![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vreau sa spun ca noua ta afirmatie este tot din auzite si, ca de obicei, fara suport! Intre doua anateme si o scrisoare de la amicii greci poate ai timp sa vezi si care e pozitia BOR. Nu apar "ecumenismul" si nici "ecumenist" nu sunt. Ma deranjeaza dezinformarea pe care o practici si combinarea acesteia cu "atacuri la persoana" (preferi sa ataci ierarhii). Mergi cu ai tai, amice, BOR are drumul ei, acelasi de acum 2000 de ani. Creezi o falsa problema - "ecumenismul" -, pe care nu esti in stare sa o argumentezi (nu ai raspuns la nici o intrebare), ca sa gasesti un motiv de a lovi in Sf. Sinod. de fapt, intereseul tau este de a lovi Sf. Sinod si BOR in general....cam asta faci in mod constant. Evident: fara argumente! |
|
|||
|
|||
![]()
Asa e,asa e,cum sa nu.S-au postat o groaza de dovezi pe forum scrise,audio,video,citate din Sf.Parinti,s-a dat chiar si un link spre site-ul patriarhiei,etc. nu numai de mine(ca tot zici ca am eu ceva cu Sinodul),dar nu sunt bune,ce dovezi sunt astea...fata de tine care ai fost inspirat chiar de Duhul Sfant cand ti-ai prezentat "parerile" tale ca pe niste dovezi incontestabile,nici macar de catre Sf.Parinti si cele sapte Sinoade Ecumenice.
Ecumenismul e falsa problema?De aceea i-ai tot luat apararea pe aici?Adica tu ai luat apararea la ceva fals?Da,pai de aceea au murit atatia martiri pentru Hristos,din cauza unor "false" probleme!La cele sapte Sinoade Ecumenice s-au dezbatut si condamnat "false" probleme! Domnule,te sfatuiesc sa ne mai scutesti cu "revelatiile" tale,vrei? Da-mi voie sa nu ascult nimic din ceea ce zice un om care vrea sa "apere" ortodoxia,dar n-a auzit de afurisenia data de Biserica impotriva francmasoneriei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre dovezile date de unii din Sf. Parinti...sunt de acord cu ele, dar nu sunt la obiect. problema de fond e alta! Ecumenismului nu i-am luat aprarea. Am spus ca habar nu ai despre ce vorbesti si nu ai argumentat. Am cerut sa argumentezi atacurile la adresa ierarhilor! Eu zic sa mergi la "fratii" tai ca pe la BOR nu ai loc. Referitor la apararea Ortodoxiei, cred ca am gresit eu, te-am supraevaluat. Oamenii ca tine nu sunt un pericol. Exista secte mai puternice decat gruparea schismatica pe care o incurajezi!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Deci daca tu consideri ca a face studii pe la scoli eretice si centre ecumeniste nu e dovada,sa ne ierte Dumnezeu...inseamna ca la fel de bun ierarh ortodox ar fi si un mason,ceea ce unii chiar sunt!O sa ajungeti sa va inchinati diavolului,dar sa credeti ca va inchinati lui Hristos...exact ca masonii!
In caz ca nu stiai iti spun ca poti merge cu "succes" in iad cu Biblia intr-o mana si cu crucea in cealalta. P.S.Si nu mai cere aiurea argumente ca nu ne mai obosim sa-ti dam!Nu merita!Esti un caz pierdut!Esti unul dintre aceia despre care scria in Biblie ca urechi au si nu aud,ochi au si nu vad,minte au si nu gandesc. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ultima oara...
Miream, tu nu te observi,esti inca un pusti in privinta unei PARERI OBIECTIVE, tu nu te uiti un pic la tine nu vezi cit de singur esti in opiniile si concluziile la care ajungi TU asa de capul tau, asta nu-ti trage un semnal de atentionare, ca doar cu Trezvia incepe Ortodoxia? O referire, nici macar UNA nu am vazut sa faci la Sfintii Parinti sau vre-un citat din scriptura care sa-ti intareasca opiniile pe care le promovezi pe aici cu prea multa indrazneala in fata multora care au studiat ceva mai mult timp... Stai mai baiete in banca ta si mai usor cu indrazneala asta fara substanta, doar de dragul ciorovaielii, ca sa stii ca cei bine instruiti in ale Ortodoxiei se uita cu indulgenta prin ce treci si te inteleg Eu nu inteleg un lucru cind vezi ca sunt atitia care ti-au mentionat cu intelegere ca "esti beat" si ar trebui sa te duci sa te culci sau sa te reculegi, du-te mai, ca nu este de glumit. Hai sa nu ne mai impungem cu PARERILE NOASTRE ci sa incercam ASA CUM O FAC MAJORITATEA sa facem referiri la cei superiori noua, a sfintilor, asta in caz ca accepti acest concept, ca daca nu acepti acest detaliu in aparenta nesemnificativ CHIAR ca nu mai avem ce discuta. Esti baiat tinar si ar trebui sa stai sa asculti la cei cu greutate nu sa te opui asa cum e la moda. Si cind spun asta nu fac referire la masonerie si cunostintele despre ecumenism ci altele de esenta pura Ortodoxa, mai rasfoieste si citeste cu atentie. Oricum de la mine cam ATIT ai sa auzi daca nu-ti schimbi atitudinea impertinenta si ai sa vezi ca ma tin de promisiune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trezeste-te baiete! |
|
|||
|
|||
![]()
tot asa fac si sectarii iau citate din biblie si cu ele argumenteaza ce vor ( scotandu-le din context, luand numai acele parti care le convin) Faptul ca folosesti citate din Sf parinti nu este suficient (si nu fiindca ele nu contin un adevar ci datorita modului in care sunt folosite)
Am participat mai demult la o discutie (pot sa afrim clar ca erau acolo oameni cu "greutate") despre ecumenism S-au evidentiat multe din riscurile acesteia dar s-au folosit argumente pertinente, de valoare nu atacuri la persoana sau idei de genul mitropolitul e mason ca asa a zis x la TV si de aia e proecumenism. Asta e barfa de catier (daca ar fi mason fii sigur ca mureai si tu si el si tot nu se afla). Desi teama de a nu fi pus in situatia de a face compromisuri de dragul unitatii este de inteles, in acest moment e nejustificata si asta pentru ca fiecare religie crede ca detine adevarul si nici una nu vrea sa faca compromisuri (in fapt sunt si greu de facut) Catolocii s-au impotrivit cand au fost chemati sa participe la intalniri ecumenice http://www.crestinism-ortodox.ro/html/11/11a_exigentele_ecumenismului_actual.html- din coferinta Preaf Teoctistla Universitatea din Munchen |
|
|||
|
|||
![]()
Mai sora,stai linistita,nu-i subestima pe "fratii" masoni.Tu crezi ca pe ei ii intereseaza ce vor ortodocsii,catolicii sau islamistii?Ii vezi pe la TV declarand sus si tare,impaunandu-se de zor,ca asa vrea poporul,e un succes intrarea in N.A.T.O. si U.E.Da,e un succes pentru masonerie.Pe mine sau pe altcineva nu amintesc sa ne fi consultat cineva daca vrem sa intram sau nu in aceste organizatii.Ei propun,ei voteaza,ei se lauda.A,bineinteles,dar e democratie.Chiar si acea parte din populatie ce e de acord cu deciziile lor orbeste face asta din cauza indoctrinarii practicate prin mass-media.Masonii acum sunt discreti,nu mai sunt secreti,da,diavolul vine acum pe fata,nici o problema.Stiu sa-si faca autocritica,isi pun si cenusa in cap daca e nevoie,au autoironie(vezi Bush).Sunt oameni din popor(vezi Basescu),ce conteaza ca a incalcat si el constitutia de 1,2,3,10 ori,ce conteaza ca e afemeiat,ce conteaza ca e betiv,e barbat,deci se aproba.Ce baieti buni sunt ei si noi ne luam aiurea de ei,nu-i asa?
Ce am realizat noi ca ortodocsi prin dialogul ecumenic?Numai chestii "spectaculoase" cum ar fi schimbarea calendarului, ridicarea anatemei data catolicilor,participarea la slujbe si rugaciuni comune,recunoasterea reciproca credintelor.Numai una si una.Am progresat intradevar... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu te superi, (desi vad ca nu esti suparacioasa de felul tau,:)sunt curios sa aflu ce riscuri au fost evidentiate si ce argumente pertinente au fost aduse. Daca ti-amintesti listeaza si aici citeva, evident ca in cuvintele tale... |
|
|||
|
|||
![]()
pe asta mizezi atunci cand ma jignesti?
Problema ecumenismului a fost pusa atunci in contextul viitoarei integrari in UE (globalizare etc) Mi se pare normal ca cei care se declara antiecumenisti sa isi sustina ideea fara atacuri la persoana (fie a celor care au alte parerei fie a ierarhilor) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Franz Bardon despre masonerie | ChEoPs | Generalitati | 1 | 15.02.2010 18:50:27 |
citate de Tutea despre revolutii si masonerie | camidece | Generalitati | 5 | 14.09.2009 11:06:44 |
|