|
|
||||
|
||||
Se poate la orice biserica. Bine ar fi ca omul sa nu dea un pomelnic si sa stea acasa linistit, impacat cu gandul ca este cineva care se roaga. Trebuie sa fie si el prezent in rugaciune cu ceilalti.
|
|
||||
|
||||
Va rog mult cine stie, sa-mi dea si mie niste linckuri cu Sf. Liturghie audio sau video dar slujba sa fie intreaga...sau sa imi zica unde sa caut pe acest website sau pe internet.
Eu am cautat dar aici nu am gasit iar pe net am gasit doar niste fragmente pe youtube. Multumesc anticipat.
|
||||
|
||||
Citat:
Teoretic, se poate da la orice biserica, dar mai bine la manastire, unde se slujeste in fiecare zi Sf. Liturghie, sa nu se intrerupa rugaciunea. Ca sa nu mai zic ca, in general, calugarii din manastire au evlavie mai mare decat preotii de mir. Toate se indeplinesc dupa credinta omului. Si urmati sfatul lui Costel, sa particiati si dvs la liturghiile pe care le platiti, sa faceti si rugaciune personala!
|
|||
|
|||
Imi spuneti si mie...unde sta scris in Biblie ca nu se da "particica" acasa ? Unde scrie ca n-avem voie sa dam liturghii pentru toti , chiar daca pate unii din cei pomeniti sunt mai cu pb? Da, pentru sectanti , n-are sens sau pt necredinciosi, dar in rest? Oare Dumnezeu nu vrea intoarcerea pacatosului ? Vrea moartea lui? Ca eu nu asa am inteles...
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||||
|
||||||
Citat:
Citat:
Acum toate sunt invers, nu se afirma pe fata ca acesti sfinti erau niste prosti, dar se demonstreaza tacit prin fapta, de aici rezulta, ca oamenii desii vin la spovedanie, desi se impartasesc la gramada 1- 2 oari pe an('' curatinduse inainte prin marturisire sub epitrahil''), totusi, majoritatea se intorc la aceleasi pacate,,de moarte'' dupa ce pleaca din biserica, si astfel lumea ortodoxa in general este foarte bolnava sufleteste si de aici si trupeste si cum vrei, mai bolnava ca niciodata, asi putea spune, desi formal foloseste aceste Taine. Si sa nu crezi ca spun din burta de la mine, ci, din experienta mea personala de preot si duhovnic, ce gasesc la scaunul spovedaniei, anume ca mare parte din cei care vin la marturisire ii gasesc cu pacate mari de moarte dar dezlegati automat si impartasiti fara nici un scrupul, fara canon( in cel mai fericit caz gasesc un canon timpit de genul 40 de luminari si prosoape pt avorturi, nu stiu cate paraclese pt curvii, de parca pacatele astea sunt simbolice precum si canonul lor) dar nu opriti de la sfinte, Doamne fereste, si ce ma ingrozesc cel mai mult, este ca, practica asta a devenit aproape o normalitate generalizata la parohii in special, pai daca si in facultate asa se invata.!? Citat:
Citat:
Dar aceasta rugaciune o spunea duhovnicul numai dupa consumarea timpului de penitenta, care fara de el era de neconceput Taina in sine, nu atunci pe moment, vezi? e o diferenta. Citat:
Citat:
Si Iuda a marturisit ca a ,,vandut sange nevinovat'', dar i-a folosit la ceva? nu! tot in iad s-a dus, deci e nevoie de pocainta, care include si canonul. Last edited by 88hharalambos; 01.03.2011 at 22:46:03. |
|
|||
|
|||
Citat:
Biblia nu contine nici toate cele necesare, daramite bazaconii de genul :unde sta scris in ca nu se da "particica" acasa ? Particica, este in locul celui care trebuia sa fie prezent, punerea in potir la strinsul sfintelor are rolul tocmai pt unirea cu Hristos a celui care a fost pomenit, or tu, nepunind in sf Sange particica, de fapt il desparti de Hristos pe cel care a fost pomenit. Liturghia nu-i o slujba pt convertirea tuturor oamenilor la crestinism cu sau fara voia lor, ca daca ar fi asa, atunci ar trebui sa facem doar liturghii si gata, nu ar trebui sa mai ramana nici un pagan si necredincios neconvertit, nu? Liturghia este o impartasire cu Hristos doar a celor credinciosi, aceasta impartasire se face atat pe calea linguritei pt cei prezenti, cat si prin pomeniri pt cei mutati de la noi cat pt cei credincioasi dar in imposibilitate de a se impartasii,( Nicolae Cabasila, ex sf Liturghii) iar interzicerea pomenirii celor cu pacate de moarte decurge logic...pai daca prin pomenire se face impartasire, inseamna ca pomenind pe cei nevrednici, le faci parte de impartasire.( vezi, tratatele sf Simeon al Tesalonicului) Last edited by 88hharalambos; 02.03.2011 at 03:51:03. |
|
|||
|
|||
Ma intereseaza si pe mine sa stiu cum o pot pomeni pe bunica mea la 40 de Sfinte Liturghii si daca se face ceva anume la sfarsitul acestor 40 de pomeniri la Sfanta Liturghie.. Mereu am uitat sa intreb duhovnicul... In vara se implinesc 2 ani de cand a murit. Ce pot sa mai fac pentru ea? Rugaciunile pentru raposati se pot citi acasa?
|
|
|||
|
|||
Citat:
1. Aducand darul la altar: prescuri, vin, lumanari pt 40 de zile + pomelnicul cu oarecare suma( adica munca celui care slujeste aceste zile) care o va spune cei care slujesc, eventual de intrebat, pt ca in unele locuri se plateste contravaloarea acestor produse, iar preotul respectiv se ingrijeste el de toate cele de trebuinta; asta e varianta costisitoare, dar care se considera Liturghia facuta exclusiv pt persoanele respective si este cel mai bine. 2. Doar simpla pomenire pe o perioada de 40 de zile sa zicem, pt ca la o liturghie se pot pomenii si alte persoane chiar daca nu au adus toti acele daruri, aici tr de vazut cam cat socot cei din manastirea sau biserica respectiva pomenitul pt acest timp, de ex 10 ron, sau unii nu au pretentii deloc. Dar trebuie de specificat pe pomelnic 40 de Liturghii, pt ca alt fel s-ar putea sa se pomenesca pe la acatist sau pe la alte laude. In acest timp trebuie sa se roage personal si cei care vor acest lucru, eventual cu post si abstinenta in casatorie de la relatii, pt ca Dumnezeu sa asculte rugaciunea; este foarte bine de facut milostenii celor in nevoi, in numele celui care se face pomenirea in acest timp, dar f important ca, cei care vor acest lucru sa aiba viata curata ortodoxa tot timpul, adica sa fie traitori nu formalisti care traiesc in pacate de moarte. Apoi acsestea trebuie facute cu daruire nu cu cartire, aceasta nu e o pretentie a bisericii, ci doar o indrumare, o posibilitate de mantuire pt cel mutat de la noi, dar noi suntem liberi sa o facem sau nu. Apoi bunica trebuie sa fie si ea ortodoxa, apoi tr de stiut ca aceste pomeniri/ Liturghii facute, nu garanteza 100% ca il vor mantuii pe cel pomenit indiferent cum, totul ramane la latitudinea Lui Dumnezeu, din partea noastra este o implorare a milei Lui Dumnezeu, si o datorie morala; conteaza f mult viata celui care a trait, precum si a celui care face liturghia, precum si a celui care vrea acest lucru. Nu se face nimic la urma( doar daca sunt alte obiceiuri locale, atunci nu stiu). Este bine si cei care vor pomenirea ca in acest timp( interval) sa vina cat se poate de des la Biserica( daca exista posibilitate) si eventual sa se spovedeasca si impartaseasca, daca nu au impediment. Last edited by 88hharalambos; 04.03.2011 at 09:56:56. |
|
||||
|
||||
Aceste liturghii se dau numai pentru morti? eu as vrea sa stiu daca se dau pentru cei vii, membrii familiei mele au nevoie de putin ajutor. Doamne ajuta.
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minunea cu slujirea Sf. Liturghii de catre 3 copii | yo_mama_cool | Intamplari adevarate | 4 | 14.08.2013 22:40:32 |
Liturghii multiple | Hector | Sfanta Liturghie | 3 | 09.09.2010 18:48:00 |
Talcuirea Dumnezeiestii Liturghii | andrei_im | Teologie si Stiinta | 6 | 04.02.2010 23:47:26 |
Ingerul pazitor in timpul Sfintei Liturghii | giovaninnaa | Sfanta Liturghie | 6 | 11.09.2009 14:52:27 |
istoria Sfintei Liturghii | catalinabalhui | Sfanta Liturghie | 2 | 23.04.2009 01:12:33 |
|