Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2011, 10:46:45
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Eu cred ca nu stiti... dar asta nu este treaba mea. Cat despre dragostea lui Dumnezeu ... sa stiti ca, daca nu am gasit-o la dumneavoastra (pentru ca nu mi-ati aratat decat veninul pe care l-ati acumulat) nu voi trage concluzia ca nu se afla de loc in biserica catolica.

Dragostea, incerc sa o arat celor care conteaza pentru mine atata timp cat sunt inca vii. Asa stiu ca le foloseste la ceva. Dupa ... nimeni nu stie.

Pentru ca a-ti luat ce a-ti vrut din cuvintele mele si le-ati interpretat in mod voit rautacios, eu pun punct oricarei comunicari cu dumneavoastra. Eu nu sunt sursa problemelor pe care le aveti, prin urmare nu consider ca trebuie sa fiu nici persoana pe care sa va varsati amarul.

Domnul sa va vindece si sa va calauzeasca!
M-ati intrebat citeva lucruri la care v-am raspuns punctual. Referitor la mintuire v-am dat si citate din biblie, iar eu tot punctual v-am intrebat citeva lucruri, iar dumneavoastra nu mi-ati raspuns (inclusiv versetul cu catapeteasma). Faptul ca am incredere in biserica mea pentru ca a adus roade si sint cirscumpecta atunci cind ma bombardeaza sectantii (uneori cu viclenie), care nu au nici un fel de roade nu inseamna decit ca astept ca Duhul Sfint sa ma lumineze sa-mi spuna cine are dreptate. Cum Duhul Sfint, citind Biblia, mi-a aratat versetul cu roadele, astept sa aveti si dumneavoastra roade. Pina atunci (mai ales ca nu mi-ati adus nici un verset din Biblie in care sa-mi spuneti ca gresesc in credinta mea) consider ca sectele/cultele neoprotestante sint pe un drum gresit, iar unele din ele, pentru zeciuiala, folosesc metode imorale pentru a-si atrage adeptii, asa cum a aratat initiatorul acestui topic.

Last edited by nutucutu; 17.01.2011 at 15:48:27.
Vechi 18.01.2011, 17:47:12
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Faptul ca am incredere in biserica mea pentru ca a adus roade si sint cirscumpecta atunci cind ma bombardeaza sectantii (uneori cu viclenie), care nu au nici un fel de roade nu inseamna decit ca astept ca Duhul Sfint sa ma lumineze sa-mi spuna cine are dreptate. Cum Duhul Sfint, citind Biblia, mi-a aratat versetul cu roadele, astept sa aveti si dumneavoastra roade.
Cititi Biblia si Duhul Sfant va arata versete?
Credeam ca doar sectantii au astfel de credinte.

Cred ca ar trebui sa il intrebati pe preotul dumneavoastra ce inseamna roadele.
Si el va va spune ca v-ati inselat. Roada de care vorbeste Biblia NU o au doar cei care si-au imprastiat toata averea saracilor si au plecat misionari in lumea larga. Nici vorba, draga doamna.

Roada despre care vorbeste Isus este descrisa de Apostolul Pavel in Galateni 5:23,24. Crestinii care au roada in viata lor vadesc dragoste fata de Dumnezeu si fata de oameni, bucuria mantuirii, pacea in orice circumstante ale vietii, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor.

Aceste roade le puteti vedea si la unii neoprotestanti si la unii catolici. Pentru ca sunt produse de Duhul Sfant care este in ei. Ar trebui sa le aveti si dumneavoastra. Si eu.
Vechi 18.01.2011, 21:01:51
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Cititi Biblia si Duhul Sfant va arata versete?
Credeam ca doar sectantii au astfel de credinte.

Cred ca ar trebui sa il intrebati pe preotul dumneavoastra ce inseamna roadele.
Si el va va spune ca v-ati inselat. Roada de care vorbeste Biblia NU o au doar cei care si-au imprastiat toata averea saracilor si au plecat misionari in lumea larga. Nici vorba, draga doamna.

Roada despre care vorbeste Isus este descrisa de Apostolul Pavel in Galateni 5:23,24. Crestinii care au roada in viata lor vadesc dragoste fata de Dumnezeu si fata de oameni, bucuria mantuirii, pacea in orice circumstante ale vietii, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor.

Aceste roade le puteti vedea si la unii neoprotestanti si la unii catolici. Pentru ca sunt produse de Duhul Sfant care este in ei. Ar trebui sa le aveti si dumneavoastra. Si eu.
Adevarat,nu numai a imparti toata averea saracilor sau a lasa toate lucrurile materiale pentru Isus inseamna roade (oricum, voi nu aveti nici macar un exemplu de astfel de roade). Despre cele pe care le-ati amintit, are si biserica noastra destule insa fiecare tip de rod in parte, dus la plinatatea comuniunii cu Isus, inseamna mult mai mult decit simple trairi personale:
-bucuria mintuirii te face sa-ti lasi toate si sa mergi sa vestesti tuturor oamenilor aceasta bucurie, chiar si in India sau printre salbatici
-pacea in orice circumstante te face sa fii capabil sa ramii la fel ,oricite piedici ai avea. Printre cei care au adus astfel de roade sint martirii
-indelunga rabdare o au calugarii si calugaritele care se roaga TOATA VIATA LOR pentru intoarcerea pacatosilor
-bunatatea a facut-o pe Maica Tereza de Calcutta si mii altii ca ea sa-si lase tihna minastirii pentru a se dedica saracilor lumii, leprosilor si ultimilor oameni de pe pamint
-blindetea l-a factu pe sfintul Ioan Bosco sa adune toti copii strazii orasului Torino,iar apoi a ajuns in toata lumea, chiar si pe cei din inchisoare, pentru a-i invata calea catre Dumnezeu,pentru a-i invata sa traiasca demn (i-a invatat o meserie) si cum sa traiasca autentic ca fii ai Lui Dumnezeu; sau pe sfintul Francisc de Assisi sa imblinzeasca un lup care teroriza un oras: "Frate lup, de ce il superi pe Dumnezeu?" Si l-a imblinzit pe fratele lup care a trait in acel oras pina a murit
-infrinarea poftelor i-a facut pe multi calugari si calugarite sa fuga in minastire pentru a se lupta cu pacatul; au lasat lumea asta pentru a o cistiga pe cea vesnica.

Iar cei care au avut aceste roade cu virf si indesat au fost sfintii apostoli dupa care noi ne ghidam. Cum in secte/culte neoprotestante nu exista nici un exemplu de persoana care sa fi facut ceea ce au facut apostolii, asta inseamna ca nu aveti roade, sau roadele voastre sint pipernicite, iar pastorii dumneavoastra va indruma pe cai gresite. Am vazut ca pe un alt topic spuneati cum va marturisiti dumneavoastra. V-as intreba: de ce le-o fi lasat Isus apostolilor urmatoarele cuvinte:
21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi.
22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.

Sau, Isus ne-a spus ca vor veni multi amagitori si dupa roadele lor ii vom cunoaste. Atunci daca si catolicii, si ortodocsii,si baptisitii, si adventisti, si.... toti au roade ca acelea pe care mi le-ati spus, unde mai sint amagitorii? Inseamna ca Isus, sfintii Petru, Pavel, Iacob, Ioan, Iuda toti au mintit? Sau ne-au avertizat degeaba?
Vechi 19.01.2011, 08:51:57
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
Printre cei care au adus astfel de roade sint martirii
-indelunga rabdare o au calugarii si calugaritele care se roaga TOATA VIATA LOR pentru intoarcerea pacatosilor
-bunatatea a facut-o pe Maica Tereza de Calcutta si mii altii ca ea sa-si lase tihna minastirii pentru a se dedica saracilor lumii, leprosilor si ultimilor oameni de pe pamint
-blindetea l-a factu pe sfintul Ioan Bosco sa adune toti copii strazii orasului Torino,iar apoi a ajuns in toata lumea, chiar si pe cei din inchisoare, pentru a-i invata calea catre Dumnezeu,pentru a-i invata sa traiasca demn (i-a invatat o meserie) si cum sa traiasca autentic ca fii ai Lui Dumnezeu; sau pe sfintul Francisc de Assisi sa imblinzeasca un lup care teroriza un oras: "Frate lup, de ce il superi pe Dumnezeu?" Si l-a imblinzit pe fratele lup care a trait in acel oras pina a murit
Iertati-ma dar nu voi intra in acest "Concurs de Laudarosenii".
Citat:
Cum in secte/culte neoprotestante nu exista nici un exemplu de persoana care sa...
Imi amintiti de ateii care afirma cu nonsalanta: "Nu exista Dumnezeu!".
Puteti face afirmatia de mai sus doar dupa ce ati verificat pe fiecare din sutele de milioane de credinciosi neoprotestanti.
Citat:
Sau, Isus ne-a spus ca vor veni multi amagitori si dupa roadele lor ii vom cunoaste. Atunci daca si catolicii, si ortodocsii,si baptisitii, si adventisti, si.... toti au roade ca acelea pe care mi le-ati spus, unde mai sint amagitorii? Inseamna ca Isus, sfintii Petru, Pavel, Iacob, Ioan, Iuda toti au mintit? Sau ne-au avertizat degeaba?
Avertizarea este foarte serioasa si este repetata de multe ori.
Amagitorii sunt aceia care invata pe oameni invataturi pe care Isus si apostolii nu le-au invatat.
Oricine invata pe altii doctrine contrare Scripturii este un amagitor.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Biblia trebuie citita.
Doar acolo sunt scrise invataturile lui Isus si ale apostolilor.
Vechi 19.01.2011, 09:43:06
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit

Iosif, nu ai raspuns la intreabrea lui nutucutu

"Am vazut ca pe un alt topic spuneati cum va marturisiti dumneavoastra. V-as intreba: de ce le-o fi lasat Isus apostolilor urmatoarele cuvinte:
21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi.
22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."
Vechi 19.01.2011, 10:56:53
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit Probleme, probleme...(1)

Milioane de probleme aici, ca in orice discutie pe tema credintei.

Una din ele: predicarea crestinismului la crestinii considerati "necrestini".
Dar la miliardele de musulmani, buddhisti, hinduisti, shintoisti etc., de ce nu se duc zelosii neo-crestini sa il predice pe Hristos ?
Crestinii aprig persecutati din tarile islamice _ in care (inca mai) exista crestini _ nu apartin noilor miscari din ultimele 3 secole, ci confesiunilor mult mai vechi.
A lasa toate pentru Hristos _ avere, familie _ este remarcabil, dar a fi martir pentru Hristos este actul suprem de slujire a lui Dumnezeu.
Intreb doar din curiozitate statistica, iar nu cu sarcasm si ironie: exista martiri neo-protestanti in spatiile cu adevarat necrestine ?

Alta: problema vechimii religiei. Pentru unii conteaza, pentru altii nu.
Cineva intreba despre criteriul vechimii aplicat hinduismului si buddhismului in raport cu crestinismul, daca este suficient pentru ca aceste religii sa fie considerate ca fiind de la Dumnezeu.
Trecem peste parerea unor "filozofi" dupa care toate religiile ar fi cai diferite de ajungere la Dumnezeu, fiindca ei de fapt nu au studiat nici una dintre acele religii cu discernamant ontologic, ci doar axiologic.
Hinduismul si buddhismul nu au Dumnezeu. Nu au un Dumnezeu Fiintza, un Dumnezeu care este Cineva, iar nu "ceva". Nu au o Fiintza absoluta, ci un neant absolut, impersonal, pe care il confunda cu un fel de dumnezeire. La ei nimic nu are caracter absolut, in afara de marea nemiscare pe care spera s-o obtina prin incheierea ciclului de reincarnari. Iar acea mare nemiscare nu e Cineva; nu e Dumnezeu, nu e nimic viu. Pana si zeitatile lor sunt relative _ trec prin avatare de tot felul.
De aceea, hinduismul si buddhismul sunt mai degraba filozofii religioase decat religiii, in sensul in care intelege crestinismul religia.
Pentru crestinism, religia este legatura cu Dumnezeu, iar nu o forma de activism moral, social etc. NU o filozofie de viata, ci un mod de viata.
Un mod de viata groaznic de greu... ca sa nu zic imposibil. De ce ?
Vechi 19.01.2011, 11:12:56
Senior Member

Implicit Probleme, probleme...(2)

Spuneam ca a fi cu adevarat crestin inseamna avea un mod de viata nu doar foarte greu, ci chiar imposibil. De ce ?

Din cauza altei probleme: conditiile mantuirii. conditiile, caci nu e numai una singura.

"Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta si din tot sufletul tau si din toata puterea ta si din tot cugetul tau, iar pe aproapele tau ca pe tine insuti."

Usor de zis. Si usor de inchipuit, mai ales ca pe Dumnezeu nu-l vedem ca pe aproapele, care aproape e iubit de noi atata timp cat nu ne calca pe drepturi, pe liniste, pe nervi, pe viata...
Dar: "Cum poti spune ca-L iubesti pe Dumnezeu, pe Care nu-L vezi, dar pe aproapele tau pe care il vezi nu-l iubesti ?"

Si: "Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri... Fiti dar voi desavarsiti, precum si Tatal vostru cel ceresc desavarsit este".

O...si de ar fi numai acestea... dar mai sunt inca...
Vechi 19.01.2011, 11:20:14
Senior Member

Implicit Prorobleme...(3)

Am scris despre ce este foarte greu sau chiar imposibil pentru a fi crestin, ca mod de viata.

Si ca nu este totul.

Ce inseamna sa fii crestin ? Sa cauti imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, pentru ca a fi crestin inseamna sa nazuiesti la imparatia lui Dumnezeu (sau imparatia cerurilor).

Ce mai vrea Dumnezeu sa facem ca sa ne primeasca acolo ?
Dupa cate se pare, fapte bune.

"Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut."

Dar... si ateii , si musulmanii si alti necrestini pot face fapte bune, pot fi milostivi in adancul inimii lor... (v-o spun din experienta mea de ateu si de prieten cu cativa musulmani ).

E necasar sa fim milostivi si buni la suflet. Dar e suficient ? Biblia zice ca nu.
Vechi 19.01.2011, 11:38:02
Senior Member

Implicit Probleme...(4)

Ce ne mai cere Dumnezeu ca sa putem intra in imparatia cerurilor ??

"Iisus a raspuns: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu. Ce este nascut din trup, trup este; si ce este nascut din Duh, duh este. Nu te mira ca ti-am zis: Trebuie sa va nasteti de sus."

Daca cineva crede ca nu despre Botezul crestin este vorba, atunci e off topic si nu are rost sa dea o replica...

Hristos se refera aici la orice faptura omeneasca. Cine moare nebotezat, nu intra in imparatia lui Dumnezeu. Dur ! Nemilos ! Dar real.
Cine asteapta maturitatea ca sa fie botezat, si moare inainte de a fi ajuns la varsta dreptului de vot si a permisului de conducere... nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
Unii se opun botezului pruncilor pe motiv ca nu-si pot exercitta liberul arbitru. Da. As e. Decat sa isi exercite parintii si nasii liberul arbitru si sa-i deschida pruncului usa imparatiei lui Dumnezeu, e mai "politically correct" sa il lasam numai pe diavol sa-si exercite liberul arbitru. Si sa pazeasca usa imparatiei ca sa nu cumva sa se mantuiasca cineva.
Chiar crede cineva ca diavolul are mila de vreun suflet ? Fie el si de prunc lipsit de pacate personale, dar nascut cu pacatul originar ? Daca da, ce diavol dragutz si cu fatza umana mai unii !!

"Nimeni nu este fara de pacat, de ar fi viata lui pe pamant fie si numai de o zi". O spune Biblia, nu pacatosul de mine. E vorba exact de acel pacat care i-a alungat pe Adam si Eva din rai, si care ne tine raiul inchis atat timp cat nu este inlaturat prin Botez.

Sigur ca putem pierde imparatia lui Dumnezeu dupa botez, tocmai datorita liberului nostru arbitru. Dumnezeu nu ne baga automat in imparatie, asa cum cred unii, care spun ca suficient sa te botezi adult si sa crezi ca Iisus e mantuitorul tau personal.
Vechi 19.01.2011, 12:01:43
Senior Member

Implicit Probleme...(5)

E absolut sa fim necesar sa fim botezati.
Dar nu doar cu apa, cum boteza Ioan. Acela era doar un botez al pocaintei... Cei la care se boateaza doar adultii pun accentul doar pe aceasta latura: pocainta. De aceea si trebuie sa fii adult, ca sa te pocaiesti in mod constient. Daca botezul lor e unul doar al pocaintei, e trist pentru dansii.
Amintiti-va episodul cu ucenicii botezati cu botezul lui Ioan, pe care apostolii ii boteaza cu botezul crestin si apoi isi pun mainile pe ei.
Ce noroc au unii dintre crestini, caci si in ziua de azi apostolii isi pun mainile pe ei dupa Botez ! Chiar daca apostolii au murit de mult, au avut grija sa ne lase o punere a mainilor pana in veacul de apoi.
Din pacate, e vorba doar de crestinii care NU au urmat lui Luther, Calvin etc. si celor de dupa ei, care au negat si au intrerupt definitiv aceasta punere a mainilor apostolice de dincolo de moartea apostolilor.

E suficient sa fim doar botezati ca sa intram in imparatia cerurilor ? Nu. Si asta nu o spune doar practica vietii, ci Hristos Insusi:
"Ca aceasta este voia Tatalui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. "

Vai noua !! Fiul a fost vizibil, tangibil, doar vreo 33 de ani... acum aproape 20 de secole...
Si nu va laudati ca l-ati vazut in vise si vedenii, caci Biblia spune ca si satana poate lua chip de inger de lumina.

Dar... nici asa nu e de ajuns.
Urmeaza ceva si mai infiorator. Hristos ne spune:

"Eu sunt painea cea vie, care s-a pogorat din cer. Cine mananca din painea aceasta viu va fi in veci. Iar painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu.
Deci iudeii se certau intre ei, zicand: Cum poate Acesta sa ne dea trupul Lui sa-l mancam?
Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. Caci trupul Meu este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine."

Din cauza acestor cuvinte, " de atunci multi dintre ucenicii Sai s-au dus inapoi si nu mai umblau cu El.".

Urmeaza Cina cea de Taina.
Dar... oare orice paine si orice vin sunt Trupul si Sangele lui Hristos ?
Daca da, atunci toti producatorii, comerciantii si consumatorii de paine, si toti producatorii, comerciantii si consumatorii de vin sunt deja osanditi.
Unii sunt ca Iuda, altii ca Anna si Caiafa, altii ca Pilat si ca soldatii lui.
Fiindca vand si cumpara si risipesc Trupul si varsa Sangele Domnului in toate pravaliile si in toate carciumile.

Daca nu, atunci unde si mai ales care este Trupul si care este Sangele Domnului ??
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38