb, Bacău,2000. Sfaturile date în paginile 92-95 și 120-125 întrețin în gândirea oamenilor ideea unei salvări automate, magice, doar prin respectarea cu strictele a regulilor exterioare ale unui canon." -acesta este un citat din cartea "De ce caută omul contemporan semne, minuni si vindecări paranormale " scrisa de parintele Adrian Fageteanu. ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...ns_ortodox.pdf |
|
|||
|
|||
![]()
Frate oaie, de obicei ai niste postari cu adevarat cugetatoare (parabola aia eshatologica de pe alt thread e superba), si cu postarea asta ai mare dreptate. Asadar, include-te si pe tine insuti in lista: nu mai zi nici de A.B. ca ar fi sfint, nici, eventual, de I.A. Cind si daca se va pronunta Sinodul BOR, atunci se vor limpezi, intr-o directie sau alta, lucrurile. Genul asta de evlavie gregar-ebulitiva, gen "aglutinare sub steag", seamana, ca doua picaturi de apa, cu turburarea de masa in fata unor aiureli paranormale, pardon minuni (false): vezi Medjugorje, Maglavit, si, finalmente, horribile dictu, Antichrist.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
parintele ilarion argatu | patricia2006 | Generalitati | 4 | 29.07.2012 16:24:09 |
Parintele Argatu | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.10.2011 14:13:29 |
Parintele Ilarion Argatu | ionelnelu | Calugarul | 12 | 08.05.2008 21:49:02 |
Parintele Ilarion | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.06.2006 00:48:35 |
|